1 november 2008:

uit Ad/R.Dagblad

TOGR haakt aan Edivaldo Pinto helpt Rotterdammers uit moeilijke fase

Door RONALD VAN MEIJEREN
 
ROTTERDAM - Op sportpark De Lage Weide slaagde een matig spelend TOGR er ternauwernood in laagvlieger Spirit te bedwingen.
‘Gouden wissel’ Edivaldo Pinto scoorde de winnende 2-1.

De twee wedstrijden ervoor tegen Schelluinen en ’s Gravendeel hadden vijf punten gekost. Maar dankzij de zege haakt TOGR toch aan in de top van de eerste klasse B, waarin het nu tweede staat, met twee punten minder dan RVVH.

TOGR, spelend zonder de geschorste topscorer Jessie Soares, begon weinig overtuigend. De 1-0 kwam dan ook uit de gure lucht vallen. Met een hoge bal vanaf de linkerkant wist de Ouderkerkse defensie zich geen raad. Doelman Jeffrey van Vuuren gleed uit, verdediger Jelmer Nomen tastte mis en de talentvolle Diego Watson was er als de kippen bij om de score te openen.


 

 

Het eerste half uur leek Spirit onvoldoende stootkracht in huis te hebben om TOGR te verontrusten, laat staan om gelijk te maken. Totdat de frčle Mark van Dam het ineens op zijn heupen kreeg. Als een heus slangenmens cirkelde hij om linksback Jeffrey de Koning heen en schoot de bal laag langs Ruben Muskiet (1-1). Ook hierna bleef van Dam de plaaggeest van de Koning. Op identieke wijze soleerde hij zich nog tweemaal vrij, maar nu was Muskiet telkens op zijn post.

,,In de rust hebben wij Jeffrey erop gewezen veel korter op zijn man te zitten. Dat hielp, want na rust ging het beter,’’ zei Brian Cairo, samen met René Blaauwkamp duo-coach van TOGR. In de tweede helft werd TOGR sterker. Nadat de verder onzichtbare Antonio Garcia Mendes de lat schampte, maakte het invaller Edivaldo Pinto uiteindelijk het bevrijdende doelpunt. Na een fraai één-tweetje met Watson knalde hij de bal vanaf ‘randje zestien’ snoeihard binnen.

Cairo was na afloop niet onder de indruk van zijn ploeg. ,,Wij voetbalden vooral tegen onszelf. De laatste twee wedstrijden hadden wij toch een deukje opgelopen.’’


Matig spelend TOGR houdt punten verdiend aan ‘De Dijk’.

 

Op de eerste zaterdag van november moest TOGR aantreden tegen ‘laagvlieger’ Spirit uit Oudekerk a/d IJssel.  Echter de vorm waarin TOGR al weken verkeert geeft geen zekerheid dat dit soort wedstrijden bij voorbaat worden gewonnen. De trainersstaf had ingegrepen in het elftal na de matige resultaten van de laatste weken en startte deze zaterdag met de volgende 11 namen in de basis:

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Giovanni Senior, Carlos Lopes, Lenine Cabral Semedo, Jeffrey de Koning, Chris Koremans, Oswaldo de Pina, Diego Watson, Stevey Sengers, Ian Londt, Antonio Garcia Mendes.

 

 

