21-03-09 Voorschoten'97 - TOGR: 1-2

De 1-2 van Mickey op tv Rijnmond

TOGR verpest het debuut van De Wolf bij Voorschoten ’97
uit AD/RotterdamSport

Door HANS KULK
 

VOORSCHOTEN - Na een hectische week waarin Voorschoten’97 trainer Bert de Best en diens assistent Arie van Duijn op non-actief stelde en oud-prof John de Wolf aantrok als interim-coach, is de rust op sportpark Adegeest nog niet teruggekeerd.
Sterker, na de 1-2 thuisnederlaag tegen koploper TOGR is het kampioenschap van 1B een onbereikbaar ideaal. De titelkansen van de Rotterdammers groeien daarentegen elke week.

Bovendien is deelname aan de nacompetitie via het winnen van de tweede periodetitel op losse schroeven komen te staan. Als XerxesDZB de inhaalwedstrijd tegen RVVH in winst omzet gaat ook dat toetje aan de neus van Voorschoten voorbij.

Een vervelend begin voor De Wolf derhalve, al ziet hij het zelf totaal anders. ,,Iedereen ziet mij kennelijk als ’de wonderdokter’, maar zo werkt het niet. Na één training onder mijn leiding gaat het niet gelijk stukken beter, zoiets moet groeien.’’

Tot grote opluchting van TOGR-trainer René Blauwkamp bleef het ongetwijfeld beoogde shockeffect in het Voorschotense kamp uit. ,,We hadden een tot op het bot gemotiveerd Voorschoten verwacht, maar afgezien van de eerste twintig minuten hebben ze ons totaal geen pijn kunnen doen.’’
 
Op het moment dat TOGR de touwtjes in handen leek te gaan nemen, kwam Voorschoten’97 op voorsprong. Matthijs Seilberger wist uit een voorzet van de verder onzichtbare Nino Furfaro TOGR-doelman Muskiet te verschalken. In de blessuretijd van de eerste helft kwam TOGR door Ian Londt toch nog langszij. Deze klap kwam Voorschoten’97 in de tweede helft niet meer te boven.

Ook De Wolf herkende zijn ploeg na rust totaal niet meer. ,,De linies gingen in de tweede helft te ver uit elkaar voetballen en daarmee speelden wij TOGR in de kaart.’’

Het duurde echter tot de 88-ste minuut voordat TOGR hiervan kon profiteren. Miguel Lopes Silva kopte geheel vrijstaand de 1-2 achter Voorschoten-goalie Pascal van Eck. De geelgroenen drongen in de resterende tijd nog wel aan maar verder dan twee afstandsschoten van Remco Dubbeling kwam het niet meer. ,,Ondanks de 1-0 achterstand heeft mijn ploeg de rust weten te bewaren en dat heeft zich uitbetaald in drie zeer belangrijke punten richting het kampioenschap,’’ glunderde Blauwkamp. Voor de ploeg uit de Charlois is het nu aftellen geblazen. Voorschoten’97 zit daarentegen voor de tweede periodetitel nog eventjes in de ’wachtkamer’.

 


Mickey verlengt de bal met het puntje van zijn schoen in de kruising voor 1-2 achter een kansloze Van Eck.

 

uit de weekbrief:

TOGR blijft op koers richting de Hoofdklasse!

 

Het kan verkeren in de eerste klasse B. Met de winterstop leek het vooraf favoriete Voorschoten ‘97 met 4 punten voorsprong een goede kloof op de achtervolgers te hebben geslagen. In de vier wedstrijden die in 2009 volgden kwam de ambitieuze ploeg echter in een vormcrisis terecht en wist het slechts 1 schamel puntje te vergaren. TOGR aan de andere kant reeg met goed verzorgd voetbal de punten aaneen en veroverde de koppositie met ondertussen 5 punten voorsprong op de tegenstander van deze vanmiddag. Dit alles betekende dus een zwaar beladen duel voor beide ploegen, Voorschoten strijdt voor de laatste kans om haar seizoen nog te redden, terwijl TOGR strijdt om de voorsprong op de overige vier naaste concurrenten te behouden en Voorschoten op een definitieve onoverbrugbare achterstand  te zetten.

