21-02-2009 TOGR - SHO 2-1

uit de weekbrief:

TOGR vindt aansluiting met de koploper.

Afgelopen zaterdag moest TOGR aantreden in een thuiswedstrijd tegen SHO. Op zich zijn dit altijd beladen wedstrijden en heeft TOGR ook meestal wel moeite om de Oud-Beijerlanders te verslaan.
Ditmaal trad TOGR aan in de volgende opstelling:

Mark Smeding; Lenine Cabral Semedo; Robert de Heer; Osvaldo de Pina; Brian Strang; Edivaldo Pinto; Carlos Lopes; Miquel Lopes Silva; Diego Watson; Jessey Soares en Antonio Garcia Mendes.

Inderdaad trad TOGR aan met Mark Smeding in de goal, daar Ruben Muskiet nog geblesseerd was door zijn botsing in de allerlaatste minuut in de wedstrijd tegen ’s-Gravenzandse SV. TOGR begon weer net als de voorgaande wedstrijd erg voortvarend met een enorme druk naar voren. In de 10e minuut stond dan ook al weer de openingsgoal op het scorebord. Na een blunder in de verdediging bij SHO kwam Antonio opeens oog in oog met doelman Schomaker en daar wist hij wel raad mee. Keihard schoot hij in de verre hoek de 1-0 op het scorebord. Direct daarna brak Toni weer door en was het bijna 2-0, maar de bal ging voorlangs. In de 16e minuut is er dan het eerste wapenfeit van SHO als de lepe spits JP Becht van heel ver het probeert met een schot, maar deze gaat gelukkig voor TOGR naast het doel. Direct daarna is er een schitterende pass van Osvaldo op Miquel en deze bedient op zijn beurt Jessey weer, maar helaas gaat deze bal voorlangs. Dan in de 23e minuut is het opeens 1-1. De goedspelende Andrew Dias D’Ullois geeft een hoge voorzet en de geheel vrijstaande en absoluut niet gedekte JP Becht kopt de bal zeer fraai binnen. TOGR had toch al moeite met de luchtmacht van SHO, want ook de regelmatig bij corners aansluitende Kristian Adelmund zorgde voor dreiging. Maar SHO kan niet lang genieten van de gelijke stand, want in de 25e minuut is er een werkelijk uitmuntende pass van de uitblinkende Osvaldo de Pina die in 1 keer Edivaldo wegstuurt, deze twijfelt geen moment en schiet keihard onder de niet vrijuitgaande keeper Schomaker door. De thuisploeg staat weer op voorsprong. Ook SHO blijft daarna gevaarlijk en in de 31e minuut schiet de veel bewegende en voor dreiging zorgende Pieter Batenburg de bal over het doel van keeper Smeding. Hetgeen dezelfde Batenburg herhaalde in de 35e minuut door wederom over te schieten. De rust lijkt aan te breken, maar TOGR wordt nog eenmaal gevaarlijk in de ‘lange’ blessuretijd als er een werkelijk vloeiende aanval wordt opgezet. Een pass van Lenine op Jessey, die een overstap maakt en daarmee Toni vrij voor het doel zet, maar helaas schiet Toni over. De ruststand derhalve 2-1 voor de thuisploeg.

 

 


 

De tweede helft zien we een sterker SHO wat aandringt en TOGR lijkt even de grip op het middenveld kwijt te raken. In de 51e minuut is het ook bijna gelijk als een kopbal van Batenburg op de doellijn door een TOGR speler wordt gered als keeper Smeding al kansloos is. Daarna in de 59e minuut is er een ware scrimmage, maar Mark Smeding redt uiteindelijk op een schot van JP Becht. Dan direct daarna kan Jessey het duel beslissen als hij doorbreekt en alleen op doelman Schomaker afgaat. Helaas eindig deze snelle counter met een bal op de paal. Enkele minuten later krijgt Toni een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding van de zeker verder niet slecht fluitende arbiter Looije en is hiermee geschorst voor de komende wedstrijd. Toni speelt verder erg gedreven en balvast en is in de 69e minuut ook kansrijk, maar wederom staat de paal in de weg. SHO blijft geloven in het gelijkspel en gaat steeds meer de bal door de lucht het strafschopgebied in pompen, hetgeen de TOGR trainers doen besluiten dat ze Jeffrey de Koning gaan inbrengen in plaats van Brian Strang, om zo meer lengte achterin te hebben. De wedstrijd golft op en neer en er zijn kansen op de 3-1, maar de 2-2 blijft ook in de lucht hangen. Ook Jessey en Lenine worden nog gewisseld voor resp. Giovanni Senior en Christiaan Koremans. De laatste minuten zijn erg spannend en zelfs een bal op de paal van SHO en in de 5e minuut van de blessuretijd een kopbal van Kristian Adelmund kunnen de stand niet meer doen keren.

Bij het affluiten door scheidsrechter Looije is een 2-1 overwinning het gevolg en als dan later ook nog blijkt dat Voorschoten ’97 heeft verloren en Vitesse Delft heeft gelijkgespeeld, dan is sprake van een superzaterdag op sportcomplex ‘De Lage Weide’ aan de Charloisse Lagedijk. Aan TOGR-zijde was ‘the man of the match’ wederom de net als vorige week subliem spelende Osvaldo de Pina, al moet gezegd worden dat er momenteel een elftal staat met allemaal spelers die er voor willen knokken en het seizoen met een kampioenschap willen bekronen.

 

Volgende week de derde thuiswedstrijd op rij tegen het voor TOGR altijd moeilijk te bespelen en zeer stugge Xerxes DZB. Kom allen naar ‘De Dijk’, want het spel is momenteel bij vlagen heerlijk om naar te kijken. De spelers en technische staf verdienen veel publiek.

Tony scoort de 1-0

 


 

Osvaldo wederom man of the match

uit AD/Sport:

 

 

Terug