TOGR begon voortvarend aan het duel en reeds in de 1e minuut lag de bal al achter Spirit doelman Jeffrey van Vuren. Echter er was terecht buitenspel geconstateerd door scheidsrechter De Winter op advies van zijn vlaggenist. TOGR blijft direct druk zetten en het lijkt dat het een mooie zaterdag kan worden. Na enkele aanvalsgolven is het in de 16e minuut raak als Diego Watson de bal uiterst koelbloedig binnenknalt en de 1-0 op het scorebord laat zetten. Maar waar een ieder dacht dat het nu makkelijker zou worden, raakt TOGR de grip op het spel ietwat kwijt en zeker Mark van Dam zou deze middag een ware plaag worden voor het middenveld en de verdediging van TOGR. Een prima speler die regelmatig de bal opeiste en er dan een goed vervolg aangaf, zoals ook in de 27e minuut als hij over rechts linksback Jeffrey de Koning wederom uitspeelt en de 1-1 koelbloedig inschiet. Toch blijft ook TOGR het proberen en de kansjes blijven komen, maar worden vaak slordig en onzorgvuldig afgewerkt. In de 40e minuut is er een echt goede kans uit een vrije trap van Stevey, maar de Spirit doelman bokst de bal uit zijn doel en bij de rebound van Ian redt hij wederom. Direct daarna in een volgende aanval is er een steekpass van de na een lange schorsing teruggekeerde Oswaldo. Ian gaat er achter aan en zijn voorzet bereikt Toni die van vlakbij hoog over schiet. In de 44e minuut is er een mooie actie van Diego, maar wederom treedt de keeper van Spirit reddend op. Dan als het scorebord al op 45 minuten staat is het wederom Spirits beste man Mark van Dam die doorbreekt, echter Ruben brengt redding.

 

Met een 1-1 ruststand gaan beide teams aan de thee en na de pauze zien we direct een wat feller TOGR, al is het voetbal nog wel slordig en zeker niet van het niveau wat wij als toeschouwers van de jongens gewend zijn. In de 56e minuut lijkt TOGR op een 2-1 voorsprong te komen, maar Antonio heeft zijn hand gebruikt om de bal in het doel te werken, hetgeen door scheidsrechter De Winter correct wordt opgemerkt en beloond wordt met een gele kaart.  Drie minuten erna lijkt wederom dat TOGR alsnog op voorsprong gaat komen, maar na een actie van de goed spelende Chris Koremans schiet Diego de bal in, maar wordt er op de doellijn redding gebracht door een verdediger van Spirit.
Na precies een uur voetballen is het wederom Mark van Dam die met een schot voor Spirit gevaarlijk dreigt te worden, maar zijn schot gaat redelijk ver naast. In de 64e minuut is er dan een wissel aan TOGR zijde en met het verlaten van het veld van Giovanni voor Edivaldo Pinto laat de trainersstaf zien dat er vandaag maar 1 resultaat behaald dient te worden en dat is de volledige driepunter. Na wat halve kansen voor TOGR en een bal op de lat van Antonio is het in de 69e minuut raak als invaller Edivaldo met een verrassend harde droge knal iedereen verrast en de 2-1 op het scorebord zet. Spirit moet nu nog meer druk zetten en dit leidt tot wat kansjes, maar anderzijds wordt er ook veel ruimte geschonken aan TOGR. Met deze ruimte wordt echter heel slordig omgegaan en meerdere malen verzuimt TOGR de wedstrijd op slot te gooien en definitief te beslissen. In de laatste minuten wordt het zelfs nog hachelijk en moet Ruben handelend optreden op een kopbal van Jelmer Nomen. Als dan in de 90e minuut ook Edivaldo de 3-1 niet weet te maken, besluit scheidsrechter De Winter af te fluiten en TOGR heeft de zo benodigde drie punten op het eigen complex weten te houden. Gele kaarten deze middag waren er aan TOGR zijde voor Carlos en Antonio en rest ook nog te vermelden dat Miquel Lopes Silva en Robert de Heer in het veld kwamen voor respectievelijk Stevey en Ian.

Man of the Match was ditmaal (of wederom) Carlos Lopes.

TOGR staat inmiddels ondanks het matige spel gewoon op de tweede plaats op slechts twee punten van RVVH. Volgende week de lastige uitwedstrijd naar rode lantaarndrager Strijen en de week daarop de absolute topper tegen RVVH. Kortom, het kan nog steeds een mooi seizoen worden als alles straks ook nog eens beter gaat lopen, want zelfs met het matige spel van de laatste weken toch nog tweede staan geeft hoop voor de rest van het seizoen.

 

 

 

Terug