06-09-08

 

TOGR - Spijkenisse : 3-0

uit de weekbrief:

TOGR geeft direct visitekaartje af

In de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie heeft TOGR direct haar visitekaartje afgegeven en de plannen voor dit seizoen duidelijk gemaakt. De eerste thuiswedstrijd was tegen Spijkenisse en de trainers Blaauwkamp en Cairo konden over een voltallig fitte selectie beschikken en moesten dus direct keuzes maken. (selectie compleet, behalve de al langdurig uitgeschakelde Carlitos Carvalho Rodriques)

De beginopstelling zag er als volgt uit:

Ruben Muskiet; Lenine Cabral Semedo, Winston Faerber, Carlos Lopes, Brian Strang, Christiaan Koremans, Nick Wijsman, Miquel Lopes Silva, Antonio Garcia Mendes, Osvaldo de Pina en Jessey Soares.

TOGR kwam als een wervelstorm uit de startblokken, hetgeen direct in de eerste minuten leidde tot enkele goede aanvallen op volle snelheid en schoten van Antonio en Osvaldo, welke net het doel misten. In de 7e minuut is het dan toch raak. Na een goede aanval maakt de van DOTO overgekomen en razendsnelle Jessey Soares de 1-0, na daarvoor al een kansje gemist te hebben in de 5e minuut. Vreugde alom en TOGR blijft met snel voetbal Spijkenisse overrompelen, hetgeen in de 13e minuut leidt tot de 2-0. Een aanval over diverse schijven, o.a. Antonio en Jessey, belandt als laatste bij aanvoerder Osvaldo, die beheerst afrondt. TOGR blijft er vol voor gaan en dat leidt tot een kans in de 17e minuut van Nicky, maar helaas schiet hij naast. Dan wordt het spel iets slordiger en in de 23e minuut is er een eerste kans voor Spijkenisse, maar het schot van Marco van Zomeren wordt geblokt door een van de TOGR-verdedigers. In de 27e minuut moet Ruben reddend optreden op een schot van Tom de Boer. TOGR blijft echter heersen op het veld en dat leidt nog tot enkele kleine kansjes van o.a. Antonio in de 38e minuut. Direct daarna krijgt Nicky een gele kaart van de goedleidende, doch veel pratende en nadrukkelijk aanwezig zijnde scheidsrechter Wassink, voor een overtreding op middenveld. Beide teams gaan kort daarna aan de thee wetende dat er een 2-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord staat vermeld.

De tweede helft vangt aan met twee ongewijzigde teams en al snel krijgt TOGR twee gele kaarten. Eentje voor Antonio voor een handsbal, waarmee hij de verdediging van Spijkenisse te snel wilde af zijn en eentje voor Brian na een onnodige, doch niet te zware overtreding aan de zijkant van het veld. In de 55e minuut dan toch weer een wapenfeit, maar het vlammende schot van Nicky wordt door doelman Michel van Vugt knap gekeerd en ook in de rebound krijgt Jessey de bal er niet in. In de 57e minuut kopt Antonio de bal over na een goede voorzet van de goedspelende Osvaldo. Toch heeft Spijkenisse in de tweede helft wat meer balbezit dan TOGR, maar wordt het zelden echt gevaarlijk. Als dan in 71e minuut Antonio op snelheid doorbreekt en binnen de 16 meter wordt neergehaald, dan is het aan Winston om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Onze routenier heeft daar totaal geen moeite mee en knalt bekwaam de 3-0 vanaf de penaltystip op het scorebord.

Het spel blijft nu wat heen en weer gaan, maar doelpunten zijn er niet meer te vermelden. Spijkenisse krijgt nog een vrije trap, alwaar Raymond Ernst geen echt rendement uit weet te halen en het laatste echte wapenfeit van TOGR-zijde is een kopbal van invaller Robert de Heer, welke net voorlangs gaat.

Rest nog te vermelden dat aan Spijkenisse zijde ook twee gele kaarten vielen, namelijk voor Jerrel Paskald en aanvoerder John Lopez Cruz. Aan TOGR zijde werd de latere en terechte ‘man of the match’ Jessey vervangen door Edivaldo Pinto en werden ook Winston en Christiaan gewisseld en vervangen door Stevey Sengers en de eerder vermelde Robert de Heer.

De eerste drie punten zijn binnen en men kan zich nu opmaken voor twee zware uitwedstrijden op rij, namelijk tegen ’s-Gravenzandse SV en SHO. De eerstgenoemde wordt zaterdag als eerste bestreden en wist in de laatste minuut zijn eerste wedstrijd te winnen bij ’s-Gravendeel (1-2). TOGR heeft het tegen deze ploeg uit het Westland nooit makkelijk en zal dus volledig scherp en geconcentreerd aan de start dienen te verschijnen.

 Steunt allen TOGR en laat zaterdag 6 september de start zijn geweest van een mooi en succesvol seizoen.


man of the match  Jessey Soares

AD-Rotterdam 08-09-08

AD-Voorne Putten 08-09-08

 

 

Terug