Wedstrijdverslagen jeugd   2005-2006

 

D1 bekert verder

Maandag 24 april 2006

SSS speelt in de competitie een klasse hoger dus overmoed zou ongepast zijn. Die overmoed was er dan ook niet. TOGR ging op inzet en fysiek. TOG was fysiek duidelijk de sterkere. Die fysieke overmacht liet zich in de eerste helft niet echt aftekenen in een overtuigende voorsprong. SSS speelde een puike partij voetbal.

Ismaël Adsalmis opende de score voor TOGR. Marcel Pieke liet vervolgens de 2 -0 noteren. Maar na rust kwam SSS al rap op 2-1. Maar kennelijk was in de rust het een en ander besproken. Het positiespel was duidelijk verbeterd en TOGR kwam vlak erna op 3-1 door Marcel Pieke die vervolgens ook voor de 4-1 zorgde. Topscorere Marcel zorgde vervolgens ook nog eens voor de 5-1 De kinderen uit Klaaswaal wilden het nog steeds niet opgeven, maar konden niet op tegen de sterke groen-witten van De Lage Weide. Als dan TOGR een penalty krijgt besluit keeper Joel Boessen deze te nemen: 6 -1. In de slotfase mag zuidhoeker Vitters ook nog een steentje bijdragen: 7-1. Vraag aan trainer Van Hoorn: “Gaat D1 voor de dubbel?”. “tUurlijk!”

Van de zijde van SSS werd niets afgedongen op de overwinning van TOGR. Integendeel. Eerder vond men dat dit TOGR 1 of 2 klassen hoger zou moeten spelen. Tja…zoveel bewondering vraagt op zijn minst dat ook de halve finale wordt gewonnen. Want in de finale loopt heel Klaaswaal uit om TOGR aan te moedigen. Zo mooi is voetbal.

Zaterdag 22 april 2006

Bron: Jeugdbulletin

E3 lust geen spinazie?

Natuurlijk: E3 had afgelopen woensdag nog met 4 -3 gewonnen van Smitshoek, maar wie vooraf zou hebben beweerd dat E3 van Slikkerveer zou gaan winnen zou toch vooral meewarige blikken hebben ontmoet en een vaderlijke arm om de schouder. Misschien zelfs een chocomel en een frietje gekregen hebben. Ga even zitten. Voel je je alweer een beetje beter? Nog een chocomel…? De jongens uit Slikkerveer waren een kop groter! Zeker meer spinazie gegeten…

Willy da Luz Silva

Maar nee niets is minder waar. De kleine, maar razendsnelle Willy da Luz was een ware plaag voor de rood-zwarten. Zet daarbij Ruben van de Meer en een degelijk keepende Jesse Swagemakers en je hebt als tegenstander serieuze problemen en kun je met een 9-2 nederlaag huiswaarts keren.

D2 Kampioen!

Zaterdag 22 april was het dan zover voor D2. We hebben het hele seizoen hard gewerkt voor die ene wedstrijd, de kampioenswedstrijd. We moesten het opnemen tegen directe concurrent Spijkenisse. Bij winst zouden we direct kampioen zijn, bij een gelijk spel konden we het een week erna worden. Maar de jongens wilden niets liever dan thuis voor eigen publiek kampioen worden. We wisten van tevoren dat we het zwaar zouden krijgen. We verloren de heenwedstrijd in Spijkenisse al met een nipte en onverdiende 3-2. We hebben een week goed getraind en we waren er met z’n allen klaar voor. We begonnen de wedstrijd met een aanvallend team, en dit pakte meteen goed uit. We creëerden wat kansen, alleen niet goed genoeg voor een doelpunt. Tot ongeveer de 20ste minuut, toen Teuntje- na goed  geluisterd te hebben in de kleedkamer - van afstand schoot en zo via de binnenkant D2 op voorsprong bracht. Iedereen dol gelukkig. Maar nog geen 3 minuten later kwam Spijkenisse terug in de wedstrijd, door een schot dat van richting werd veranderd was het Thomas die kansloos toe keek. Maar niets te treuren want het was pas 1-1. De jongens gingen verder waarmee ze bezig waren, en dat was goed voetbal spelen, want dat deden we zaterdag. En zo zagen de jongens in dat je met goed voetbal en geduld, ook tot scoren komt, en in dit geval was het ‘grote’ Enes die van zo’n 30 meter de bal over de keeper schoot. Een prachtig doelpunt, en ook Enes had goed geluisterd in de kleedkamer. Na de 2-1 wisten we, als we nu doorgaan, voetballen we ze kapot, en dat gebeurde. De jarige Melvin , trakteerde zichzelf met een prachtig doelpunt en zo stonden we ineens voor met 3-1. En natuurlijk hadden we nog niet genoeg van dit feest, en gingen we goed verder, en scoorde wederom jarige Melvin, de 4-1. Natuurlijk waren we door het dolle heen, alleen was het zaak ons koppie er bij te houden.

 

Rust

Na lekker gedold te hebben in de kleedkamer, met een bakkie thee, waren we nog een half uur van het kampioenschap verwijderd. En wat we probeerden uit te leggen in de rust, werd niet echt opgenomen, want nog geen 3 min. in de 2de helft was het Spijkenisse dat op 4-2 kwam, door een schot van afstand, en door Thomas verkeerd werd ingeschat.

Jammer, maar we moesten verder, en we stonden natuurlijk nog altijd voor. Met Teuntje achterin waren we zeker dat alles goed kwam, en dat gaf Teun ook nog eens aan, door een aanval te onderscheppen van Spijkenisse, en wat meters te maken, gaf hij een prachtige steekpass op Melvin, die op zijn beurt bij Rafaël bezorgde, en die Samier het doelpunt schonk, 5-2 en de punten en het kampioenschap leken in de pocket, maar natuurlijk, we waren er nog niet, en er waren nog zeker 20 min te spelen. Want direct nadat wij de 5-2 scoorden, was het Spijkenisse dat voor de 5-3 zorgde, en het was zomaar ineens weer spannend. Helemaal toen vlak daarna een bal op de lat werd geschoten, maar Thomas zat er goed bij, en redde in 2de instantie. (Bedankt Thomas)

Zo’n 10 min voor het einde, beslisten we de wedstrijd. Door een goed genomen corner van Teun was het ‘Sjaak’ die voor de 6-zorgde.

Natuurlijk wisten de leiders, jongens en supporters dat het was gebeurd, D2 zou kampioen worden, maar dan moesten we eerst nog 10 min overleven. Door Samier terug halen naar het middenveld,  Rafaël die goed speelde, te wisselen voor Michael (verdediger), speelden we de wedstrijd rustig uit. Het eindsignaal klonk, en iedereen ging uit zijn dak. De bloemen kwamen het veld op, foto’s werden gemaakt, er werd gedronken en gegeten en het was een feest op TOGR.

 

B1 Kampioen!!!

We schreven het vorige week al, maar we wisten toen nog niet dat Bolnes de boys hadden geholpen door Barendrecht te verslaan. Daardoor was de wedstrijd van vandaag een formaliteit geworden. Maar het team wilde blijven winnen: ook vandaag tegen Poortugaal. En zo werd de wedstrijd afgesloten bij de eindstand 10-0.

 

A1: zweet en (vreugde)tranen…

Het was even peentjes zweten voor de boys van “Het Gouden Duo” toen CKC in de eerste helft op voorsprong kwam: 0-1. De vreugde was dan ook niet van de lucht toen TOGR de gelijkmaker wist te maken: 1 -1. Wat er toen met CKC gebeurde is niet geheel duidelijk, maar uiteindelijk wist A1 de wedstrijd met 3-1 winnend af te sluiten.

Maar…doordat RDM thuis met 1-0 wist te winnen van het lastige Kocatepe is er nog altijd niets beslist! Met twee punten achterstand op RDM en 1 wedstrijd minder zullen de twee laatste wedstrijden moeten worden gewonnen om de bloemen in ontvangst te mogen nemen.

 

Zaterdag 15 april 2006

Bron: Jeugdbulletin

E2: zij Tiktak, wij Jongbloed.

E2 moest zich verweren tegen een fysiek sterkere Meeuwenplaat. Dat dat niet meeviel was natuurlijk geen wonder bedenkt men zich dat Meeuwenplaat zich had versterkt met oud-spartaan Roelof Jan Tiktak. Al konden wij niet achterhalen op welke vleugel hij speelde, maar hij werd volop aangemoedigd. Tiktak, tiktak, tiktak… Zo werd gescandeerd. En hoewel TOG zich kranig weerde moest bij rust genoegen worden genomen met de 0-1.

Maar geen man overboord: nieuwe rondes, nieuwe kansen en dus probeerde TOG terug te komen. Die gedrevenheid leidde in de tweede helft tot een opmerkelijke uittrap van keeper Ismaël Adsalmis. Nee de bal belandde niet van zijn doellijn in het vijandelijke doel: hij begon à la Jan Jongbloed aan een solo langs de linkerkant en passeerde de ene meeuw na de andere. Veel leverde het niet op en “Jan Jongbloed” moest zich terug spoeden naar zijn doel.

 

B1 kampioen!

Jaap van der Pol e.a

Toegegeven het is nog voorbarig, maar het zou toch raar moeten lopen als B1 niet kampioen wordt. Theoretisch kan Barendrecht nog langszij komen, maar dan moeten de “onzen” wel verliezen. Smitshoek maakt ook nog aanspraak op het kampioenschap. En de jongens van Smitshoek B3 vinden zich beter dan hun clubgenoten van B2 dat in dezelfde poule uitkomt. Smitshoek begon dan ook enigszins arrogant aan de wedstrijd. Men rekende echter buiten de waard in de persoon van Langiomar Alias die voor de 0-1 zorgde. Dezelfde Langiomar tekende ook voor de 0-2, waarna Dave Kok de ruststand van 0 -3 op het scorebord liet schrijven.

Na rust betrad de jonge Justin Kieviet het strijdperk die een puike wedstrijd liet zien (NB: in het doel stond Stefan Roukema, die de geblesseerde Stefan Pieke voortreffelijk verving). Ook brengt de trainer de andere Cjunior Marcel Pieke in. Maar eerst gaan Jordi Koot en Brian in de ogen van de scheidsrechter in de fout als zij een aanvaller van Smitshoek in de sandwich nemen. De scheidsrechter is onverbiddelijk en wijst op de stip: 1 -3. Al rap hierna brengt opnieuw Langiomar de stand op 1-4. Vlak voor tijd weet Marcel Pieke zich in een kansrijkepositie te manoeuvreren maar zijn schot op doel spat op de paal uiteen.


Stefan Pieke: gebroken vinger.

Zaterdag 8 april 2006

Bron: Jeugdbulletin
E3 bijt tanden op elkaar

Gerrit Eier

Het is altijd moeilijk voetballen in het verre IJsselmonde, maar – zoals Boyd van Oostende al eens eerder verwoordde – als je gelooft kan alles. De boys lieten zich dan ook niet door tegendoelpunten uit het veld slaan. En zo kon dankzij doelpunten van Justin (3x), Ruben van der Meer (2x) en Willy da Luz Soares (1x) de volle winst mee naar huis worden genomen. Daar aangekomen demonstreerde Gerrit nog even dat het om de knikkers gaat.