Dit grote belang straalt vanaf minuut 1 af van de wedstrijd. Op het ronduit slecht te bespelen veld is er een constante spanning zichtbaar bij beide ploegen die ervoor zorgt dat van verzorgd voetbal maar zelden sprake is. Kansen zijn er wel, maar hiervoor zijn met name in het eerste kwartier de verdedigingen van beide ploegen met zwak optreden debet aan. Voorschoten heeft na 2 minuten al een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar het schot van Seilberger gaat voorlangs. Enkele minuten later wordt dit gevolgd door een individuele actie van Toni die zich goed sterk maakt en van zijn directe tegenstanders de kans krijgt om na de lange bal vanuit de defensie alleen op de uitkomende keeper Van Eck af te gaan. De bal van de spits stuit net te ver op, waardoor Van Eck kans ziet de bal te smoren. Aan de overzijde is het direct weer Voorschoten dat makkelijk door de TOGR verdediging snijdt. Na een splijtende combinatie wordt echter de verkeerde keuze gemaakt door de bal af te leggen in plaats van een inzet, waardoor de aanval van de thuisploeg strandt in schoonheid. Na de enerverende beginfase zakt het niveau van de wedstrijd snel weg en wordt het veelal een duel dat zich afspeelt op het middenveld. Al had Toni onverwachts na een kwartier wel dé mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Na een misverstand tussen de laatste man en de keeper krijgt de spits plots de bal op 6 meter van het doel in de voeten. Zijn snel genomen schot gaat net naast. Na een half uur is het Voorschoten dat onverwachts op 1-0 komt. Een voorzet gaat over 4 verdedigers van TOGR heen en belandt bij de compleet vrijstaande Seilberger, die rustig en beheerst de bal in de verre hoek volleerd. TOGR is even het antwoord schuldig, maar even onverwacht als het openingsdoelpunt komt het in de laatste minuut van de eerste helft op 1-1. Bij een aanval die nu wel eens goed kan worden doorgevoerd, is het Ian die de perfecte voorzet van Mickey binnenkopt voor de 1-1.

 

 

Na de rust lijkt TOGR duidelijk beter het spel in bedwang te hebben, Voorschoten wordt veelal op eigen helft teruggedrongen en het balbezit is nadrukkelijker voor de voor deze uitwedstrijd geheel in het wit gestoken GroenWitten. Tot echte kansen leidt dit echter niet en als de thuisploeg ook weinig lijkt te kunnen inbrengen lijkt het duel regelrecht op een gelijkspel af te stevenen. Een knap schot uit tweede lijn van Diego is bijna het enige wapenfeit van de tweede helft tót de slotfase. In deze slotfase lijkt het erop dat beide ploegen dan toch over wat extra adem beschikken om alsnog aan te zetten tot een offensief, met name Carlos onderscheidt zich in deze fase aan TOGR-zijde door met een aantal cruciale verdedigende acties gevaar voor het TOGR-doel te voorkomen. In aanvallend opzicht is het de ingevallen Jessey die voor iets meer dreiging zorgt. Twee minuten voor tijd kan de aanvaller goed doorgaan en wordt hij onreglementair afgestopt vlak voor het zestienmetergebied. Als de toegekende vrije trap door de aanvaller zelf wordt genomen, wordt de bal door de Voorschoter muur van richting veranderd en wordt de mee opgelopen Mickey wéér de grote held van TOGR als hij de bal met het puntje van zijn schoen verlengt in de kruising voor 1-2 achter een kansloze Van Eck. Er resten nog slechts een paar minuten waarin Voorschoten, mede geholpen door een paar dubieuze vrije trappen, nog stevig aandringt. Maar de overwinning wordt in de zeer belangrijke wedstrijd binnengesleept door TOGR, dat zodoende met nog vier wedstrijden te gaan weer een goede stap maakt richting de Hoofdklasse!  

 

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Lenine Cabral Semedo (92. Giovanni Senior), Jeffrey de Koning, Osvaldo de Pina, Brian Strang, Edivaldo Pinto, Carlos Lopes, Diego Watson, Miguel Lopes Silva,  Antonio Garcia Mendes, Ian Londt (69. Jessey Soares) 

 

Ian Londt scoort vlak voor rust de gelijkmaker

In de laatste minuten kon ook de keeper van Voorschoten'97  Ruben Muskiet niet passeren.

 

 

 

Terug