>>> René van der Gijp bij  businessclub TOGR - 16-04-09

uit AD/RD
Puzzel valt in elkaar

Door FOLKERT VAN DER KROL
 

ROTTERDAM - Als René van der Gijp gisteravond naar TOGR was gekomen om de selectie en het bestuur wat positieve vibes te bezorgen, had de kleurrijke ex-prof net zo goed weg kunnen blijven.

Bij de trotse lijstaanvoerder van de zaterdag-eerste klasse B gelooft namelijk niemand nog dat de ploeg van het trainersduo René Blaauwkamp en Bryan Cairo het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse in de laatste twee competitieduels nog laat glippen.

Selectie, technische staf en bestuur bezochten de bijeenkomst, die was georganiseerd door de businessclub van TOGR. Van der Gijp nam zoals altijd de ene na de andere voetbalcoryfee op humoristische wijze op de hak en vertelde tal van anekdotes, tot groot vermaak van de aanwezigen.

René Blaauwkamp vertelde eerder op de avond geen moment aan de terugkeer van TOGR in de hoofdklasse te twijfelen. De vertrekkend trainer had zelfs verwacht dat de Rotterdammers al eerder een grote voorsprong op de concurrentie zouden nemen. SHO, de belangrijkste concurrent, staat drie punten achter. ,,We hebben alleen tijd nodig gehad om ons de speelwijze eigen te maken. De puzzel is na de winter- stop in elkaar gevallen. De groep heeft steeds meer vertrouwen en is ontzettend scherp. Zelfs bij Spirit (0-2, red.), dat we misschien ook wel op tachtig procent kunnen verslaan, gaven de spelers alles.''

Aanvoerder Antonio Garcia Mendes bevestigt het verhaal van zijn trainer. ,,De verwachtingen waren voor dit seizoen hooggespannen. Voor de winterstop waren de prestaties er niet naar. Er kwam kritiek. De laatste maanden is de groep steeds closer geworden en goed gaan spelen. Een jongen als Diego Watson, die uit het tweede elftal komt, wordt elke week beter. We trainen heel gedreven en zetten bij wedstrijden de tegenstander vanaf minuut één het mes op de keel.''

Cairo is geen andere mening toegedaan. ,,De laatste vier benodigde punten gaan we zeker halen. De prestaties zijn te danken aan puur talent van de spelers. Als die jongens van zichzelf eens wisten hoe goed ze kunnen voetballen...''

Cairo wordt weer assistent-trainer bij TOGR, waar Bert Bartelings volgend seizoen hoofdcoach wordt. Blaauwkamp vertrekt. Hij heeft nog geen nieuwe club, maar zegt dat mogelijk een avontuur in het buitenland lonkt. Waar wilde de oefenmeester gisteravond nog niet kwijt.

Als er bij TOGR zorgen zijn, dan betreffen die niet dit seizoen maar de jaren erna. Binnen drie jaar moet de club verhuizen. Waar naartoe is nog niet bekend. En de Rotterdammers zullen bij promotie met beperkte financiële middelen een hoofdklassewaardige selectie moeten zien samen te stellen. Een aantal spelers - Miguel Lopes Silva (in de belangstelling van DOTO), Osvaldo de Pina en Jessey Soares - heeft al te kennen gegeven te vertrekken.

Aanvoerder Antonio Garcia Mendes, al tien jaar bij TOGR, wil wel blijven. ,,Mits er straks een representatief elftal staat.''

Het zijn vooral zorgen voor na het titelfeest, dat volgens Garcia Mendes volgende week zaterdag losbarst. ,,Wij winnen van RVVH en SHO krijgt het moeilijk bij Strijen.''

foto's van deze avond

 

>>> Rene van der Gijp bij  businessclub TOGR.

 

Op donderdagavond 16 april is Rene van der Gijp te gast bij de businessclub van TOGR. Deze avond met aanwezigheid van vele sponsors en het voltallige eerste elftal, dat bovenaan staat in de eerste klasse, is een ideale gelegenheid voor bedrijven om met elkaar in contact te treden.

Voor de inwendige mens wordt gezorgd door middel van een uitgebreid buffet en het totale programma is avondvullend. De inloop is vanaf 17.45 uur, waarna vanaf 18.30 uur de interviews met voorzitter, trainers, etc. etc. plaatsvinden. Daarna wordt het buffet geopend en vanaf 20.00 uur zal Rene van der Gijp door Jan Dirk Stouten over vele onderwerpen in de voetbalwereld aan de tand gevoeld worden.