Gerrit Eier

D2 verstevigt koppositie

Dankzij de 2-4 overwinning op middenmoter Overmaas heeft D2 zijn positie aan de kop aardig verstevigt. Het zal concurrent Spijkenisse niet meevallen om nog langszij te komen.

D1 passeert Overmaas

Slechts 1 punt stond D1 achter op Overmaas. Die voorsprong werd door de oudste pupillen aan flarden geschoten. De 4-0 liet aan de verbeelding niet veel over. Bij de spelers ook niet, maar pas op: hoogmoed komt voor de val!


…) WIJ ZIJN KAMPIOEN (…)

B1 rust na rust

Justin Kieviet

Vol zelfvertrouwen en wellicht enigszins arrogant? Toog de selectie van René Koot naar de sportlaan om aan te treden tegen de zwart-witten van Hillesluis. Geheel ongeplaatst was de arrogantie niet, want al snel liet Langiomar Alias de 0 -1 aantekenen. En kort erop de 0-2. En ook Damion Belgraef liet zich niet onbetuigd: 0-3. Eigenlijk was de wedstrijd hierna wel gespeeld. Voor rust liep TOGR nog uit tot 0-7.

Na rust deed TOGR het wat rustiger aan en werden uiteindelijk nog 4 doelpunten bijgeschreven.
Doelpuntenmakers: Langiomar Alias (5x), Damion Belgraef (2x), Dave Kok (2x), Justin Kieviet (1x), Cedric Constansia (1x) . Het kampioenschap is voor dit team vrijwel zeker. En zo werd de eindstand 1-11. Wie het doelpunt voor Hillesluis scoorde is voor ieder een raadsel, maar soit…

 

 

A1 schudt schroom af

Anders dan vorige week in de uitwedstrijd tegen hetzelfde Kralingen toonde dit A1 met Halil Guldu in de basis weinig zenuwen. Dit gold niet voor de tegenstander en A1 kon via Danny dos Santos in de 9e minuut al profiteren van fouten in de verdediging van Kralingen. Een simpel kopballetje: 1-0 A1 werd zich gewaar van de verwarring en irritatie (over het eigen verweer) en sloeg vervolgens het middenveld over. Met lange ballen werden de spitsen Emerson, Wesley de Bies en Steven Lammering gezocht. En met succes. En zo kon Emerson al snel de 2-0 laten aantekenen. Dezelfde Emerson Delgado tekende ook voor de 3-0 ruststand.

Na rust mocht Wesley de Bies zich even ontspannen na in de eerste helft uitstekend storend werk te hebben gedaan. Het was opnieuw Emerson die na goed verdedigend werk van het duo Lorenzo Capobianco en Berry de Koning aangespeeld te zijn voor de 4-0 zorgde. Het is gedaan dacht TOGR. Kralingen dacht daar anders over en kwam onverwacht op 4-1. A1 herstelde zich en na wat ingrepen zorgden vervolgens Özhan Akdeniz (5-1) en Paul van Hoorn (6-1) voor de eindstand.

 

Zaterdag 1 april 2006

Bron: Jeugdbulletin

E1 nipt langs DHZ

Even zag het ernaar uit dat DHZ met de volle winst huiswaarts zou kunnen keren, maar Julian Linger wist in de slotfase van de wedstrijd het tij te keren.

D2 moeiteloos langs Oude Maas

D2 had niet veel moeite met de aspirant-junioren van Oude Maas.

Het team van Michel Petterson, Rafaël Andrade Freire, Resul Ekici incasseerde moeiteloos de winst.

D1: zucht van verlichting!

Marcel Pieke/Jaysior Guido

Het team van Dennis van Hoorn begon matig, waardoor Spartaan ’20 al in de 1e minuut op een 0 -1 voorsprong kon komen. En hoewel TOGR beter in de wedstrijd begon te komen, was het toch weer Spartaan dat de voorsprong uitbreidde tot 0-2. En amper 10 minuten later was het weer Spartaan dat het net wist te vinden : 0 -3 Uiteindelijk wist TOGR via Marcel Pieke vlak voor rust nog voor de aansluitingstreffer te zorgen: 1 -3.


In de tweede helft trad een heel ander Spartaan aan. De 11 van de Oldegaarde waren geen schim van het succesteam uit de eerste helft.

Dat was niet aan dovemansoren gezegd en de Groen-Witten profiteerden gretig van de geboden kansen. Al na 5 minuten was het opnieuw Marcel Pieke die de stand op 2-3 bracht. Gesterkt en vol vertrouwen vervolgde TOGR het offensief. En een kwartier later was het opnieuw tovenaarsleerling Marcel Pieke die de touwen wist te vinden: 3-3. Pieke werd bevorderd van leerling tot meester en ging dieper spelen. Het was dan ook geen wonder dat 10 minuten voor tijd meester-magiër Pieke gesteund door Ismaël Adsalmis, na een prachtige steek-pass van de laatste, door de linies kon breken en gezamenlijk – niet gehinderd door verdedigers – in volle vlucht op een radeloze keeper konden afstormen…en de aktie verzilverden met de winnende 4-3. Tevreden met zijn hattrick trok de meester zich terug in de verdediging en werd de wedstrijd rustig uitgeschoven. Opgelucht werd de kleedkamer opgezocht. TOGR is nog steeds in de race! 

B1 verwart speaker

De stand is 9-1 en de thuisploeg scoort. Maar…het scorebord kan maar 1 positie aan. En wat doe je dan? 0-1 op het scorebord zetten? Dat zal toch niet, dus bleef het nog even 9-1. Na de elfde werd het 1-1. In den beginne zag het er niet naar uit als keeper Stefan Pieke kennelijk denkt dat er nog op de keeper bij wijze van training op hem wordt ingeschoten. Tja de wedstrijd was begonnen… Hierna stond Stefan niet alleen op de juiste plaats, maar griste de ballen ook van het groen. De selectie van het duo Koot/Franken gooide alle trossen los en walste over Hillesluis met doelpunten van Damion Belgraef (4x), Langiomar Alias (3x), Cedric Constancia (2x) en Justin Kieviet en Brian Roodbol (beiden 1x).

A1 heeft sterkste zenuwen

Zenuwen leken vooral een rol te spelen in de topper Kralingen – TOGR. Kralingen ging aan de leiding en moest winnen om kans te hebben op het kampioenschap gelet op concurrent RDM, hetzelfde gold voor TOGR. Glijpartijen waren dan ook het beeld van het begin van de eerste helft. De twee teams hielden elkaar redelijk in evenwicht en het is dan ook eerder een verrassing dan logisch voortvloeiend uit het op de grasmat getoonde spel dat TOGR in de 44e minuut van de eerste helft door fouten in de verdediging van Kralingen met een 0-1 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken. In de tweede helft was het beeld nauwelijks anders. Door deze overwinning is TOGR nog volop in de race voor het kampioenschap.  RDM won thuis met 6-3 van CKC. Volgende week de return thuis tegen Kralingen.

Zaterdag 25 maart 2006

Bron: Jeugdbulletin

D1 weer op de rails
Na de misstap van vorige keer tegen Spartaan ’20 wist D1 zich fraai te herstellen ten koste van RVVH en aansluiting vinden op weg naar een mogelijk kampioenschap.


Wie stopt B1?
Is B1 nog af te houden van het kampioenschap zo rijst de vraag?
Laat ons de huid niet verkopen alvorens de beer te hebben geschoten. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan voordat de gladiolen kunnen worden uitgedeeld. Goed het spel kwam dan misschien niet in aanmerking voor de schoonheidsprijs, aldus één van de spitsen, maar het resultaat telt wel. Een matige eerste helft kon dankzij een doelpunt van Langiomar Alias worden afgesloten met een 0-1 ruststand.

Na rust trad er verbetering in het spel van TOGR en bepaalden achtereenvolgens Damion Belgraef (0-2) en Cedric Constancia (0-3) de eindstand.

A1: niet fraai, wel effectief
Vol vertrouwen togen de oudste junioren van De Lage Weide naar het Lage Land alwaar zij werden geacht de degens te kruisen met het lager geklasseerde SV DPW aan de laan des Prinsen…
Als we één van de trainers mogen geloven was het spel niet hoogdravend, maar desalniettemin wel effectief. Met de 0-2 overwinning behoudt het team nog steeds zicht op het kampioenschap. Volgende week verwachten de groen-witten een groot leger aanhangers en supporters als de cruciale wedstrijd tegen koploper Kralingen wordt verspeeld.
De wedstrijd begint om 14 uur 30.
SC Kralingen speelt aan de Kralingse Zoom 100. 

Zaterdag 18 februari 2006

Bron: Jeugdbulletin

Opnieuw een schraal weekend. Wat wedstrijden betreft. Slechts twee jeugdteams konden door de vakanties en wat al niet meer aantreden. B1 werd uitgesteld tot 27 februari. Onze redactie is niet echt ongelukkig. Want ongetwijfeld zal de wedstrijd door héél véél supporters worden bezocht om de talenten naar een overwinning te helpen zingen. Stel je voor: B1 op het hoofdveld en de tribune overvol met pupillen, senioren en ouders en vrienden en andere supporters. Whauw….

E3 verslaat titelkandidaat

Martijn Sneep, de nieuwe trainer van E3, kan tevreden zijn. In zijn debuut versloegen zijn pupillen met heldere cijfers titelkandidaat Spartaan ’20 dat nog ongeslagen was.

 

 

A1: niet constant; wel winst

De trainers waren niet onverdeeld tevreden over het getoonde spel van hun spelers ook al werd er dan gewonnen. Maar we lopen op de wedstrijd vooruit, die bijna niet door ging. Met het schaamrood op de kaken meldde Duivesteyn dat ze geen scheidsrechter kunnen leveren. Kan TOGR uit de brand helpen? ‘Tuurlijk! In een bruisende vereniging zijn ALTIJD vrijwilligers te vinden en dus werd er  even geschoven en leverde Arjen den Hartog zijn vlag in voor de fluit. Hij toonde zich niet alleen een willige vrijwilliger, maar presenteerde zich ook nog eens als bekwame arbiter. A1 begon ambitieus aan de wedstrijd en kwam uiteindelijk via Paul van Hoorn op 0-1. Hierna zakte de formatie van Leo de Koning/Dennis Pieke in en mochten de groen-witten de handen ineen knijpen met de 1-0 ruststand. Na rust kwam de logge stoommachine langzaam op  gang, maar niet snel genoeg zodat Duivesteyn langszij kon komen. Verbouwereerd besloot de kapitein-ter-velde dat het beter is te loefzijde te zeilen, maar dat daarvoor wel de handen uit de mouwen moeten en zo gebeurde. Bij het eerstvolgende rak zorgde – opnieuw – Paul van Hoorn voor de 1-2. Hierna manoeuvreerde A1 bekwaam voortdurend te loef, Duivesteyn de winde uit de zeilen houdende. Dat de zich herstelde Lorenzo Capobianco vervolgens de 1-3 laat aantekenen is dan niet meer verwonderlijk.

