TOGR - Vitesse Delft : 2-1

 TOGR blijft na winterstop ongeslagen.

 

In de allerlaatste thuiswedstrijd in de eerste klasse is het TOGR gelukt om zijn ongeslagen status vanaf de winterstop te behouden. De wedstrijd op een zonovergoten complex begon enkele minuten later dan gepland omdat het kampioensteam werd gehuldigd met bloemen door het andere kampioensteam van de dag, namelijk de F1 van TOGR. Na de feestelijkheden begon de wedstrijd en TOGR trad aan met een ietwat gewijzigd team. Sommige niet altijd zijnde basisspelers die wel hun waarde dit seizoen hadden mochten deze zaterdag hun kunsten tonen en zodoende begon TOGR met de volgende opstelling.

Mark Smeding, Geovanni Senior, Jeffrey de Koning, Oswaldo de Pina, Stevey Sengers, Ibrahim Marbah, Miquel Lopes Silva, Nicky Wijsman, Antonio Garcia Mendes, Ian Londt en Jessey Soares.

Al in de tweede minuut lijkt TOGR haar bekende snelle droomstart wederom te hebben, maar de dieptepass van Giovanni wordt door Antonio overgeschoten. Juist het tegenovergestelde gebeurt want na 5 minuten maakt de uitermate goede spits Rudi Smit de 0-1. Echter TOGR gaat niet bij de pakken neerzitten en wil in deze kampioenswedstrijd haar ware aard tonen. Nadat in de 10e minuut een actie van Jessey nog door keeper Hoogendoorn in twee instanties is gestopt, is het in de 12e minuut toch raak. De bal belandt uit een vrije trap voor de voeten van Antonio en die weet wel raad met deze kans en schiet onhoudbaar de 1-1 binnen.

 

 TOGR gaat door met aanvallen en in de volgende minuten zijn er volop kansen voor onder andere Jessey  en Antonio. In de 29e minuut breekt Antonio door en wordt onrechtmatig tegengehouden, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip besluit te leggen. Miquel weet wel raad met deze kans en schiet beheerst de 2-1 binnen. Als dan Antonio in blessuretijd nog een grote kans niet weet te benutten, is de ruststand van 2-1 een feit.
De tweede helft geeft over en weer nog wat kansen en zeker TOGR verzuimt om de 3-1 te maken. Kansen voor Antonio en ook voor Miquel waren er nog wel, maar helaas leidde dit niet tot doelpunten. Wel wisselde de technische staf nog drie maal. Ibrahim Marbah, Stevey Sengers en Jessey Soares weden vervangen door resp. Diego Watson, Robert de Heer en tot vreugde van iedereen pakt ook na heel lange tijd van blessureleed Carlitos Carvalho Rodriques weer wat minuten speeltijd mee en heeft hij zo toch zijn bijdrage kunnen leveren aan het kampioenschap. Als de scheidsrechter dan voor de laatste keer fluit is de hoofdklasse dus definitief het volgende terrein voor TOGR en is er afscheid genomen van de eerste klasse.

Rest nog te vermelden dat terecht de titel “man of the match” deze zaterdag aan Jeffrey de Koning werd toegekend.

 Nu lekker de komende weken de andere ploegen in de nacompetitie volgen en dan na de zomer is TOGR wederom vertegenwoordigd als Rotterdamse club in de hoofdklasse. Een prestatie van formaat, waarvan akte!!!!


Jeffrey, man of the matchCarlitos weer helemaal terug!

 

 

Terug