27-09-08 TOGR-Voorschoten'97 : 2-2

 

Nog veel te leren TOGR blijft overeind in topper tegen Voorschoten’97
uit AD/R.Dagblad:
 
TOGR 2
Voorschoten'97 2
4. Miguel Lopes Silva 1-0
28. Tim Kluivers 1-1
45. Tim Kluivers 1-2
69. Antonio Garcia Mendes 2-2

Door THIERRY VAN ES
 

ROTTERDAM - De eerste echte krachtmeting met een titelconcurrent leverde TOGR zaterdag een punt op.
Koploper Voorschoten ’97 testte vooral de mentale weerbaarheid van de Rotterdamse ploeg. Na negentig minuten bleven de teams steken op 2-2. Hoewel het TOGR niet ontbrak aan enthousiasme en inzet, was het toch een flink gedeelte van het duel de kluts kwijt. Een discutabele strafschop en een tegendoelpunt vlak voor het rustsignaal, beide gemaakt door Tim Kluivers, deden het aanvankelijk goede spel verbleken. Na de 2-2 gelijkmaker van aanvoerder Antonio Garcia Mendes diep in de tweede helft ging de TOGR-motor pas weer lopen. Dat bleek te laat voor de zege.

De spelers waren na de tegenslagen té lang van slag. Toch was René Blaauwkamp na afloop positief gestemd. ,,Alleen met een degelijke spelopbouw is het mogelijk om ooit weer de hoofdklasse te bereiken,’’ doceerde de trainer van TOGR. ,,We moeten kijken naar de lange termijn. Het is moeilijk om puur op elementen als mentaliteit te trainen, dat moet groeien. Ik vind het zeker een goed teken dat de jongens zich hebben terug geknokt, daarvoor mijn complimenten.’’
 


Toch had er veel meer in gezeten. Door het constante gevit op de scheidsrechter na het geven van de strafschop en het gebrek aan concentratie speelde TOGR rommelig. De sterke voorhoede van de bezoekers kreeg alle ruimte om vaak en dichtbij het doel van de thuisploeg te komen. Vooral in het begin van de tweede helft was de organisatie bij TOGR zoek. ,,Het leek erop dat we na de strafschop in de eerste helft de weg kwijtraakten,’’ aldus doelman Ruben Muskiet. ,,Iedereen wilde té veel, waardoor het overzicht weg was en er gaten achterin ontstonden. Het was een zooitje. Maar we hebben wel laten zien dat we bovenin kunnen meedraaien.’’

Het was vooral individuele klasse dat TOGR tentoonspreidde. Oud DOTO-speler Miguel Lopes Silva liet van zich spreken met een schitterende kopbal (1-0) en een prachtige assist op Garcia Mendes (2-2). Ook rechtsback Brian Strang en invaller Ian Londt vielen op door goed spel.

 

 

Bijzonderheden: Geel: Keemink, Kruis, Furfaro (Voorschoten'97) Cabral Semedo, Marbah (TOGR)
TOGR: Muskiet; Strang, Lopes, Faerber, Sengers (54. Londt); Cabral Semedo (90. Promes), Marbah, Wijsman (84. Herremans), Lopes Silva; Soares, Garcia Mendes
Voorschoten'97: Keemink; Aarts, Angelista, Kruis, Van der Pot; Dubbeling, Furfaro, Grunholtz (70. Seilberger); Renfurm, Kluivers, Charite (85. De Kluiver).

uit AD/R.Dagblad

Neutrale toeschouwer ziet een heerlijke pot voetbal bij TOGR – Voorschoten ‘97

uit de weekbrief:

 

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag moest TOGR aantreden tegen de koploper, genaamd Voorschoten ’97. Voorafgaand aan de wedstrijd was onze nieuwe speaker (of is het speakster) te horen, namelijk Kristel van der Poort. Zij liet zien dat ze een aanwinst is voor de club en kweet zich op een goede manier van haar taak. De in het vertrouwde groenwit spelende thuisclub begon met de volgende elf namen aan de wedstrijd.

Ruben Muskiet, Brian Strang, Carlos Lopes, Winston Faerber, Stevey Sengers, Lenine Cabral Semedo, Ibrahim Marbah, Nick Wijsman, Miquel Lopes Silva, Jessey Soares en Antonio Garcia Mendes. Laatstgenoemde was door de schorsing van Osvaldo de Pina aanvoerder.