TOGR 4 doet beroep op jeugd

Het team van de immer jeugdige Henk Degeling (70 jaar) had weinig moeite met de bezoekers van VVOR in de vriendschappelijke ontmoeting. Geen wonder: de wonderboy had een aantal leeftijdgenoten om zich heen verzameld in de persoon van Stefan Pieke (B-jeugd) en Damion Belgraef (B-jeugd). Versterkt met zoveel jonge reebokken was het natuurlijk geen wonder dat de tegenstander moeite had om de bal uit het net te houden. En kennelijk geprikkeld met lentekriebels dacht Jonker Degeling: waarom niet? En dus betrad in de tweede part Marcel Pieke (D-pupil) de Arena. Zo mooi kan voetbal zijn…. De 8-1 overwinning lag dan ook voor de hand. We willen Martijn Sneep waarschuwen: let op! Voor je het weet kaapt die Degeling je spelers weg!

 

Zaterdag 11 februari 2006

Bron: Jeugdbulletin

D2 schudt schroom af

Door: Michel Peterson en Teun Kuil

Na een teleurstellend najaarsseizoen, willen de boys van D2 laten zien dat ze nog wel degelijk meedoen en niet onderschat moeten worden. En een score van 9 uit 3 in de voorjaarscompetitie spreekt dan ook boekdelen. TOGR begon fel en ambitieus aan de wedstrijd, maar scoren lukte maar niet. En dan loopt vaak de tegenstander onverwacht uit door een doelpunt uit 1 van die sporadische kansen: 0-1. Maar die tegenslag kon TOGR niet breken en ook in de tweede helft werd er weer fel gevoetbald en volop kansen gecreëerd. Niemand zal verbaasd zijn geweest als dan na een prachtig opgezette aanval Teun Kuil van 20 meter de bal op de slof neemt en voor de aansluiting zorgt: 1 -1. Weg is dan alle frustratie dat kansen niet worden verzilverd. Al snel is het Samir Siem die uit weer één van die miraculeus opgezette aanvallen voor de voorsprong zorgt: 2 -1. Dan zijn alle remmen los en is het de kleine Enes Adsalmis die ook maar vast zijn verjaarskadootje wil incasseren – dat lijkt steeds vaker te gebeuren – en zorgt voor de 3-1.

Vanaf dat moment was TOGR oppermachtig en dicteerde het spel. Teun Kuil mocht nog de 4-1 scoren, maar al snel hierna vond scheidsrechter Koos de Winter het genoeg. Tot zover, zoals gezegd, een fantastisch resultaat van de jongste D-pupillen die duidelijk niet willen onderdoen voor de andere TOGR-teams die ook al aanspraak maken op het kampioenschap.

 

D1 laat steken vallen

Breien is niet de sterkste eigenschap van de huidige jeugd van mannelijke kunne. Zo kon het gebeuren dat TOGR in de slotfase toch nog een 5-3 voorsprong uit handen gaf tegen het sterke Overmaas, overigens een terechte uitslag. TOGR handhaaft zich aan kop op doelsaldo boven Overmaas. De sportieve ontmoeting stond onder leiding van de uitmuntend leidende scheidsrechter Gerard de Boer.

B1 maakt belofte waar

Gelet op de ranglijst mocht worden verondersteld dat B1 minimaal 1 punt zou meenemen naar het sportpark De Lage Weide. Dankzij een heel goed leidende scheidsrechter, twee sportieve, voetballende teams en een rustig vroeg voorjaarsweertje werden het er drie. Het vertrek van een aantal basisspelers heeft het team duidelijk geen schade berokkend. TOGR beschikt kennelijk over voldoende talenten. De Charloissers zochten vanaf het startsignaal de aanval en bouwden een duidelijk overwicht op. Het eerste treffen van Langiomar Alias was dan ook niet direct een verrassing: 0-1. En na de 0-2 door Damion Belgraef dacht het team dus op rozen aan de thee te kunnen beginnen. Dat pakte even anders uit en TOGR moest na rust alle zeilen bijzetten om de aanstormende aanvallen van Bolnes te keren. Dat lukte wonderwel en na de 0 -3 van Jonathan Winkelhof was TOGR weer volop in de wedstrijd. Als nieuwkomer Cedric Constancia dan de 0-4 laat aantekenen is de wedstrijd gespeeld. Bijna. Want Bolnes weet dan toch nog tegen te scoren (1-4), maar de tijd ontbreekt voor meer spektakel.

 

Zaterdag 4 februari 2006


Bron: Jeugdbulletin

 

E1 krijgt vorm

De tijd van experimenteren lijkt voorbij voor de pupillen van Fred Buik. Nu de ervaringen in de praktijk brengen. En dat gebeurde volop in de wedstrijd tegen Smitshoek. Dat de strijd met 5-2 in het voordeel van TOGR werd beslecht was dan ook geen toeval en evenmin te wijten aan de goed leidende scheidsrechter. Opmerkelijk was de rol en tomeloze inzet van Geordy Rodrigues.

 


Geordy Rodrigues

D1 verveelt Joel…

Joel Boessen heeft zich vooral staan vervelen. Twee keer mocht hij de bal tijdens de wedstrijd tegen Excelsior Pernis in handen nemen. Niet 1 keer kreeg hij de kans om de bal sierlijk “per ongeluk” over de doellijn te laten rollen. De schuldigen waren een verdedigingskwartet bestaande uit Serdal Kayhan, Jaysior Guido, Kevin de Winter en Patrick Braspenning. Hoe de Pernissers ook beukten: ze kwamen er niet langs. Om moedeloos van te worden… En alsof dat niet genoeg is stond er aan de andere zijde van het veld ook nog eens een aanvalstrio bestaande uit Valon Faniqi, Marcel Pieke en Daley Vitters die tegenstanders radeloos maakten. Maar nee. Dat is nog niet het einde! Op het middenveld loopt ook nog iemand die Ismaël Adsalmis heet. De zogeheten opkomende man. Opkomende man – dit voor de leken – is niet iemand die pas het veld opkomt, of iemand die voor het eerst voetbalt. Nee: dat is iemand die ver doordringt vanachter de centrumspits.

 

Zo iemand die van 20 meter de bal op de slof neemt en in het net prikt. Zo iemand die de tegenstander in volle wanhoop het hoofd doet buigen. Zo iemand dus…Na deze openingstreffer mocht Ismaël nog eenmaal zijn vizieren testen bij een penalty: 2-0. Hierna doet een andere middenvelder van zich spreken en laat Ouassif (spreek uit: Wassief) de 3-0 optekenen. Genoeg gedold: nu is het de beurt aan de “echte” spitsen en zorgt Marcel Pieke voor de ruststand: 4-0. Waarschijnlijk heeft de trainer bij de thee laten weten dat de spitsen de doelpunten moeten maken, wij weten het niet. Na rust is het opnieuw Marcel Pieke: 5-0. Na opnieuw Marcel Pieke (6-0) en Daley Vitters (7-0) meldt Valon Fanigi dat hij echt ook meespeelt (8-0). Tot slot zijn het opnieuw Marcel Pieke (9-0) en Daley Vitters (10-0) die de eindstand bepalen.

A1 nog steeds in de race

De junioren van Leo de Koning begonnen slecht. Maar dat lijkt zo langzamerhand een cliché. Wie de berichtgeving over de verrichtingen van de Ajunioren totdusver heeft gevolgd zal zeggen: maar ze wonnen uiteindelijk? Ja. Na slecht uitverdedigen kwam Germinal op 0-1. En hoewel TOGR meer en meer grip kreeg op het spel was het eerst toch nog Germinal dat de kansen kreeg, maar deze niet kon verzilveren. En konden we na de 0-1 ruststand een gewijzigd TOGR-team zien waar de trainer een extra aanvaller had ingezet ten koste van een verdediger.

Dit blijkt succesvol als Wesley de Bies een zuivere hoekschop op het hoofd van Lorenzo Capobianco plaatst: 1-1. Vervolgens is het Emerson Delgado die alvast zijn eerste verjaarskadootje wil incasseren en profiteert van foutjes in de verdediging van Germinal: 2 -1 Als dan Roy Denswil nog 3 -1 maakt lijkt Germinal gebroken. Moedeloos verdedigend incasseert Germinal dan tot slot de 4-1 van Adjay Jaggoe. De wedstrijd stond onder leiding van de in allerijl opgetrommelde, uitstekend fluitende heer Rob Verhoef.
 Nieuw lid:                                                  

                  Stefan Luhrman (E3)

Vriendschappelijk: TOGR A1 - HVO A1

A1 komt tekort.

Even leek het erop dat A1 een sensationeel resultaat zou kunnen neerzetten tegen het drie klassen hoger geklasseerde HVO. Het eerste kwartier was nadrukkelijk voor TOGR met twee doelrijpe kansen voor Paul van Hoorn, die echter niet konden worden verzilverd.
Hierna kwam het spel in evenwicht en werd TOGR niet echt gevaarlijk meer voor de keeper van HVO. De bezoekers verdedigden rustig uit en verzilverden de kansen en konden met 0-2 met een gerust hart de kleedkamer opzoeken.

Na rust veranderde het spelbeeld eigenlijk nauwelijks en liep HVO uiteindelijk uit naar een 2-5 overwinning.
Verlieten de groen-witten teleurgesteld het veld? Nou nee: het was een uitdagende krachtproef en men mag met een gerust hart stellen dat men niet onder de voet is gelopen. Er is dan ook geen sprake van geknakt vertrouwen en men is gebrand op de confrontatie met SC Kralingen.


Scheidsrechter: Johan Bezemer

                                      

Zaterdag 14 januari 2006


Bron:Jeugdbulletin

E3 geeft visitekaartje af

De competitie voor de pupillen was wonderlijk genoeg nog niet begonnen. Die begint volgende week pas. Het pas geformeerde team van E3 moest het doen met een vriendschappelijke wedstrijd tegen DRL. Voor de jongsten van TOGR geen probleem. Al direct lieten zij zien waarom zij zaterdags naar het voetbalveld komen: om te voetballen en om te winnen. Onder leiding van scheidsrechter Frank Kieviet lieten de zeven van Fred Buik een score noteren die de ambitie van de kinderen duidelijk weergaf: 6 -3. Opvallend was aanvaller  “White Socks” – we kennen ook niet alle namen van zo’n jong team, dus bedienen ons van nick-names - die als een warm mes door boter ergo de verdediging doordrong. Een spits om in de gaten te houden.

B1 verstevigt koppositie

De junioren van René Koot en Jeffrey Franken wisten waaraan ze toe waren: ze moesten winnen! Weliswaar stonden ze in punten gelijk met Barendrecht met een licht beter doelsaldo, maar Barendrecht had een wedstrijd achterstand. Dus ging men vanaf den beginne furieus van start. Damion Belgraef opende de score: 1-0. Maar Barendrecht laat zich niet zomaar oprollen en na een onduidelijke scrumble in het doelgebied van TOGR vinden de Barendrechters de aansluiting: 1 -1 Licht aangeslagen gaan de Rotterdammers dan toch voor de aanval en weten via Dave Kok opnieuw op voorsprong te komen: 2 -1. In de tweede helft dreigt irritatie beide teams uit het spel te halen, maar dan is daar de jonge Justin Kieviet die doorbreekt, kijkt en loepzuiver afgeeft op Dave Kok die met de geboden kans raad weet: 3-1. Les yeux sont fait zou men denken, maar ook Barendrecht weet vanzelf niet van opgeven en komt uiteindelijk nog op 3-2.

