uit AD-R.Dagblad 08-10-12

6-10-12

Bron : voetbal Rotterdam

Bolnes en TOGR gelijk

Geschreven door Cees van Weijen

maandag, 08 oktober 2012 07:51

In een wedstrijd vol van emotie hebben beide ploegen zich van de goede kant laten zien, zowel Bolnes als de bezoekers hadden zich ingesteld om deze wedstrijd met winst af te sluiten ,uiteindelijk hebben zij de punten gedeeld. Bolnes begon heel sterk aan de wedstrijd, al in de 2eminuut had Rutger van Dijk de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen echter opnieuw was hij hiertoe niet in staat en dat was eigenlijk het mankement bij Bolnes , doelpunten maken om de wedstrijd te winnen. Beide ploegen waren tot in de tenen gemotiveerd en dat had als resultaat een leuke wedstrijd op het tweede veld omdat het eerste veld niet bespeeld mocht worden van de gemeentelijke autoriteiten, een onbegrijpelijke beslissing.
Het spel bewoog zich de eerste 20 minuten op en neer waarbij het veldoverwicht duidelijk bij de thuisploeg lag, TOGR kwam er soms gevaarlijk uit maar Bolnes bleef aanvallen op de manier waarop zij deze hele competitie al bezig zijn geweest. Met een heel sterk middenveld en goed opgesteld verdedigers die in de eerste 30 minuten geen enkele fout maakten had TOGR weinig in te brengen hoewel het eerste doelpunt werd gescoord door de ploeg van trainer van der Zalm. Een rommelige situatie voor het doel van de opnieuw niet sterk kepende Stefan van der Meulen, waarbij ook niet goed werd ingegrepen door Michael Lindberg, gaf Djarston Torbed de kans zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te brengen.
Geheel tegen de verhouding in keek Bolnes na een sterk begin tegen een achterstand aan en dat is de hele wedstrijd niet anders geweest. Bolnes voetballend beter maar met falende spitsen die niet in staat zijn om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. De thuis spelende ploeg moest er een schepje bovenop doen,
TOGR ging nog meer geloven in een overwinning waardoor er steviger moest worden ingegrepen. Geel voor Robin Bak en geel voor Michael Lindberg was het resultaat van het steeds gevaarlijker wordende TOGR.
In de 40e minuut was het eindelijk raak voor de blauw witten, een aanval over drie schijven, Ronald Vrolijk met een afgemeten bal op Rutger van Dijk die een harde voorzet gaf waardoor de bal voor de voeten van Chaid Zaouki kwam die op zijn beurt gemakkelijk kon inschieten.
Bolnes had de op dat moment de verdiende gelijkmaker gescoord en dat gaf de burger weer moed voor de tweede helft.
Na de rust was het opnieuw Bolnes die de wedstrijd dicteerde, sterk spelende middenvelders waarbij Wesley Strootman, die na een lange blessure weer spelminuten kreeg en sterk inviel voor de al maanden uit vorm zijn de Alep Real Lopez ,zorgden er voor dat TOGR niet echt gevaarlijk kon worden. Dat een keeper de wedstrijd kan beslissen werd opnieuw duidelijk in deze tweede helft, wat Bolnes ook probeerde altijd weer was het de sluitpost van TOGR die een doelpunt voorkwam.
In de 22e minuut een kopbal van Michael na een goed genomen vrije trap, twee minuten later een loepzuiver schot van Wesley en nog geen minuut later opnieuw een prachtige redding na een inzet van Chaid, keeper Marvelous Oron was niet te passeren.
De wedstrijd speelde zich af op de helft van TOGR en met spaarzame uitvallen probeerde zij alsnog de volle winst te pakken. Dat Michael Lindberg zijn fout van de eerste helft probeerde goed te maken zegt veel over de inzet van deze waardevolle speler maar dat hij daarbij misschien wel wat te veel hooi op zijn vork neemt werd pijnlijk duidelijk in de 38e minuut van de tweede helft. Djarston Torbed kon gemakkelijk 1-2 maken na een fouten festival wat werd ingeleid door een verkeerde uitgooi van keeper ven der Meulen die daardoor Michael Lindberg in een moeilijke positie bracht en zijn aarzelend optreden uiteindelijk de oorzaak was dat TOGR opnieuw op voorsprong kwam.
Bolnes keek met nog 7 minuten opnieuw tegen een achterstand aan, een achterstand die gezien het veldoverwicht tegen de verhouding in was.
Dat het uiteindelijk nog gelijk werd was te danken aan Dustin Biekman die een penalty veroorzaakte door de bal met zijn arm te spelen na een inzet van Rico Pires Leocadio. Remco Buist was de aangewezen man om de bal vanaf de stip achter doelman Oron te schieten en gelukkig voor de thuisploeg faalde hij niet. Zijn hard ingeschoten bal was onhoudbaar en Bolnes kon eindelijk weer adem halen met deze een 2-2 stand.
De resterende minuten probeerden beide ploegen de volle winst naar zich toe te trekken echter zonder resultaat. Bolnes heeft de komende week de gelegenheid om de spitsen op scherp te zetten want dat zal nodig zijn om de uitwedstrijd tegen Berkel in het voordeel te beslissen

 

terug