TOGR – Lyra 3-2 (rust 2-2)  beker

 

Rotterdam, Zaterdag 1 december. TOGR 5 heeft zich geplaatst voor de 4e ronde van de beker! Na een, noem het maar gewoon, dramatisch begin stond TOGR binnen 10 sec als met 0-1 achter. Ondanks de achterstand was TOGR de betere ploeg. De 0-2 voor Lyra. was dan ook zeer tegen de verhouding in. Volgens veel TOG’rs was het buitenspel maar de grensrechter stak zijn vlag niet omhoog en de scheidsrechter kon geen buitenspel waarnemen. Juist na de 0-2 of misschien wel juist daardoor werd het spel van TOGR wat rommeliger en kreeg Lyra een korte periode het betere van het spel. Mede doordat ze vroeg op de bal gingen jagen. Gaandeweg wist TOGR weer onder deze druk uit te komen door niet de lange bal te hanteren maar de combinatie te blijven zoeken. Hierdoor nam de druk van Lyra enigszins af en kreeg naarmate de wedstrijd vorderde TOGR weer het betere van het spel. Dit resulteerde halverwege de 1e helft in een grote kans van Serdal. Helaas was deze kans nog niet aan hem besteed. Een paar minuten later kreeg Serdal na een mooie combinatie de bal goed aan gespeeld, draaide zich weg van zijn tegenstander en schoof deze laag rechts in de hoek. Gezien het spelbeeld was deze aansluitingstreffer absoluut verdiend. Na de 1-2 werd het veldspel van TOGR beter en beter waardoor de gelijkmaker niet uit kon blijven. Nog voor de theepauze was het wederom Serdal die de bal op zijn pantoffel nam en de 2-2 aantekende. 


TOGR was duidelijk uit de kleedkamer gekomen voor de winst. Vanaf het begin van de tweede helft was TOGR “heer en meester” op het veld . Niet omdat Lyra niet goed voetbalde maar zij waren niet opgewassen tegen de strijd en het goede combinatievoetbal van TOGR. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van Lyra waarbij de spelers van TOGR vrijwel elk duel van belang wonnen. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansjes en kansen. Toch duurde het nog tot halverwege de tweede helft voordat Koray met een prachtige sleepbeweging / lob combinatie (of zo iets  )de 3-2 voor zijn rekening nam. De spaarzame uitvallen van Lyra werden zeer goed opgevangen door de solide verdediging waarbij Keper Stefan als extra aanspeelpunt kon worden gebruikt. Met nog 4 minuten op de klok had TOGR de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Na een fraaie combinatie over rechts ontstond een goede mogelijkheid op de 4-2 maar in plaats van de bal breed te leggen in de 16 (zeker twee vrijstaande TOG’rs) koos Koray opnieuw voor de sleepbeweging / lob. Helaas eindigde deze poging in schoonheid en belandde op het dak van het doel. Met nog een paar “wanhoopspogingen” van Lyra zonder echte gevaarlijk te worden werden de laatste minuten volgemaakt. Na 90 minuten maakte de uitstekend leidende scheidsrechter een einde aan deze bekerkraker en kon TOGR feest gaan vieren. De vierde ronde is bereikt!!!


Ik ben trots om vandaag deel uit te hebben gemaakt van een van de beste wedstrijden ooit van het 5de. Zo niet de beste! Iedereen heeft er voor gevochten zonder het hooft te verliezen. Ook niet na de vroege 0-2 achterstand. Ik heb genoten van ons spel. Mannen echt GROTE KLASSE