 

Zaterdag 17 december 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

Sneeuw, hagel, regen…

Het deerde de pupillen van Fred Buik niet. Effe wat harder lope en je wor warm. TOG? Sa is it (die kompt zeker uit Vrieslant?)… De boys liepen wat meer en dan word je vanzelf wel warm. Wel dat bleek uiteindelijk ook wel. En dan heb je die hoffotograaf die ze werk niet ech goed doet. Hij kijkt meer naar het voetbalspel dan dat ie mooie foto’s neemt. Maar ja, er is ook zoveel moois op het veld te zien. Talentvolle spelers die…stop maar! Darius Ruimwijk die keer op keer de tegenstanders dol speelt en simpeltjes inschuift als of het niks is. En er zijn meer ambitieuze spelers. Geordy Rodrigues houdt het op 3x is scheepsrecht. Kevin Bito dacht dat te evenaren, maar nee Kevin die ene bal was net niet helemaal over de lijn dus scheidsrechter Stefan Pieke had dat goed gezien.

        

 Maar iedereen wil graag aanvallen en doelpunten scoren, dus droegen ook Maurice de Raad, Leandro Furtado en Justin Peña hun steentje bij. Van Jesse Swagemakers – die 20 december 9 jaar wordt – mochten de Capellenaren 3x zijn doellijn passeren. Want genoeg is genoeg, TOG?

       
       
TOGR E1 – CVV De Zwervers: 13-3.


Darius Ruimwijk (4x)
Geordy Rodrigues (3x)
Kevin Bito (2x)
Maurice de Raad (2x)
Leandro Furtado (1x)
Justin Peña (1x)

 

Mario Been zal niet blij zijn…

Door: Patrick Braspenning, Teun Kuil, Serdal Kayhan

Mario Been, trainer van Excelsior en een veel, en graag geziene gast op De Lage Weide moet het hebben aangevoeld. Hij was dan ook niet te bespeuren op of langs de velden, de speurtochten van Cheng ten spijt. Zijn pupillen van D3 moesten voor de beker aantreden tegen…TOGR D1. Nou dan weet je het natuurlijk al: geen schijn van kans. Mario: “Kom op boys. 1 doelpunt voor de eer!” De selectie van Dennis van Hoorn kent het onderscheid tussen belangrijke en onbelangrijke wedstrijden niet. Elke wedstrijd wordt voor de winst gespeeld – dat wordt straks wat voor het studententeam! -. Dus ging TOGR vanaf de trap meteen op de aanval. Het duurde maar liefst 10 minuten voor er gescoord werd en Marcel Pieke de 1-0 op het scorebord laat noteren.

   

 
Joël Boessen (hersteld van blessure) had het niet echt moeilijk.

TOGR gaat frivool en vrolijk door. Plots krijgt Marcel Pieke vanuit de kluts de bal voor de voeten, legt hem op – dat wil zeggen voor de voeten van – Malcolm van Noort en voilá: 1-1. Ja 2-0 voor TOGR, maar 1-1 voor Marcel-Malcolm, maar dat wordt te ingewikkeld. In de laatste minuten van de eerste helft geeft Pieke dan af aan Ismaël Adsalmis. Dodelijk dus, want die ramt van grote afstand de bal in het net. Dan verlangt scheidsrechter Dennis Pieke geassisteerd door Stefan Roukema naar een kop thee (denken wij) en blaast nadrukkelijk op zijn fluit.

 

         
         TOGR D1 – Excelsior D3

 

In feeststemming keert TOGR terug op het veld. Oeps! Bob Mulder staat wat te goochelen en ja hoor: 3-1. De trainer wisselt dan Enes en Soleymon voor respectievelijk Kevin de Winter en Jaysior en TOGR gaat opnieuw voetballen. In de slotfase is het eerst Patrick Braspenning die zuiver afgeeft op Marcel Pieke: 4-1. In de allerlaatste minuut laat de trainer Valon dan nog invallen voor Malcolm van Noort. Vlak erop geeft Daley Vitters dan loepzuiver af op Marcel Pieke, die van scheidsrechter Dennis Pieke mag afmaken: 5-1. Man of the match: Serdal Kayhan (door de spelers gekozen).

A1 strompelt naar winst…

Over 1 ding waren alle partijen het eens: de junioren van A1 speelden slecht! De studenten van het 5e keken met een schuin oog naar de scheidsrechter die ze verdachten van enige partijdigheid, terwijl de trainers van A de nagels zaten af te kluiven. Wonderlijk genoeg kwamen de A-junioren via Paul van Hoorn (2x) op een 2 -0 voorsprong. En dat terwijl hij maar krap voor tijd over zijn tenue kon beschikken. Via Peter Egering wisten de studenten nog de aansluiting te vinden. Bertel Geerts: “Dit is volstrekt onwetenschappelijk en lapt alle natuurwetten aan de laars. Volgens de wet van Murphy had A1 zwaar moeten verliezen. Overal waar het fout kon gaan, ging het niet fout! Onbegrijpelijk. Dit vraagt volgens ons om een herbezinning op de gravitatietheorie en nadere toetsing en onderzoek van het zwarte gat. Wellicht dat er ergens een hiaat zit in Einstein’s E=MC². Misschien dat DNA-onderzoek enige uitkomst biedt. Feit is dat als er geen kikkers zijn er meer kinderen geboren worden, omdat er minder kikkertests kunnen worden uitgevoerd…of andersom? Nu ja…Hora est!

Maandag 12 december, speelde D1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Barendrecht D5. TOGR won de wedstrijd met 6-2. Hiermee hebben de pupillen aangetoond met recht de hoge positie op de ranglijst in te nemen. Helaas is de competitie afgelopen en zit het najaarskampioenschap er niet meer in. Volgend seizoen een nieuwe poule.

T.de Wreede

Zaterdag 10 december 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

Trainer Van Hoorn experimenteert…

Dennis van Hoorn – trainer D1 – moet nog eens naar de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal hebben gekeken en probeerde de strategie van Marco van Basten uit: laat ons experimenteren. En waarom ook niet. Het team heeft een fantastische reeks neergezet en het najaarskampioenschap zit er niet meer in, want vandaag de laatste competitiewedstrijd. Dus eens 4-4-2 uitgeprobeerd… Nou dat pakte niet echt goed uit. Niet dat de groen-witten nu de doelpunten tegen om de oren vlogen – integendeel maar de spelers hadden toch wel enige moeite dit nieuwe spelletje te begrijpen, en men stond dan ook regelmatig waar men niet geacht werd te staan, of stond niet waar men juist wel geacht werd te staan. En zo strompelde TOGR naar een evenwichtige 4-0 ruststand (1-0 Marcel Pieke, 2-0 Malcolm van Noort, 3-0 Malcolm van Noort, 4-0 Marcel Pieke). Evenwichtig in de zin Marcel – Malcolm: 2-2.
Na rust keerde de trainer terug naar het vertrouwde stekkie op 4-3-3 en dat gaf de loze vissertjes ineens veel meer zelfvertrouwen. Eerst is het Soleyman die de vis in het net opbergt: 5-0. Vervolgens slaat Marcel Pieke tweemaal achtereen goed aan: 6-0, 7-0. En coulant als de boys zijn mag de tegenstander de dobber zien ondergaan en de eer binnenhalen: 7 -1. Maar dan is het opnieuw groen voor de ogen van de blauw aangelopen Bolnessers. Daley Vitters 8-1 en opnieuw Marcel Pieke 9-1. Na de winterstop een nieuwe ronde en mogelijk een klasse hoger. Dan zal het er zeker niet meer zo gemakkelijk toegaan. Denken wij, maar ….? Door de mist was het natuurlijk niet eenvoudig de man of the match aan te wijzen. Met een nipte voorsprong op Thomas Bossenbroek - die de nog altijd geblesseerde Joel Boessen vervangt – werd het uiteindelijk Daley Vitters.

A1 hervindt zich.

Met de kater van de vorige week nog in de benen begon TOGR aan de wedstrijd tegen Excelsior Pernis. Op het veld was dat dan ook duidelijk te zien. Het was Excelsior P dat de dienst uitmaakte en zich kans op kans op kans creëerde, maar …niet verzilverde. 

 

Eens moet het toch raak zijn en velen zullen gedacht hebben aan – en genoegen hebben genomen met – een 0-2/0-3 ruststand. Maar nee: in het mysterie voetbal gebeurt dan altijd dat onverwachte. Plots breekt Halil Guldu door en geeft loep zuiver af op Özhan Akdeniz. Die heeft niet veel moeite met de bal en TOGR leidt met 1-0. Dat betekent geenszins dat TOGR plots vleugels krijgt. Excelsior blijft vertrouwen houden in eigen kunne – pardon kunnen – houden en TOGR onderdruk zetten. Halverwege moet Berry de Koning dan ook aan de noodrem. Scheidsrechter Bezemer is onverbiddelijk en legt de bal op de stip: 1-1. Maar gaandeweg lijkt er ook bij Excelsior iets te knappen als die bal er maar niet in wil en wordt het spel chaotischer. In die situatie is het niet verwonderlijk als er dan tegen het slot van de eerste helft bij een onduidelijke actie Maurice Riessen (Excelsior) zwaar geblesseerd op het natte, koude veld blijft liggen, uiteindelijk per brancard het veld wordt afgevoerd en scheidsrechter Bezemer de wedstrijd tijdelijk staakt.
In de rust zal trainer De Koning waarschijnlijk achteloos hebben gewezen op de B-spelers die op de bank zitten te popelen om in te vallen. Want TOGR leek de kater vergeten. Ditmaal voerde TOGR de druk op en nam allengs de dominantie over van Excelsior. Ditmaal is het Wesley de Bies die voor geeft op Jonathan Winkelhof: 2- 1. TOGR blijft loeren op de mogelijkheden en als Jonathan dan opnieuw dreigt door te breken is het Excelsior dat de noodrem zoekt. Opnieuw wijst scheidsrechter Bezemer gedecideerd naar de stip en mag Lorenzo Capobianco voor de 3-1 zorgen. In de slotfase is het dan opnieuw Lorenzo Capobianco die vanaf links doorgebroken strak het doel weet te vinden: 4-1.

 

Zaterdag 3 december 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

D1: dubbele cijfers

De griffel lieten ze liggen, de elfjes van Dennis van Hoorn, de zoen van de juf houden ze tegoed en de tien namen ze mee. Of liever: hielden ze op zak. Of moeten we zeggen in de zak? Sinterklaas zal gisteren wel genoegd uitgedeeld hebben aan die van Real Parbo moeten ze gedacht hebben en dus waren de groenwitten heel karig met cadeautjes. Maar zie: Thomas Bossenbroek streek de hand over het hart en zo kon Real Parbo toch nog met 1 van de elfjes huiswaarts keren (wel samen delen boys!). Al rap opende de thuisploeg na een mooi opgezette actie via … Marcel Pieke de score: 1-0. En op 1 been is het moeilijk staan, dus nonchalant propte hij ook maar de tweede in het net: 2-0. Maar dat was maar ten dele naar de zin van Malcolm van Noort dus kwam ook hij los: 3 -0.