 

Nadat de wedstrijd wat later was begonnen omdat Voorschoten ’97 niet de juiste shirts bij zich had en daardoor moest aantreden in de reserveshirts van de thuisclub, kende TOGR een droomstart. Reeds in de tweede minuut brak Toni door en moest keeper Matthijs Keemink ten koste van een gele kaart (had het rood moeten zijn?) ingrijpen. Direct daarna stuurt Winston Jessey met een splijtende pass de diepte in en de voorzet daaruit volgend wordt door Miquel fantastisch en onhoudbaar ingekopt. 1-0 voor de thuisclub en dat reeds binnen drie minuten.

 

 

Voorschoten ’97 lijkt niet bij de les en heeft moeite in de wedstrijd te komen, daar TOGR gewoon goed en scherp begint. In de 11e minuut is er een tweede goede kans te noteren als Ibrahim Marbah van afstand uithaalt, maar de keeper Keemink kan ten koste van een corner de bal overtikken. Dan als Voorschoten iets beter in de wedstrijd komt, is er ook voor hen de eerste grote kans. In de 23e minuut breekt Nino Furfaro door en schiet tot opluchting van een ieder van de thuisclub naast. Dan in de 27e minuut ziet de scheidsrechter (die zeker niet zijn meest gelukkige wedstrijd floot) in een actie van Winston een handsbal en legt de bal gedecideerd (na enkele ogenblikken gewacht te hebben) op de stip. Routinier Tim Kluivers weet met zo’n kans wel raad en schiet vanaf 11 meter de 1-1 achter Ruben en dus op het scorebord. TOGR lijkt de grip wat kwijt te raken, want ook Voorschoten heeft veel voetbal en snelheid in de ploeg. In de 36e minuut is er nog een vrije trap van Ibrahim Marbah, maar de keeper kan de bal makkelijk tegenhouden. Ook Voorschoten blijft kansen creëren en in de 40e minuut schiet Maikel Renfurm de bal na een goede actie voorlangs het TOGR duel. En dan als iedereen denkt dat de thee met een gelijke stand wordt bereikt, is er een moment van slapte bij TOGR en slaat wederom Tim Kluivers toe en zet een 1-2 ruststand op het scorebord.
In de tweede helft lijkt TOGR de eerste twintig minuten de grip kwijt, maar waar Voorschoten juist kon doordrukken, gaat deze ploeg meer achterover leunen en weigert TOGR op een grotere afstand te zetten. In de 52e minuut is er dan de eerste wissel bij TOGR en Stevey Sengers wordt vervangen door Ion Londt. Het is duidelijk dat TOGR nog meer vooruit gaat voetballen en vol voor de gelijkmaker zal gaan, al is er eerst in de 55e minuut nog een schot van wederom Tim Kluivers alwaar Ruben reddend kan optreden. Over en weer komen er wat kansen, zonder dat het echt gevaarlijk wordt bij beide doelen.

 

In de 66e minuut zien we ouderwetse Toni slalom, echter de keeper van Voorschoten weet het schot wat volgt na deze slalom te stoppen. In de 68e minuut is het dan wel raak voor de thuisclub. Een pass van Jessey bereikt Miquel en de voorzet van hem wordt door Toni schitterend afgewerkt. 2-2 en nog ruim 20 minuten te spelen. TOGR zet meer druk en gelooft weer in de drie punten. In de 76e minuut is het ook bijna zover, maar de bal van Ibrahim Marbah belandt op de paal. TOGR blijft druk zetten en krijgt kansjes, maar het lijkt dat het niet mag lukken deze middag. Ook enkele overtredingen binnen de 16 meter kunnen scheidsrechter Versnel niet verleiden om een strafschop te geven aan de thuisclub, al was daar toch echt een paar keer een reden voor. Maar zoals al eerder vermeld had deze scheidsrechter beslist zijn dag niet en moesten beide teams ook aardig wat kaarten slikken. Bij TOGR kregen Lenine, Winston en Ibrahim een gele kaart. Rest nog te vermelden dat ook Dennis Herremans en Chris Promes wat minuten meepakten, respectievelijk voor Nicky Wijsman en Lenine Cabral Semedo. Als dan om 5 voor half 5 scheidsrechter Versnel voor het einde fluit kunnen beide teams vrede hebben met een punt. Beide ploegen hebben genoeg kwaliteiten om tot de laatste dag mee te draaien voor een eventueel kampioenschap. Wilt u TOGR blijven volgen, dan is het goed te weten dat ze volgende week spelen bij Xerxes DZB. De boys kunnen uw steun langs de lijn goed gebruiken in hun strijd om weer terug te keren naar de hoofdklasse.

 

Terug