Koninginnedag 1968

 

 

 

Op Koninginnedag was het altijd traditie voor TOGR om met adspiranten elftallen deel te nemen aan het zgn. "Zwaluwen-toernooi" op Varkenoord.
Dat had niets met de gelijknamige voetbalvereniging uit Vlaardingen te maken, maar ik dacht dat het iets van doen had met de stichting kinderpolio? (weet Jan Kraak misschien nog wel). In mijn herinnering werd het daarom meestal het "Poliotoernooi" genoemd.
 
Op deze foto's zie je een aantal fragmenten uit de finale penalty-schieten van de d4 poule.
Mijn ouders waren op deze zonnige Koninginnedag komen kijken en beleefden dat hun 11-jarige koter als schietschijf fungeerde voor de penaltyschutters.......
M'n moeder leende spontaan haar donkerblauwe glac handschoenen uit......
Tot op de dag van vandaag vindt ze die penaltyreeks het meest verschrikkelijke wat ik als klein ventje vrijwillig moest ondergaan. hahaha.
Ondanks het feit dat ik twee weken later met voorhoofdsholteontsteking in het Claraziekenhuis lag en in september met een gebroken elleboog (agv gymles) in het Zuiderziekenhuis terecht kwam....
 
Op de eerste foto is te zien hoe keeper Bart Braafhart na het stoppen van de eerste penalty gefeliciteerd wordt door Peter Versteeg. Peter Bredius komt ook al met uitgestrekte armen aangelopen en van een ander elftal komt klasgenoot Jan Daams (blauwe jack, zwarte broek en zwarte tas) aansnellen en waarschijnlijk Philip Verhagen (met de zwarte tas op z'n arm).
Op de achtergrond trekt Ron de Knegt zich van al deze heisa niets aan en -- neemt al de aanloop voor zijn penalty (die hij vervolgens miste .....)

Bart Braafhart

 
 

De tweede ging er helaas wl in, via m'n vuisten, dat wel.
Vlak naast het doel zitten 2 TOG-coaches.
Twee Jannemannen: met het witte jack is Jan Kraak, die vertwijfeld z'n handen in de lucht steekt, omdat het maar nt raak was en de andere, met het bruine colbertje en een hand aan de grond, is Jan Stok, keeper van 1 en 2.
Het doelpunt leverde wel veel vreugde bij een supporter van de tegenpartij, zoals ook duidelijk te zien is.
Wat k te zien is: de enorme belangstelling!
Moet je tegenwoordig eens om komen.....:-)


De derde pingel ging er k in........
Lag wel weer in de goede hoek.
Maar ja, hoe kun je als kleine 11-jarige nou een doel van 7.32m x 2.44m verdedigen?
Je komt dan natuurlijk altijd te kort.

Een uitvergroting met een beroerde kwaliteit, maar zelfs dan kun je nog zien wie het zijn, zlke karakteristieke figuren hadden/hebben we bij TOGR!!!!

 

Het volgende schot kk ik naast.
Let op de vierkante palen!
Let ook op het gespannen gezicht van de keeper :-)
Maar het mocht niet baten, onze jongens namen de penalty's niet z goed.....
Dus werden we keurig tweede.
Helaas is de dia met de teamfoto 12 jaar geleden bij de afdrukcentrale zoek geraakt toen ik er wat papieren afdrukken van wilde laten maken voor bijv.: Henk IJdo, Johan Molendijk, Aad Bloem, om er maar een paar te noemen.
De leiders waren dhrn. Bloem en Jan Molendijk.

 

 

 

 

 

De uitgestrekte hand van de speaker gaat naar de aanvoerder/keeper van TOGR d4, die vervolgens de tweede prijs in ontvangst mag nemen.
 
En het bleef nog lang onrustig op Varkenoord.......

 


 

mei 2012
Nog steeds komen er (oude) herinneringen uit de rijke TOGR-historie tevoorschijn :-)

Ik vond een tweetal 'diploma's' cq herinneringscertificaten aan de deelname aan het "Zwaluwen Jeugd Actie Polio tournooi" waaraan we met de TOGR-D-jeugd jaarlijks op 30 april deelnamen bij Feyenoord. ( zie ook bovenaan deze pagina)
Bart