 

Hierna leek zich een competitiestrijd te gaan ontwikkelen tussen Marcel Pieke en Malcolm van Noort, waaraan de tegenstanders ook mee probeerden te doen. Opnieuw is het Marcel Pieke die de afmetingen van twee palen en een doellat kent, die tegenwoordig geen lat meer is, maar een buis, maar dat voor de kissebissers: 4-0. Malcolm zet er dan nog een tandje bij: 5-0. Tijd voor de thee en te bespreken hoe de rest van de koek zal worden verdeeld. Dan blijken nog meer spelers te zijn aangewezen om in de zak te tasten. Eerst Ismaël Adsalmis: 6-0. Dan – terug van weggeweest? – Daley Vitters na een prachtige actie op de linkerflank: 7 -0. Nou Thomas: kom op strijk de hand eens over het hart… vooruit: 7-1. Maar dan kan Marcel Pieke het toch niet laten: 8-1. Dat is niet volgens de afspraak moet Malcolm hebben gedacht, dus een mooie actie met behulp van Patrick Braspenning: 9-1. En dan loopt er iemand te mompelen dat hij wil afsluiten zoals hij is begonnen en is het opnieuw Ismaël die de bal daar opbergt waar deze het beste het weekend kan doorbrengen, namelijk het net: 10-1.

Malcolm van Noort haalt uit voor de 3-0.

B1: geen moeite met zwervers

Aan de Smeetslandseweg in IJsselmonde had het team van René Koot niet veel moeite met IJVV De Zwervers.

Vol zelfvertrouwen speelden de elf zich naar een mooie overwinning (1-4) en blijven volop in de race voor het kampioenschap.

A1 geplaagd door blessures.

Maar liefst zes basisspelers moest het duo Leo de Koning/Dennis Pieke missen. Er moest dan ook een beroep gedaan worden op een aantal spelers van B1 die al een wedstrijd in de benen hadden. En dat tegen het altijd en overal moeilijk te bespelen Kocatepe. Het resultaat laat zich dan ook wel raden: een 4-1 nederlaag. Dat doet extra pijn, omdat koploper Kralingen bij Hillesluis met 4-1 won.

Zaterdag 19 november 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

D1 veni, vici, vidi…  

DEH De Musschen D2 – TOGR D1

Door: Soleyman Alma Omar

Tja, het wordt een afgezaagd verhaal, maar D1 zet weer een ongelooflijke zege neer. De spartanen blijven maar winnen en ze twee klassen hoger inschalen lijkt ook al niet te helpen. Misschien moeten we ze maar een seizoen bij de C’s inzetten. Och arme C’s…
De elf van Dennis van Hoorn begonnen ietwat arrogant, dus chaotisch, aan de wedstrijd. Desalniettemin kon Ismaël al snel de 0-1 inschuiven.
En TOGR leek geen oog te hebben voor de seizoenen, dus dartelden de spelers vrolijk door en ziet, plots krijgt Ismaël opnieuw de bal op de slof: 0-2.  

De mussen – kennelijk nog aangedaan door de dood van neef Fats

 (23.000 dominostenen)

- proberen dan grip op het spel te krijgen, 

maar de schuinsmarcheerders van TOGR gaan vrolijk door. Ditmaal via een door Soleyman ingezette actie die afgeeft aan Malcolm van Noort, die vervolgens door de verdediging wervelt en afgeeft op Marcel Pieke: 0-3 En als Malcolm dan nog de 0-4 laat aantekenen meent de scheidsrechter dat het tijd is voor de thee.

In de rust heeft trainer Dennis van Hoorn de neuzen weer recht gezet. En wordt alle arrogantie overboord gezet en wordt er weer gevoetbald. Dat de mannen kunnen voetballen is bekend. Gedisciplineerd werd het spel weer opgepakt en al snel kon TOGR via Malcolm 0-5 laten noteren. Vlak erna zette Soleyman een mooie actie op en gaf een perfecte assist op Marcel Pieke, die faalde. Getergd liet Pieke zich op het middenveld  zien en gaf een gave assist aan de – bijna – jarige Daley Vitters. Hij wist wat je met zo’n bal moet doen en propte hem in de uiterste hoek: 0-6 Opnieuw is het TOGR dat de waves ruled en als Soleyman langs de lijn een mooie actie opzet wordt hij onreglementair afgestopt. De scheidsrechter is onverbiddelijk: vrije trap. Ismaël posteert zich achter de bal en kwijt zich subliem van zijn taak door strak in de kruising te schieten: 0-7. TOGR stoort zich niet aan de stand en blijft voetballen. En als Patrick Braspenning dan uithaalt en de bal terugcaramboleert komt hij – toeval? -  voor de voeten van Marcel Pieke. Het resultaat laat zich raden: 0-8 Hierna mist het dominante TOGR nog fraaie kansen en is het uiteindelijk Serdal die de eindstand bepaalt: 0-9.

Desgevraagd geeft Marcel Pieke toe dat het toch Ismaël Adsalmis was die het team droeg. Ere wie ere toekomt. Het hele team was het er dan ook over eens dat hij de Man of the Match was vandaag.

B1 wint opnieuw

Door: Thomas J. de Wreede

 

B1 heeft de opgaande lijn deze zaterdag kunnen vasthouden en won overtuigend van RVVH.

Opnieuw was het de spits Langiomar die goed was voor vier van de 6 doelpunten. De andere twee kwamen van Jordy Koot (penalty) en Dave Cock.

 

A1 nog steeds op koers

Door: Thomas de Wreede

Evenals vorige week begon A1 ook deze zaterdag voorzichtig en aftastend aan de wedstrijd. Dat betekent geenszins dat er geen kansen werden gecreëerd. Integendeel: aan het slot van de eerste helft is TOGR duidelijk de dominante partij en creëert de meeste kansen. Zo worden in de slotfase mooie kansen maar nipt gemist.
Maar in de tweede helft mag het betere spel dan worden gehonoreerd als Steven Lammering een strakke bal afgeeft op Jonathan: 1-0. En uiteindelijk maakt spits Emerson Delgado zijn missers in de eerste helft goed door de eindstand te bepalen: 2-0

Zaterdag 12 november 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

Fraaie winst E2

Zaterdag 12 november 2005

In Oud-Beijerland wisten de pupillen van Cemil “Jimmy “ Dagidir een fraaie overwinning te boeken tegen het altijd sterke SHO. Het leeftijdsverschil kon veel F -pupillen van TOGR niet deren en gedisciplineerd werd al voetballend beetje-bij-beetje gescoord. Voldoende voor een overwinning. Proficiat.


Enes Adsalmis.

 

D2 lief voor de buren…

Zaterdag 12 november 2005

Een naaste buur is beter dan een verre vriend moeten de jongens van Rick van de Linden hebben gedacht. In een rustige wedstrijd wisten zij tegen Egelantierboys net iets te weinig te scoren: 2- 4

 

D1: Hattrick Malcolm van Noort

Zaterdag 12 november 2005

Door: Demitrius Ruimwijk

Opnieuw lieten de pupillen van Dennis van Hoorn fraai voetbal zien. We hebben het al eens eerder opgemerkt: we zien een gedisciplineerd, voetballend elftal dat bijna rijp is voor Jong Oranje! Niets lijkt de concentratie van de boys te kunnen verstoren en stoïcijns voetballen – met de nadruk op voetballen – de mannen (wij durven ze geen jongens te noemen) zich naar het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Het spreekt voor zichzelf dat het team vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd begon. Het was Daley Vitters ditmaal die het fraaie spel mocht afronden met de openingstreffer: 1-0. Hierna was het Malcolm van Noort die zijn visitekaartje afgaf en fraai voor de 2-0 zorgt. TOGR behield het overwicht en domineerde het balbezit en het is dan ook niet verwonderlijk dat Ismaël voor 3-0 zorgde. Voor rust zorgde de tegenvallende Marcel Pieke nog voor de 4-0. Rust, thee, overleg, de draad weer oppakken. En zo geschiedde. LMO had de signalen kennelijk niet goed begrepen en zo kon Malcolm er vandoor en de 5 -0 aantekenen. En dan, als LMO zich afvraagt: Wat’s geburt, is het opnieuw Malcolm: 6-0 En twee doelpunten in 1 helft? Dan moet die derde toch ook kunnen? Jawel: dat kan en Malcolm volbrengt zijn hattrick. 


Malcolm van Noort: Hattrick.

 

 

TOGR neemt dan wat gas terug en dus kan LMO wat meer opkomen. TOGR zoekt dan Marcel Pieke om te bezien of hij het echt verleerd is. Vanuit een corner kopt hij fraai in: 8-0 En hij mag de match afronden met het negende doelpunt. Opvallend was de rol van Demitrius Ruimwijk, die dan ook door het team unaniem werd aangewezen als Man of the Match. Volgende week de vuurdoop als moet worden aangetreden tegen Spartaan ’20.

 

1-2 Genoeg voor B1

Zaterdag 12 november 2005

Opnieuw konden de B-junioren tevreden met een overwinning huiswaarts keren. Lobspecialist (niet te verwarren met lobby) Langiomar Alias stond opnieuw voor de openingstreffer. Als Langiomar dan voor een mooie assist op Emre weet te zorgen, lukt het de laatste de bal langs de verkeerde kant van de paal te schuiven.

In de tweede helft krijgt hij dan de kans om zijn team op 0-2 te brengen, maar zijn penalty spat uiteen op de paal, d.w.z. keert via paal terug in het veld…waar een alerte Emre staat die Langiomar corrigeert: 0-2. Poortugaal mag dan nog even de aansluiting vinden, maar dan klinken er kort op een drie fluitsignalen. Einde wedstrijd.

     
Thomas de Wreede: vergist in de kalender?

 

Egeltjes doen het voorzichtig

Zaterdag 12 november 2005

CKC nam de plaats in van DRGS en stond dus met 0 uit 0 onderaan. Dat zegt weinig en dus begon A1 heel voorzichtig en aftastend aan de wedstrijd. De eerste helft gaf dan ook matig voetbal te zien. In rust dus de hoofden bijeen en tijd voor een tactische bespreking. En kwam TOGR uit de schulp weg en begon rustig en weloverwogen aan een spel dat algemeen als voetbal wordt aangemerkt. Het resultaat laat zich raden als de immer gevaarlijke Emerson de bal voor de voeten krijgt: 0-1 CKC probeert wel en TOGR moet zo nu en dan aan de noodrem, maar als Lorenzo in stelling wordt gebracht is het opnieuw raak: 0-2. TOGR moet dan alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat CKC het de loef afsteekt, maar men weet boven de wind te blijven en nog 1 treffer te plaatsen alvorens terug te keren in het dok: 0-3.


Emerson Delgado Nascimiento.

