Fabian Veldwijk 2009-2010

>>> Persbericht

28-01-10
Afgelopen dinsdagavond hebben trainer Fabian Veldwijk en het bestuur van T.O.G.R. in onderling overleg besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.

Vanzelfsprekend liggen de resultaten hieraan ten grondslag, maar ook dat er bij beide partijen geen vertrouwen is, dat deze resultaten op korte termijn zouden kunnen gaan verbeteren.

Het ontbreken van het geloof in een verbetering van de positie op de ranglijst en van een stijgende lijn in de voetballende prestaties heeft ertoe geleid, dat beide partijen een onmiddellijke stopzetting van de samenwerking de enige optie vonden.

Assistent trainer Bryan Cairo zal voorlopig de honneurs waarnemen en het bestuur van T.O.G.R. beraadt zich volgende week op de ontstane situatie.

 

 

uit AD/Sport
30-11-09

 

uit AD/Sport
17-11-09

 

Bron: Internetsite VoetbalRotterdam

TOG

 

fabian1TOGR pakte afgelopen zaterdag na negen maal op rij verloren te hebben, haar eerste overwinning. In Charlois won de ploeg knap en terecht met 3-2 van FC Lisse. Hiermee deed TOGR de laatste plaats in de zaterdag hoofdklasse A over aan DOTO. Voor TOGR-trainer Fabian Veldwijk was dit een logisch vervolg van de stappen die zijn ploeg de afgelopen weken maakte. „Wij blijven in de hoofdklasse. Dit was de eerste stap en die zat er al even aan te komen. We zijn slechts in één wedstrijd weggespeeld en dat was tegen Quick Boys.’’

Roerig begin

De lijn na de feestelijke promotie van TOGR vorig seizoen uit de eerste klasse werd niet doorgezet. De club besloot te stoppen met de betalingen en mede daardoor koos een legio aan spelers voor een vertrek. Een moeizaam jaar stond in het verschiet voor de toen aangestelde Bert Bartelings. Nog voor aanvang van het seizoen kwam de geliefde trainer echter te overlijden.

Assistent-trainer Bryan Cairo nam de honneurs waar en had de beschikking over een jonge en onervaren groep. De start was echter niet eens heel slecht te noemen. De promovendus verloor nipt van Rijnsburgse Boys en ook de wedstrijden erna werd het niet weggespeeld. TOGR besloot hierna om Fabian Veldwijk aan het roer te zetten. Samen met Bryan Cairo kreeg Veldwijk de leiding bij TOGR. De eerste wedstrijd werd geen succes. „De wedstrijd tegen Quick Boys is de enige wedstrijd geweest waar wij niet veel hadden in te brengen,’’ toonde Veldwijk zich bewust.

Ook hierna bleven de punten echter uit maar zag Veldwijk toch een stijgende lijn. „We beschikken over een jonge fabian4onervaren groep. Wekelijks krijgen we van de tegenstanders te horen dat we goed voetballen alleen moeten die kinderlijke individuele fouten eruit. We komen in vergelijking met andere ploegen gewoon wat kwaliteit tekort.’’

Veldwijk ziet desondanks genoeg kansen voor zijn team. „Voetballend beschikken we gewoon over veel klasse. Ons probleem zit hem in de ervaring waar andere ploegen wel over beschikken. Wij maken gewoon elke wedstrijd twee á drie cruciale fouten en die moeten eruit. Als wij gewoon gaan voetballen vanuit de teamdiscipline (vanuit formatie voetballen) en de wedstrijdmentaliteit aanscherpen (vechtlust en passie) dan zie ik het goed komen.’’

Ambitie

Naast zijn functie als hoofdtrainer bij TOGR is Fabian Veldwijk dit seizoen tevens bezig met coach betaald voetbal. Eind juni hoopt de ex-prof van FC Den Haag, Roda JC, NEC, het Schotse St. Mirren en het Engelse Wolverhampton Wanderers de cursus af te sluiten in Ierland. „Ik ben via Dean Gorré in Ierland terecht gekomen, hij is diegene die voor mij de deuren heeft geopend. De cursus in Nederland zat vol en nu volg ik samen met de andere ex-profs Dean Gorré, Winston Bogarde en Regillio Simons de cursus in Ierland.’’

Als eis wordt er gesteld dat de trainer stage loopt bij een profclub, actief is in de hoogste amateurklasse of bij de landelijke A-jeugd. Ook na volgend seizoen hoopt de trainer hier dus actief te zijn. „Ik ben erg ambitieus maar wil het wel via de geleidelijke weg doen. Afgezien van dat ik in het betaalde voetbal terecht wil komen gaan we er eerst voor zorgen dat TOGR ook volgend seizoen hoofdklasser zal zijn,’’ sloot Veldwijk af.

Fotografie: Bram de Muijnck en Jenny Groeneveld

 

 >>>  Persbericht

september 2009
Fabian Veldwijk wordt met ingang van komende week de nieuwe trainer van T.O.G.R..
Hij wordt hiermee de opvolger van de op 15 juni j.l. plotseling overleden Bert Bartelings.
De voormalige profspeler van o.a. FC Den Haag, Roda JC, NEC, St. Mirren (Schotland) en Wolverhampton Wanderers (Engeland) is 36 jaar en is momenteel bezig om zijn diploma Coach Betaald Voetbal te halen.
Hij heeft tot nu toe getraind bij Volendam BVO, Spartaan '20, waar hij de A1 naar de 1e divisie wist te brengen en bij Sparta BVO jeugd.
Wij hebben veel vertrouwen in Fabian en hebben in hem een jonge en ambitieuze trainer gevonden.
Fabian is zeker in staat om het door interimtrainer Bryan Cairo in gang gezette proces met de talentvolle selectie verder uit te bouwen.
Hij is woonachtig in Rotterdam en in het dagelijks leven is hij eigenaar van een detacheringsbureau voor financieel/administratief en ICT personeel.

Wij wensen Fabian veel succes en plezier in het komende seizoen.

Ad van der Poort

T.O.G.R.