17 mei 2012

BOER HENK IS EEN HIT

TOGR  onder 23 PIEKT IN DIRKSLAND

Het team van TOGR  is op Hemelvaartsdag  3e geworden in het sterk bezette toernooi in Dirksland voor spelers onder 23 jaar.  Op het terrein van gastheer DVV’09 ging het team van TOGR  o.l.v. Ron Boerlage op jacht naar eerherstel.  Door nacompetities en andere beslissingswedstrijden was het aantal ploegen gereduceerd tot 8 i.p.v. 10.  

Zonder warming-up,  met een geïmproviseerd team,  startte, TOGR 023 het toernooi tegen OVV.  Ondanks dit  begon  TOGR 023 sterk tegen OVV. Het eerste half uur was TOGR 023 heer en meester.  OVV groeide echter in de wedstrijd en kwam terug na een uitgespeelde kans op 1-0.  TOGR probeerde het initiatief weer terug te krijgen.  Zij gingen  in de aanval op jacht naar de 1-1. De kansen kwamen, maar werden niet afgemaakt.  Net voor het einde viel de bal wel goed en werd het toch nog 1-1.

Met het eerste punt op zak begon men aan de 2e poulewedstrijd tegen Jong Spartaan.  Met de reeds gearriveerde spelers kreeg TOGR meer vaart en kwam Jong Spartaan onder druk te staan. Kansen kwamen er volop, maar het lukte TOGR niet om dit in doelpunten om te zetten.  Na 25 minuten was het 0-0 en weer een punt aan het totaal toegevoegd.

Na 25 minuten was het ook 0-0 tegen gastheer DVV09 op het scorebord.

Omdat de organisatie moest improviseren speelde iedereen 2x tegen elkaar.  In de 2e poulewedstrijd tegen OVV  ging TOGR weer volop in de aanval, maar na 25 minuten stond er wederom een 0-0 op het scorebord.  Met 5 punten ging TOGR de laatste poulewedstrijd in.

De meegereisde supporters hadden zich er al  bij neergelegd dat ook laatste poulewedstrijd tegen DVV’09 in 0-0 zou eindigen.  TOGR kreeg er echter zin in en met vlagen verfrissend spel werd gastheer DVV’09 met 2-0 verslagen.  Met de laatste 3 punten kwam TOGR op een totaal van 8 punten. Genoeg om  de troostfinale om de 3e en 4e plaats te kunnen spelen.  In de troostfinale was Fendert de tegenstander.

Beide ploegen gingen volop voor de beker.  Maar de paal en het ontbreken van scherpte maakte dat er ook na de 7e wedstrijd wederom 0-0 op de borden stond.  Strafschoppen moesten nu de beslissing brengen.

Omdat Stefan Roukema  geblesseerd was geraakt  nam Stefan Pieke zijn plaats in.

Is het nemen van strafschoppen vaak een probleem, deze middag was het nemen van strafschoppen geen probleem.  1 voor 1 schoot men raak. Maar het hoogtepunt van de strafschoppenserie was het een zogenaamd Piekkwartiertje.  Stefan Pieke ontpopte zich in deze serie als een echte penaltykiller. Tot wanhoop van de tegenstander pakte Pieke 2  strafschoppen. Omdat ook Marcel Pieke scherp was kon TOGR het toernooi met opgeheven hoofd verlaten en weer een beker toevoegen aan de voetbalgeschiedenis van TOGR.

Ron gefeliciteerd met je spelers en met dit resultaat.

Wij hebben genoten.

 

 

 
 

                                                                                                              

Vriendschappelijk  6 December 2011

TOGR 023 –  Galatasaray A Junioren

Opleiding Galatasaray Nederland

                 T.O.G.R Charloisse Lagedijk 885 Rotterdam                        

 

terug