Zaterdag 5 november 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

D1 Streelt de ogen

Zaterdag 5 november 2005
Marcel Pieke & Daley Vitters

Ligt het aan de trainer of aan de spelers? Het zal voor het publiek altijd een raadsel blijven. Feit is dat D1 op oogstrelende wijze een klinkende overwinning neerzette. Zouden ze nog voor de winterstop een tweede promotie willen afdwingen? Hoe dan ook. Misschien nog beduusd door de overwinningen begon men wat schuchter. Lang duurde dat niet. De altijd gretige Marcel Pieke zet een actie op en geeft voor op Daley Vitters die de bal vervolgens kan inpi..(redactionele censuur) inschuiven: 1-0. Als De Zwervers dan een aanval proberen, weet Soleyman deze te stuiten en Marcel Pieke in stelling te brengen die moeiteloos het net weet te vinden: 2-0. De jongens van IJsselmonde lijken dan de kopjes te laten hangen en via een 1-2’tje tussen Malcolm van Noort en Marcel Pieke komt TOGR op 3-0. Op dat moment lijkt de Beer van Lemmer over het veld te razen en komt TOGR via Serdal uit een hoekschop op 4-0. En dan blijkt het ijs nog niet sterk genoeg te zijn voor een beer die niet beweegt. TOGR verslapt en De Zwervers vinden de aansluiting: 4 -1.

In de rust spreekt Foppe de Haan zijn pupillen toe. De aan zijn lippen hangende leerlingen horen gretig toe. Voetballen! Moet hij gezegd hebben. En dat gebeurde. Al rap zette – wie anders – Marcel Pieke een actie op, brak door middenveld en verdediging en bracht de alert meegekomen Malcolm in stelling: 5-1. 

Da’s lekker moeten ze gedacht hebben. Dat doen we nog een keer. En zo gebeurde: 6-1 En dan dreigen er sterallures te ontstaan. Dus Marcel Pieke begon een beetje te dollen met zijn tegenstanders en het resultaat laat zich raden: (wat zegt u) 7-1. (Marcel Pieke: Man of the Match) Maar dat kun je natuurlijk niet ongestraft doen. Na zo’n actie is het altijd de beurt aan de tegenstander: 7 -2.

TOGR is door deze tegentreffer weer terug op aarde. De jongens, pardon mannen, bezinnen zich en vanaf dit moment wordt de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Er wordt niet meer gedold, maar het voetbal gezocht voorzover de tegenstander dat toelaat. TOGR gaat voor de eigen tactiek, dus de aanval en al rap – hoe vaak hebben we dat woord al niet gebruikt – brengt Marcel Pieke de stand op 8-2. Hierna wordt Marcel Pieke gewisseld voor Valon. Een sympathieke daad richting tegenstander zou je dan denken. Niets is minder waar: Valon breekt onmiddellijk door de linies ziet, wikt, besluit en geeft af aan Malcolm die door kopt aan Daley Vitters die hem makkelijk kan inp..(weer die redactie) inschuiven: 9-2. Kort erop probeert onze ontdekkingsreiziger Malcolm van Noort het alleen. Niet slecht: 10-2. En mede omdat IJVV het had opgegeven kon Malcolm nog een keer langs dezelfde zeeroute: 11-2. Maar Valon was niet voor niets ingevallen. Dus zorgde hij in de slotfase nog voor 12-2. Tja…en dan loopt daar nog een Pieke op het veld die een fluit in zijn hand heeft waarop hij driemaal blaast. Einde wedstrijd. Vraag aan de trainer: “Bent u tevreden?” “Jazeker. Er is goed gevoetbald. De spelers hebben voortdurend geprobeerd het voetbalspel te zoeken en maken en dat stemt mij tevree.”

Naschrift redactie: Hoewel wij het enthousiasme van de verslaggevers kunnen begrijpen, waar in het artikel Foppe de Haan wordt genoemd moet dit natuurlijk Dennis van Hoorn zijn.

B1 Op vleugels naar winst
Zaterdag 5 november 2005


B1: Some sneaky persons are missing!

Vorig seizoen verliet hij B2 om bij Spartaan ’20 hogerop te gaan spelen. Maar gaandeweg verloor hij het plezier in het mooie voetbalspel daar. Na veel wikken en wegen kwam hij schoorvoetend naar de Charloisse Lagedijk: of hij terug mocht komen. Natuurlijk: welkom thuis! En sindsdien speelt Lanziomar Alias in B1 weer de sterren van de hemel. En dat hij het temidden van zijn oude vrienden weer naar de zin heeft mag wel blijken uit het feit dat hij niet van het terrein is te trappen. Willen we ook niet. Integendeel: wij hopen nog heel lang van zijn prachtige acties te mogen genieten. Want het is leuk als je team wint, maar wij – het publiek – komen natuurlijk voor de wervelende show. Al rap zette hij met een prachtige lob TOGR op voorsprong: 1-0 En dan krijgt TOGR een vrije trap toegewezen. Lanziomar posteert zich achter de bal.

 

 En loepzuiver plaatst hij de bal waar de fans van TOGR deze graag zien: in de rechterbovenhoek (voor de keeper van Rhoon dus links). Pierre van Hooydonck zou er jaloers op zijn.


B1 Op vleugels naar winst

Na rust is het opnieuw Lanziomar die Rhoon tot wanhoop drijft en via een doorbraak op links opnieuw met een professionele lob de doelverdediger van Rhoon verschalkt: 3-0 Als dan Lanziomar en Thomas de Wreede – die al met een voetblessure aan de wedstrijd begon, maar desalniettemin een puike wedstrijd speelde achterin – worden gewisseld raakt het team even de weg kwijt en weet Rhoon verrassend de aansluiting te vinden: 3-1. Maar trainer Koot heeft meer talenten onder zijn hoede.

 Het team hervindt zich en in de slotfase is het ditmaal Damion Belgraef die op links doorbreekt. Op rechts kiest dan de jonge Justin Kieviet(C) professioneel positie achter de lijn van Damion. Damion is alert, schuift naar Justin en die doet wat je van een prof zou verwachten: 4 -1.

A1 Nipt gelijk

Zaterdag 5 november 2005

Onder aan voering van Steven Lammering begon het team van TOGR ambitieus en flamboyant aan de wedstrijd. Al na 5 minuten krijgt Emerson een dot van een kans die maar net langs gaat. Maar 5 minuten later is het dan meteen raak: Emerson breekt door en geeft voor op Steven Lammering die koelbloedig in schiet: 1 -0 Vreugde volop. Maar die wordt al snel getemperd als SVDPW langszij weet te komen: 1-1. Vanaf dat moment gebeurt er iets, want TOGR valt ver terug. Dany Dos Santos: “Na die 1-1 gingen we vooral op elkaar letten en mopperen en verloren we de concentratie. Stom.” Het resultaat laat zich raden: SVDPW kwam voor rust op voorsprong: 1 -2.


Steven Lammering

Ook in de tweede helft was er weinig te herkennen van het flamboyante A-elftal. Maar…de schiedammers waren ook meer bezig met het scheldwoordenboek der nederlandse taal en konden van de ontstane zwakte bij TOGR niet profiteren. Zo kopt Wesley de Bies vlak voor tijd verdedigend de bal voor de voeten van de spits van SVDPW. Deze aarzelt, zo niet keeper Michael Verhoef. En terwijl de fans zich al met een nederlaag hebben verzoend is daar in blessuretijd ineens Lorenzo: 2-2. Einde wedstrijd. Trainer TOGR: “Dit team was nog geen schim van wat we gewend zijn. Maar we zijn met 1 punt niet ontevreden”.

   

Zaterdag 29 oktober 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

E2: Zelfvertrouwen loont.

Van een onzer verslaggevers.

“Als je niet in je eige gelooft, ken je niet winnen,” aldus Boyd van Oostende vol zelfvertrouwen en wars van elke valse bescheidenheid.
En zelfvertrouwen straalden de groenwitten dan ook volop uit. Vanaf de eerste minuut nam TOGR het initiatief. Toch duurt het nog 15 minuten, maar dan kan Emre Özkal de score openen. Vlak erop komt TOGR gelukkig weg als Piet Paaltjens de doelman te hulp schiet en de inzet van Barendrecht op de paal uiteen spat. Dan gaat Fatih Erkilicoglu er met de bal vandoor: 2-0. Net op tijd ontwaken de rood-witten dan uit een nachtmerrie en is de aansluiter een feit: 2 -1. En even lijkt Barendrecht al snel gelijk te komen, maar weet de goalie van de Lage Weide op miraculeuze wijze de bal te keren. Wij weten nu van wie Edwin van der Sar les gekregen heeft. Op slag van rust, in blessuretijd?, kan Barendrecht tevreden de thee opzoeken: 2-2.
Na rust probeert Barendrecht het spel te maken en het initiatief tot zich te trekken, wat ook aardig lijkt te lukken. En dan is daar ineens dat razendsnelle duveltje uit-een-doosje, sorry engeltje -uit-een-doosje– zou dat een zoon van Nellie Cooman zijn? – en komt TOGR opnieuw op voorsprong: 3-2.


Vlnr: Emre özkal (1-0), Fatih Erkilicoglu (2-0), Angel van Noort
(3-2, 4-3)
En nieuwsgierig gaat Angel van Noort op ontdekkingsreis om de 4-3 bloot te leggen. En dan komt de domper als de goedleidende Stefan Pieke het laatste fluitsignaal laat horen. Teleurgesteld: natuurlijk, want het was een genot om van een mooie sportieve wedstrijd te genieten met een voorbeeldig publiek langs de lijn. We wisten het wel: voetbal is wél leuk!

D2 schiet tekort

Van een onzer verslaggevers

Eén ding is zeker. Chahid mag op vrijdag niet meer bij Bob Mulder (zie D1) op de bank naar Ajax kijken! Dan ben je kennelijk van slag (want Ajax wint natuurlijk niet van Heerenveen). Het team begon dan ook matig.

 

In de tweede helft kwamen de groenwitten van Rick van der Linden goed terug, maar wisten de achterstand niet meer goed te maken,  zodat met een nipte nederlaag genoegen moest worden genomen.

D1 Keeper mist penalty

Door: Marcel Pieke & Daley Vitters

 

Tja en zo gaat opa Thomas’ opvatting eens temeer in duigen. Hij dacht dat een penalty het best door de keeper kan worden genomen. Joël bewijst het tegendeel. Maar dan lopen we op de wedstrijd vooruit. De eerste helft was – wat TOGR betreft - ronduit dramatisch. Eén voordeel: RVVH wist uit de chaos bij TOGR geen winst te behalen. Dan krijgt TOGR een hoekschop. Vraag niet hoe, maar op een of andere manier krijgt Daley Vitters die bal toch nog voor de voeten en weet deze miraculeus door te geven. De bal belandt dan voor de voeten van Marcel Pieke. Die bedenkt zich geen minuut – weg is weg – en zie: 0-1. En hierna: we willen Joël geen slapeloze nacht bezorgen….

