20-01-2006

Onderscheidingen op vrijwilligersavond.

 

Op vrijdag 20 januari jl. werd een vrijwilligersavond georganiseerd, welke, zoals gebruikelijk, weer door vele vrijwilligers van TOGR werd bezocht.

Aan het eerste gedeelte van deze bijeenkomst was een officieel tintje gegeven, omdat er twee vrijwilligers op een bijzondere manier in het zonnetje werden gezet. Als eerste mocht Ben Lens het spits afbijten toen hij na een gloedvol betoog van de portefeuillehouder Sport van de deelgemeente Charlois, de heer Lionel Martijn, voor zijn vele en uitstekende werk voor het onderhouden van de velden op ons complex De Lage Weide werd onderscheiden met de gouden Karel de Stoutespeld van de deelgemeente Charlois. Een zeer eervolle onderscheiding, waarmee Ben uiteraard zeer verguld bleek te zijn.

 

Daarna was het de beurt aan onze wedstrijdsecretaris Ad van Zelst. Voor zijn jarenlange werk als wedstrijdsecretaris en ook voor zijn bestuurswerkzaamheden in het verleden was de voorzitter van de KNVB district West II, de heer Gerard van Rijk, naar de Charloisse Lagedijk gekomen. Gerard, die vroeger scheidsrechter is geweest en Ad toen ook vele malen als vaste grensrechter van ons 1e elftal had ontmoet, stak zijn waardering niet onder stoelen en banken en voor zijn vele verdiensten werd Ad zodoende onderscheiden met de waarderingsspeld in goud van de KNVB. Een hoge onderscheiding, die slechts bij zeer bijzondere gelegenheden wordt uitgereikt. In een dankwoord van Ad liet hij uitkomen dat hij zeer verrast en trots was voor de toekenning van deze onderscheiding.

Vanaf deze plaats nogmaals onze felicitaties aan beide vrijwilligers en wij hopen dat het werk dat door hen is gedaan voor andere vrijwilligers een reden zal zijn om het werk nog jaren voort te zetten.

Het spreekt voor zich dat de rest van de avond in zeer geanimeerde stemming verliep.