29 november 2008: VitesseDeft - TOGR

 

uit AD/H.Dagblad
Vitesse Delft helpt Voorschoten’97 aan de leiding

AMATEURVOETBAL
DEN HAAG - TOGR en RVVH voerden vele weken de regie in de eerste klasse B, maar op de elfde speeldag kwam daar verandering in. Met dank vooral aan Vitesse Delft, dat leider TOGR met 4-1 op de pijnbank legde. Voorschoten’97, dat met 0-2 zegevierde bij hekkensluiter Strijen, is daardoor de nieuwe koploper. Precies op de helft van de competitie heeft Voorschoten met 21 punten één puntje meer vergaard dan TOGR. Vitesse Delft neemt met 19 punten de derde plaats in. RVVH en SHO, die elkaar met 1-1 in evenwicht hielden, volgen beide met 18 punten.

’-Gravenzandse SV stelde teleur door op eigen veld met 0-1 te verliezen van Spijkenisse.

 

uit de weekbrief:

Vitesse Delft - TOGR  4 - 1  

TOGR krijgt les in effectiviteit

 

Een 4-1 nederlaag, uit deze cijfers lijkt TOGR duidelijk een maatje te klein voor de tegenstander deze middag, maar deze conclusie is niet op zijn plaats. Vitesse Delft heeft al jaren een sterke ploeg maar deze middag is het vooral TOGR dat het eerste uur de wedstrijd domineert en verzuimt de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg beperkt zich, mede gedwongen door het overheersende spel van de Groen-Witten, tot verdedigen. Het is typerend voor de wedstrijd dat de thuisclub bij haar eerste aanval de 1-0 op een presenteerblaadje krijgt. De altijd gevaarlijke spits Rudi Smit hoeft niet na te denken als de bal in de 14de minuut voor zijn voeten blijft liggen. De spits jaagt de bal in het dak van het doel voor de voorsprong. Dit was tevens de laatste maal dat de thuisploeg zich in de eerste helft dreigend voor het doel van Ruben laat zien. TOGR voerde vanaf minuut 1 de druk goed op bij de tegenstander, maar strandt constant weer op de stugge defensie van Vitesse. Ondanks dit opgetrokken bastion zijn er nog genoeg fases waarin TOGR zichzelf een veel betere middag had kunnen bezorgen. Gevaarlijke schoten van Toni en Stevey missen rakelings het doel. Terwijl scheidsrechter van Duijn verzuimt TOGR een strafschop toe te kennen als Jessey zich op een schitterende wijze langs de achterlijn vrijspeelt en de bal wil terugleggen op een van zijn mee opgekomen ploeggenoten. De bal wordt door de uitgekapte en op de grond liggende directe tegenstander met de arm gekeerd. Dezelfde Jessey ziet zijn vrije trap vanaf 20 meter op de kruising uiteen spatten, via de binnenkant van het houtwerk stuitert de bal weer het veld in. En nadat eerst Toni nog op keeper Hogedoorn stuitte, heeft een paar minuten later de weer van een schorsing teruggekeerde Jessey de allerbeste mogelijkheid om TOGR het verdiende doelpunt te geven. Na een sterke aanname kapt de spits zichzelf knap vrij in het strafschopgebied, maar verzuimt vervolgens om deze fraai actie het juiste vervolg te geven door de bal over te schieten op 10 meter van het doel.

 

Op basis van het spel van de eerste helft heeft niemand van de meegereisde aanhang het idee dat deze middag, ondanks een 1-0 achterstand, zonder positief resultaat afgesloten zal worden. Met dezelfde dominantie wordt de wedstrijd na rust voortgezet. Toni laat wederom een goede kans liggen om iets te doen aan de achterstand. De scherpte in de afronding breekt TOGR op deze middag, want één minuut na deze kans volgt een uitbraak van Vitesse via de behendige Mohammed Ben Abdellah, wiens voorzet wederom doeltreffend afgemaakt wordt door Smit. De spits zet hiermee zijn, en heel Vitesse’s, tweede mogelijkheid om in even zoveel doelpunten, 2-0. En nadat de thuisclub, profiterend van een verdedigend alsmaar meer risiconemend TOGR, slechts 1 maal verzuimt te scoren als een inzet wordt, is het bij de vierde doelpoging na ruim een uur spelen 3-0, ditmaal Ben Abdellah de afmaker. Hiermee krijgt het vertrouwen van de TOG-ers definitief een knauw, het blijft het spel bepalen door nog altijd overwegend in balbezit te zijn maar het vuur is duidelijk geluwd. Vlak voor tijd wakkert dit nog even op als Toni een strafschop krijgt, die de scheids nu wel durft toe te kennen. De aanvoerder neemt de verantwoording op zich en tekent in 87ste minuut de dikverdiende eretreffer aan. Iedereen gaat er toch nog even voor zitten, maar deze positieve gedachte wordt snel de das om gedaan als Vitesse bij haar vierde uitbraak deze tweede helft haar derde goal maakt via Roger Lieveld, waarmee de eindstand van 4-1 op het bord komt.

Nog twee zware wedstrijden voor de winterstop te gaan.
’s Gravezande thuis, maar we beginnen volgende week eerst met de uitwedstrijd in en tegen Spijkenisse.

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Lenine Cabral Semedo, Robert de Heer, Winston Faerber, Stevey Sengers, Edivaldo Pinto, Carlos Lopes, Osvaldo de Pina, Miguel Lopes Silva, Antonio Garcia Mendes, Jessey Soares (80. Christiaan Koremans). 

 

 


Stevey controleert de bal.

 

 

 

Terug