In de rust zal trainer Dennis van Hoorn ongetwijfeld zo het een en ander hebben laten horen. En dus trad er een heel ander TOGR aan, rijp voor de selectie van Heerenveen!. Ditmaal is het Marcel Pieke die door de verdediging van RVVH breekt en na een prachtige solo voorgeeft op Daley Vitters. De Zuidhoeker aarzelt geen moment: 0-2. TOGR lijkt dan de smaak te pakken te hebben en weer is het die duivelse Marcel Pieke die pardoes (pardon?) 0-3 laat opschrijven. RVVH doet dan een beroep op Tom Poes, maar helaas is deze gekleurd in groen-wit. En na een sublieme solo even een schuivertje…waar Valon staat om de 0-4 aan te schrijven. Tja…en dan gaat het fout. TOGR lijkt te leven boven de wolken. En dan krijgt RVVH ineens kansen. En ondanks het prachtige keeper’s werk van Joël vindt RVVH de aansluiting:4-1. Maar RVVH’s Rising Hope werd al snel in de kiem gesmoord als Ismaël door de verdediging breekt en de bal overlaat aan:…jawel weer die Pieke! 1-5 We hebben maar even met Gert-Jan Verbeek gebeld om die Pieke voorlopig even aan Nederland te binden. Voor je het weet speelt hij in Tobago bij die Beenhakker. Daar wordt je niet vrolijk van.
Daley Vitters: ‘We hebben als team goed gespeeld. Niemand ging voor zichzelf. Wij, de spelers, en de trainer Dennis van Hoorn stonden er voor elkaar. En natuurlijk vind ik het leuk als ik zelf een doelpunt mag maken, maar het teamresultaat is veel belangrijker. En Marcel Pieke is wat mij betreft de man of the match. En Joël natuurlijk. Misschien wat minder penalties nemen. En sommige jongens moeten het verschil tussen links en rechts leren want die corner leek nergens op. Maar het was wel raak! En als we zaterdag moeten spelen mag Bob (Bob Mulder, red.) niet naar Ajax kijken op TV. Want als die niet winnen zit hij helemaal stuk.Heerenveen? Hmmm … is dat ergens in Suriname? Wij zullen proberen dit artikel buiten het gezichtsveld van de eindredacteur te houden…
.

 

A1 maakt voetbal leuk

Van een onzer verslaggevers

En dan sta je daar langs een amateurveld te kijken naar jongens die enthousiast aan het voetballen zijn. En dan denk je: Yep, voetballen is leuk! Want de oudste junioren van TOGR tegen A3 van Spartaan ’20 toverden een mooie wedstrijd. Natuurlijk is het leuk te weten dat TOGR wint, maar wij zouden evenveel hebben genoten als Spartaan zou hebben gewonnen. Zoals te doen gebruikelijk kwam TOGR wat moeizaam op gang. Maar als er dan in het voordeel wordt gescoord, groeit het team.
Vooral in de tweede helft. Ja en dan die 4-0 van Emerson: vrij voor een te ver uitgelopen keeper. Heeft hij de beheersing? Ja hoor: die had hij. Een beheerste lob over de keeper en het is raak. Een klassieke beauty!

 

Na afloop van de wedstrijd kon de trainer niet veel meer dan stamelen, de bewondering voor “hun” jongens die uit zijn ogen ogen straalde sprak boekdelen.


TOGR A1 – Spartaan ’20 A3, 29 okt 2005

 

Zaterdag 22 oktober 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

A1 speelt matig en wint

Van een onzer verslaggevers

Alhoewel matig en rommelig (trainer Leo de Koning: “Er werd niet goed uit positie gespeeld”) wist TOG-R de hervatte wedstrijd tegen Kocatepe met ruime zege af te ronden. Eerder werd de wedstrijd vanwege hevig onweer na 24 minuten gestaakt. Paul van Hoorn opende in de eerste helft de score: 1 -0. En nadat Emerson de 2-0 laat noteren is het opnieuw Paul van Hoorn die scoort: 3-0. Waar Kocatepe het voetballend niet lijkt aan te kunnen en nu en dan wel wat grof in de fout gaat houden de jongens van TOG de zinnen bij elkaar en loopt via Wesley de Bies uit naar 4-0, nadat Marvin de voorzet mist door uit te glijden. Kocatepe komt dan nog op 4-1. TOGR loopt vervolgens uit naar 5-1 en tenslotte na een fraai opgezette aanval geeft Emerson een mooie voorzet. Ditmaal glijdt Marvin niet uit: 6-1.

Paul van Hoorn, driemaal raak.

Maar man-of-the-match is toch wel hij die weinig aan het spel kon deelnemen, maar er stond als dat nodig was: doelverdediger Michael Verhoef. Wij wachten nog op de dag dat hij vanaf de doeltrap zal scoren.

D2 vol zelfvertrouwen

Door: Marcel Pieke

Dat het team tussentijds een klasse hoger is ingedeeld doet de boys van de Lage Weide niet veel. Ook een achterstand van 2 -0 in de beginfase tast het zelfvertrouwen niet aan. Even de tanden op elkaar en weer concentratie en dan mag Teun voor de 2-1 zorgen. En als TOGR dan een penalty krijgt toegewezen is het opnieuw Teun die resoluut de gelijkmaker scoort: 2-2. Vol onbegrip lijkt het team van Rhoon geknakt en de koppies te laten hangen. De altijd gretige Ismaël zorgt dan al rap voor de 2-3. Om al snel de 2-4 op het scorebord te laten noteren. Tussendoor mag Enes Eser nog voor de 2-5 zorgen, maar dan is het opnieuw Ismaël Adsalmis: 2 -6. Rhoon komt dan nog verrassend tot 3-6, maar spits Samir Siem doet tenslotte wat van een spits wordt verwacht:
3 -7

 

Samir Siem.

 

 

Zaterdag 15 oktober 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

Bekerwedstrijd

A1 dartelt naar winst

Van een onzer verslaggevers

De reputatie snelt een team soms vooruit. Spartaan ’20: waauh, dat wordt een moeilijke tegenstander moeten spelers en leiding hebben gedacht. En dus begon TOGR heel voorzichtig als een egeltje. En 14 minuten lang domineerde Spartaan dan ook. Dan mag TOGR een corner nemen en belandt een inzet maar juist op de lat. Maar het is de prelude voor een nieuwe fase. Nee geen bronstige reebokken, maar dartelende lammeren die je in deze tijd van het jaar niet zou verwachten springen over het groen. Speels gaat TOGR door . In de 18e minuut krijgt Berry de Koning net niet de bal goed op de slof. In de 22e minuut een prachtige actie van Paul van Hoorn via Adjay Jaggoe die maar net niet goed bij de spits aankomt: 0-0. Maar dan vlak voor tijd krijgt TOGR loon naar werken als Steven Lammering voor de 1-0 mag zorgen.

Na rust geeft het spel een vrijwel zelfde beeld te zien, met dit verschil dat de elf van TOGR vol zelfvertrouwen volop door dartelen. In de 61e minuut tekent Roy voor de 2-0. Dan gaat het even erg snel. 75e minuut Paul van Hoorn (3-0), 78e minuut uit een penalty Lorenzo Capobianco (4-0), 80e minuut Wesley de Bies (5-0) en 83e minuut uiteindelijk toch de B-junior Berry de Koning: 6-0.

Een prachtige, sportieve wedstrijd onder leiding van een feilloos arbitraal trio onder aanvoering van scheidsrechter Johan Bezemer. Chapeau!

 

 

Bekerwedstrijd

D1 Op slof en oude schoen

Door: Pieke

Je kunt dan door sport gestaalde spieren hebben, het Klaaswaalse SSS (Sport Staalt Spieren) was geen partij voor de pupillen van TOGR. Tactisch en gedisciplineerd spel tekende voor een klinkklare overwinning. Wie anders dan Marcel Pieke – de gangmaker – tekende voor de 0-1. En al rap zorgde Enes voor de 0-2. En na een mooi uitgespeeld duel was het opnieuw Marcel Pieke die voor de 0-3 mocht zorgen.

En nadat Serdal eerder de 0-4 had mogen aantekenen, mocht de penalty worden genomen door wie tot dan niet veel te doen had gehad: doelverdediger Joël, die feilloos links in de kruis scoort: 0-5. Na rust was het spelbeeld al niet anders: TOGR domineert op alle fronten. Ditmaal is het de in stelling gebrachte Malcolm: 0 - 6. En spits Marcel Pieke komt dan nog 1 keer in actie om de wedstrijd af te sluiten: 0-7. Maar oeps: de wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter voor het laatst heeft gefloten! En SSS krijgt nog een vrije trap. En vanaf 25 meter wordt de bal subliem in de kruis geramd: Joël kansloos, SSS de eer gered. TOGR bekert verder. En na afloop spraken we een glunderende, trotse jonge trainer Dennis van Hoorn die vol lof over “zijn” jongens sprak die hij roemde voor het feit dat zij zich zo gedisciplineerd aan de speelopdracht hadden gehouden. “Iedereen deed wat hij moest doen. Fantasties!”

Wij bespeuren enige emotie in de ogen van de trainer…

 

Zaterdag 8 oktober 2005
Bron: bulletin Thomas de Wreede

A1

Van een onzer verslaggevers

Geen scheidsrechter. Gevolg is dat de wedstrijd een half uur later begon. Bij het eerste stond het toen inmiddels 1-0. Maar in allerijl Johan Bezemer opgetrommeld en zo kon de wedstrijd om 15:30 toch beginnen. En de spelers dachten kennelijk dat ze de tijd moesten inhalen. Al van de aftrap stormde #7 door: 1 -0 En nog geen twee minuten later was het opnieuw raak: 2-0. Bij RDM brak op dat moment kennelijk enige paniek uit, want er werd al snel gewisseld. Veel haalde het niet uit: TOGR bleef beuken. Rond de 10e minuut krijgt TOGR (#8) een unieke kans om met een lob over de keeper de 3 -0 te scoren, maar de bal belandt op de lat. Vijf minuten later krijgt #15 weer een unieke kans, maar deze keer gaat de bal over het doel.Maar in de 17e minuut is het opnieuw raak als #17 na een uitgespeelde aanval de bal tegen de touwen weet te leggen: 3-0 

Tja. En dan…Dan denk je op rozen te zitten. Dan ga je verdedigen. Verkeerd verdedigen. En dan maakt #2 (gele kaart) een onnodige overtreding en geeft de scheidsrechter RDM terecht een directe vrije trap. En Brian aarzelt niet: 3-1 en ruststand.

Na rust denkt TOGR het wat rustiger aan te kunnen doen en daarvan maakt RDM dankbaar gebruik als Denis de 3-2 aantekent. Hij had daar misschien beter even mee kunnen wachten. TOGR wordt wakker en in een mindere tweede helft loopt TOGR uiteindelijk via 4-2 uit naar een 5-2 verdiende overwinning in een – opnieuw – uiterst sportief treffen zowel op als langs het veld.

B1 mazzelt opnieuw!

Van een onzer verslaggevers

Mede door een herindeling stond B1 fier aan kop in de competitie. Maar niet te vroeg gejuicht: de concurrenten Smitshoek (B3) en Barendrecht (B5) en uiteraard de nieuwkomers Smitshoek (B2) en Bolnes (B1) zijn nog zonder puntverlies. De laatste twee namen de plaatsen in van resp. Meeuwenplaat en Rijnmond.