Heeft u interesse om volgend jaar ook tot de businessclub van TOGR te gaan behoren en u wilt de sfeer eerst eens meemaken, dan kunt u zich aanmelden per email bij Harry Schaap (voorzitter van de sponsorcommissie van TOGR).
E-mail:hschaap@salesuppromotions.nl

februari 2008

Op vrijdagavond 15 februari jl. was er in de sfeervolle kantine van hoofdklasser TOGR een fantastische sponsoravond. Deze avond werd mede georganiseerd en ondersteund door Rotterdam Sportsupport, de stichting die de breedtesport in Rotterdam fantastisch ondersteunt. De kantine van TOGR was gezellig vol en de avond werd vakkundig en zeer enthousiast gepresenteerd en aan elkaar gesproken door de regionale bekendheid Jan Dirk Stouten. Na een gezellige inloop waar iedereen op een heerlijk glaasje Pineau werd getrakteerd door Ruseler Makelaars begon het officiële programma met een interview met voorzitter Ad van der Poort. Hij gaf aandacht aan het feit dat volgend jaar Rene Blaauwkamp samen met oer TOGR-er Brian Cairo hoofdtrainer is en dat er op het gebied van een mogelijke fusie nog niet veel meer te melden valt. Vol trots laat Ad weten dat de contracten met twee van onze hoofdsponsors die week met  2 jaar zijn verlengd. Dit betekent dat Hamburg Verhuur de komende twee seizoenen ook de voorzijde van het shirt van het eerste elftal zal sieren en dit wordt soms (in de zomerperiode) afgewisseld met ‘Strand aan de Maas’, de uitgaanslocatie in de zomermaanden in Rotterdam. Met Leo Ringelberg is overeengekomen, dat de naam Ringelberg.nl, dat zich gaat richten op de consument met o.a. dagtrips op de achterzijde van het shirt vermeld zal gaan worden en ook op de presentatiepakken van het eerste elftal en op een broekspijp. Daarnaast zal ook de voorzijde van het shirt van het tweede elftal voorzien worden van de naam Ringelberg.nl. Niet vermeld op deze avond, maar wel in dit verslag te lezen is het feit dat ook Friesland Foods, met haar sportdrank Extran het contract heeft opengebroken en verlengd met twee extra jaren tot 2011. Ook werd een tijdje terug al het kledingcontract met Erima verlengd. Dus allemaal mooie berichten.

Dan wordt Gert Jan Lammens, de directeur van Rotterdam Sportsupport geïnterviewd door Jan Dirk Stouten en Gert Jan geeft een korte doch heldere uitleg van het belang van Rotterdam Sportsupport en wat deze stichting betekent voor de breedtesport. Daarna komt ondergetekende als voorzitter van de sponsorcommissie van TOGR kort aan het woord. Er volgt een nadere toelichting over de verworven nieuwe (verlengde) sponsorcontracten met de hoofdsponsors, er wordt trots vermeld dat inmiddels de teller op 50 businessclubleden staat en dat nu de uitdaging is om naar 70 door te groeien. Ook wordt het volgende uitje van de businessclub aangekondigd en dat is op 8 maart a.s. naar de wedstrijd Excelsior tegen Vitesse. Leo Ringelberg wordt daarna door Jan Dirk kort aan de tand gevoeld, wat Ringelberg.nl precies gaat inhouden en wat hij nu eigenlijk met Rotterdam en TOGR in het bijzonder heeft. De uitspraak van Leo vermelden wij hier met trots. “TOGR is nog een authentieke voetbalclub.

Na dit interview komt het grote interview met onze gast van deze avond, de bondscoach van het Nederlands volleybalteam en oud Olympisch kampioen, Peter  Blange. Deze wel zeer sympathieke bondscoach weet de zaal als geen ander te boeien, met mooie verhalen en leuke anekdotes. We krijgen een kijkje in de keuken van het team wat destijds alles op zij zette voor die ene droom, die werkelijkheid werd. Wij zijn trots dat Peter bij ons zijn verhaal wilde doen.

Na dit interview worden de hoofdrolspelers en presentator Jan Dirk Stouten door ondergetekende bedankt met een bos bloemen, waarbij ook Ineke Ringelberg als vrouw van de hoofdsponsor en Jenny Groeneveld als hoffotografe van TOGR een bloemetje ontvangen.

Dan staat er een heerlijk winters buffet gereed, wat vakkundig is bereid door Visser Catering ofwel voor bekenden ‘onze Jasper’. De avond leverde ook nog wat nieuwe potentiële sponsors op en er werd nog tot laat gezellig nageborreld en gepraat.

Mede dankzij Rotterdam Sportsupport kunnen wij als sponsorcommissie van TOGR terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Sponsorcommissie TOGR, Harry Schaap