>>> Scheidsrechtersbijeenkomst bij TOGR op 19 april 2010:


Serdar Gözübüyük

meer foto's van de avond

Op maandagavond was scheidsrechter Serdar Gözübüyük vanuit de KNVB gastspreker bij TOGR. De B en C jeugd was zeer goed vertegenwoordigd en was positief aanwezig . Aan de hand van beelden werden allerlei spelsituaties doorgenomen. Een test werd uitgevoerd door diverse deelnemers met de bedoeling een juiste beslissing te nemen voor wat betreft een gele en een rode kaart. Na soms meerdere herhalingen werd de juiste conclusie getrokken. Aan het slot van de avond werden ook nog wat bloopers getoond.
Het was een zeer leerzame, maar ook gezellige avond. Respect op het veld voor tegenstanders, scheidsrechter, assistent scheidsrechter liep als een rode draad door het geheel heen. Deze competitie is bijna ten einde, maar de beelden en de uitleg zullen volgend seizoen zeker van nut zijn.
Ook heel plezierig dat er aardig wat formulieren zijn ingevuld om een scheidsrechterscursus te volgen. En zoals Serdar (hij zei zelf dat z'n achternaam te moeilijk was om goed uit te spreken) op jonge leeftijd al veel bereikt heeft, is dit wellicht voor de enthousiaste leden van TOGR ook mogelijk.
Kortom een leerzame en gezellige avond met dank aan de KNVB

Per week organiseert de KNVB ca.30000 wedstrijden, waarvoor scheidsrechters nodig zijn. Bij ons wordt een aantal geleid door clubscheidsrechters.
De KNVB organiseert ook regelmatig scheidsrechterbijeenkomsten. Natuurlijk ligt hierbij de nadruk op het zoeken naar en opleiden van nieuwe (club-)scheidsrechters.. Na een paar avonden cursus ontvang je een diploma en voel je je zekerder als je een wedstrijd fluit.

Op 19 april kwam scheidsrechter Serdar Gözübüyük bij ons een presentatie geven over zijn vak.
Deze scheidsrechter speelde als doelverdediger in de jeugd van v.v. DCO uit Haarlem. Door zijn club werd hij gevraagd jeugdwedstrijden te blazen. Hij besloot te stoppen met voetballen en zich op een loopbaan als scheidsrechter te richten. Vanaf seizoen 2006/07 stond hij op de C-lijst van de KNVB, wat inhoudt dat hij wedstrijden in de Beloften Eerste divisie mocht fluiten en aangewezen kon worden als 4e official in de Eerste Divisie.
In december 2007 maakte hij de overstap naar de Masterclass van de KNVB en op 10 maart 2008 maakte hij zijn debuut als jongste scheidsrechter in het nederlands betaald voetbal.
Na afloop van seizoen 2008/09 promoveerde Serdar naar de zogenaamde Juniorlijst waarmee hij tot de 24 beste scheidsrechters van Nederland behoort. Hij fluit daarmee wedstrijden in de Eredivisie en het toernooi om de KNVB beker.