Trainer René Koot(l) en assistent-trainer Jeffrey Franken

Maar het sterkere Bolnes moest desalniettemin drie punten achterlaten aan de Charloisse Lagedijk. Gedurende de gehele wedstrijd gaf Bolnes het betere spel. Spelend vanuit de counter was het desalniettemin TOGR dat rond de 20e minuut door een doelpunt van Emre op 1-0 kwam. Kort erna leek Bolnes verdiend gelijk te komen, maar de scheidsrechter besliste anders: buitenspel. Jeffrey Franken: “Onzin: het was een zuiver doelpunt.” Toch kwam het aanvallende Bolnes nog op 1-1. Even voor rust gaf Damion Belgraef een hakje a la Rafael van der Vaart. Tommy profiteerde gretig: 2-1 de ruststand. Na rust werd er niet meer gescoord. Volgens trainer Koot werd er na rust bewust op de counter en verdediging van de stand gespeeld en vertrouwde hij volledig op zijn verdediging. En met Brian Roodbol op links en Thomas José de Wreede op rechts lijkt het erop dat zij de boel kunnen dichtmetselen. Het gebeuk van Bolnes resulteerde in ieder geval niet in doelpunten. En zo kon Bolnes, weliswaar zonder punten, maar met opgeheven hoofd want een puike wedstrijd gespeeld hebbende en geluk missende – en niet door bovenaardse invloed – terugkeren naar Ridderkerk. Er komt nog een return. We weten nu al wat TOGR staat te wachten: hete thee en een koude douche! Wat onze hoofdredactie natuurlijk het meest interesseert: op en langs het veld was het weer een uiterst sportief gebeuren!

D1 Gepromoveerd

Door: Marcel Pieke

Onze verzuchting in het vorige bulletin is kennelijk verhoord. De KNVB heeft – terecht – besloten de teams D1 en D2 1 klasse hoger in te delen. D1 zal nu opnieuw beginnen in de 4e klasse en D2 in de 6e klasse.

Marcel Pieke

De jongens wisten: een klasse hoger dus het zal niet eenvoudig worden. Er werd voortvarend van start gegaan. Al snel kwamen de groen-witten op voorsprong door een perfect afgeronde voorzet van goally Marcel Pieke. En snel erna deed het duo Daley Vitters/Marcel Pieke het nog eens piekfijn over waardoor Marcel na een fantastische assist van Daley voor de 2-0 zorgt.

Daley Vitters

Kaassie. Gespeelde wedstrijd denk je dan; En dan word je overmoedig. En dus kwam Overmaas vlak voor rust terug tot 2-1. Wat zich in de kleedkamer vervolgens afspeelde is ons natuurlijk niet bekend (ha, ha…), maar TOGR ging er weer flink tegen aan. Ditmaal bracht Marcel Pieke Ismaël in stelling die niet aarzelde: 3-1. En dan valt men toch in slaap en kan Overmaas nog via 3-2 en 3-3 langszij komen. En staan we weer met twee benen op de grond. De wedstrijd eindigt na het laatste fluitsignaal! Maar de meeste eer gaat natuurlijk naar de nieuwkomer Soleyman: een perfecte wedstrijd gespeeld! De trainer geeft hem een 9. Maar het publiek is het daar niet mee eens. Zij geven hem slechts een 10! Tja Theo, met zoveel talent rond lopend…

 

D2 Gepromoveerd

Door: Daley Vitters

Zoals hiervoor al vermeld begint D2 met een schone lijst. Het is niet eerlijk: zij zijn groot, wij zijn klein! Net gepromoveerd moet je meteen tegen de sterkste tegenstander. Maar we laten natuurlijk niet over ons heen lopen. Uiteindelijk wisten we de schade beperkt te houden tot een 3-5 nederlaag. Maar op de Lage Weide zullen wij gelijk goede gastheren betamen Barendrecht vanzelf volgaarne onthalen met warme thee. En koude douches…

E1

Van een onzer verslaggevers

Aan de Oldegaarde tegen Kocatepe moest opnieuw een nederlaag worden geïncasseerd. Het werd 8-3

E2

Van een onzer verslaggevers

Puttershoek was veel te sterk voor TOGR. Het werd een door fysiek overwicht nederlaag van 1-12. Misschien wat meer pindakaas eten.

 

 

zaterdag 1 oktober 2005

A1 

Door: Thomas de Wreede

 A1 moest in  een overigens uiterst sportieve wedstrijd het hoofd buigen voor de leeftijdgenoten van Germinal. Een ongelukkige terugspeelbal van Michael leidde tot de ruststand 1-0. Na rust kwam Germinal tegen een gedreven TOGR verrassend op 2-0, maar uiteindelijk wist TOGR de eer te redden en werd de aanvallende mentaliteit beloond en kon de stand 2-1, zij het in het voordeel van Germinal, op de scorelijst worden genoteerd.

B1

Door: Thomas de Wreede

Overmaas creëerde kans op kans, maar zo niet de lat dan stond de paal wel in de weg. En wat doe je dan als teleurgestelde aanvaller als je voor een leeg doel staat? Inderdaad: dan knal je hoog over. En zo kon B1 grinnikend huiswaarts keren met een 2-0 overwinning in de knip en een teleurgesteld Overmaas achter laten dat beslist meer had verdiend. Doelpuntenmakers: Emre en de teruggekeerde Lanciomar.

D1 wint weer…

Door: Marcel Pieke/Thomas de Wreede

De pupillen van D1 van trainer Dennis van Hoorn. wonnen thuis tegen Poortugaal (D3) met 9-0 in een overigens door incidenten overschaduwd duel. Helaas 

kunnen sommige ouders het niet opbrengen om ontspannen naar het spelen van hun kinderen te kijken en menen dat hun kroost al in het leger dient! Nee papa, mama: het is spel!!

 

De wedstrijd van D2 onder leiding van Rick van der Linden was eigenlijk op het eind niet leuk meer. Laten we maar de wedstrijd tegen Egelantierboys naar voren halen, dan weten we of dit team niet te laag is ingedeeld. De officiële uitslag: 20-0. Maar niemand zal het de scheidsrechter kwalijk nemen als hij zich 1 doelpunt zou hebben verteld. Thomas raakte in ieder geval de tel kwijt. Overigens gedroegen de ouders van Slikkerveer(D4) en TOGR zich bij deze wedstrijd wel voorbeeldig. En dat maakt voetbal dan weer tot wat het moet zijn: leuk! TOG?

E nog niet op dreef

Door: Thomas de Wreede

Bij de E-pupillen wil het nog niet lukken. Opnieuw moesten beide teams een nederlaag incasseren. Thuis verloor E1 met 2-8 van Poortugaal. E2 hield langer stand, maar moest uit tegen Bolnes de punten achter laten in Ridderkerk.

 

B moet buigen
Zaterdag 17 september 2005

 

Door: Thomas de Wreede

Mede door een ongelukkig eigen doelpunt moest B1 buigen (3-2) voor het sterke Barendrecht waar later het keurteam het zelfde lot zou ondergaan.
Dat de jongens de hoofdjes desalniettemin niet lieten hangen blijkt wel uit het feit dat men zich naar De Lage Weide spoedde waar Jordy, Daemion en Thomas het 4e kwamen versterken dat uiteindelijk met 2 -2 gelijk speelde tegen WCR uit Rhoon. Overigens een enigszins bizarre wedstrijd waar WCR op een gegeven moment over 11 veldspelers beschikte. De keeper? Nee hoor die stond gewoon in zijn doel, dus werd met 12 man gespeeld. Tja….

 

D wint opnieuw

Door: Marcel Pieke/Thomas de Wreede

Opnieuw toonden de pupillen van Dennis van Hoorn zich oppermachtig en lieten de tegenstanders in het stof bijten. D1 gaf de gasten uit Hillesluis met 7 -0 het nakijken en de vriendjes in D2 wilden daarvoor niet onderdoen en stuurden de gasten uit IJsselmonde (De Zwervers) met dezelfde cijfers naar huis.

Voor beide teams een prachtig resultaat, omdat zij hiermee directe concurrenten een slag toegebracht hebben. D1 nestelt zich stevig aan de top en D2 rukt duidelijk op

E2 krijgt oorvijg 

Uit in Smitshoek moest E2 deemoedig het hoofd buigen voor de pupillen (D6) van Smitshoek en een 6-0 nederlaag incasseren.

E1 hield zich wat langer staande, maar moest uiteindelijk lijdzaam toezien dat de gasten uit Hoogvliet (4-5) met de volle winst huiswaarts keerden.

B wint opnieuw
zaterdag 10 september 2005

Door Thomas de Wreede   

Opnieuw boekten de B-junioren een klinkklare overwinning, ditmaal in de eerste ronde van de competitie. Slachtoffer was ditmaal IJVV De Zwervers dat met een 5-3 nederlaag moest buigen. Helemaal vlekkeloos verliep de strijd niet. Had TOGR een voorsprong van 5-1 opgebouwd: in de slotfase werd er in de achterhoede enigszins verkeerd uitverdedigd, waardoor IJVV tot 5-3 kon terugkomen.De 14-jarige Justin Kieviet hield zich in

zijn debuut tussen de grote jongens opnieuw kranig staande. Opnieuw was het Ricardo Moreno Gomez die voor de doelpunten zorgde (4x). De 2-1 werd aangetekend door Dave Kok.

D niet te stoppen.

Door Marcel Pieke/Thomas de Wreede  

De pupillen van Dennis van Hoorn lijken niet te stoppen. Opnieuw werden er overwinningen aan de lijst toegevoegd. Uit (D2) in en tegen Smitshoek (D6) werd met een welverdiende 2-1 overwinning huiswaarts gekeerd. Bizar was de overwinning van D1 op WCR (D2) in Rhoon. Wij dachten: 1-7. Maar nee het was echt goed opgeschreven, het werd 0-17!!! Arme scheidsrechter: die liep meer met een potlood in de hand dan zijn fluit!

Verlies voor E  

Een goede start ten spijt konden de pupillen van Fred Buik niet doorzetten. E2 moest thuis tegen RVVH(E3) – waarom juist RVVH? – een roemloze 0-13 nederlaag incasseren, terwijl E1 uit de schade beperkt wist te houden tot 1-7.

B wervelend van start
zaterdag
03 september 2005

Door: Thomas de Wreede  

In de eerste officiële wedstrijd is het Belftal met een 9-3 overwinning tegen Maasstad wervelend van start gegaan. Ricardo Moreno Gomez tekende voor maar liefst 6 doelpunten. De 16-jarige hollandse spanjaard speelde aanvankelijk bij DEH/De Musschen maar hing de voetbalschoenen aan de kapstok. Totdat zijn vriendje Thomas José de Wreede hem overhaalde om bij TOGR te komen voetballen, waar hij inmiddels twee seizoenen de sterren van de hemel speelt. Makkelijk was dat niet. Hollanders hebben soms een erg kort lontje en dat kan op en buiten het veld wel eens problemen geven. Maar gaandeweg denkt Ricardo de Hollanders wat beter te begrijpen.

En over het kunstgrasveld zegt Ricardo: de ondergrond is wat harder, maar je glijdt minder snel onderuit, Al met al positief. We hebben een leuk team en een goede trainer – René Koot (red) – en ook Thomas komt weer terug dus dit wordt een mooi seizoen.

De andere doelpunten werden gemaakt door Emre, Justin en Nicky.

D in de wolken

Door: Marcel Pieke/Thomas de Wreede  

De D staat voor de D-pupillen, maar toegegeven ook voor de trainer Dennis van Hoorn. Vanuit niets laat hij 2 teams aantreden die overwinningen aantekenen die aan duidelijkheid niets te wensen over laten! D1 overwalst thuis met 9-2 Rijnmond, D2 doet er uit nog een tandje boven op tegen Barendrecht: 0-10

 

terug