Miguel Lopes Silva schiet TOGR in slotfase langs TOGR
 Zal toch wel langs RVVH geweest zijn? ;-)
 Groeten van de Poolcirkel!
 Bart

15 november 2008:

Miguel Lopes Silva schiet TOGR in slotfase langs TOGR  RVVH

bron AD/R.Dagblad
Door AAD ACHTERBERG
 

TOGR - RVVH 2-1
50. Yurtcan Kayls 0-1
79. Miguel Lopes Silva 1-1
90. Miguel Lopes Silva 2-1

ROTTERDAM - De naam van Miguel Lopes Silva zal onlosmakelijk verbonden blijven aan de topper tussen TOGR en RVVH (1B).

In de hectische slotfase scoorde hij twee keer, waardoor TOGR met 2-1 zegevierde en nu alleen met twee punten voorsprong koploper is.

,,Het ging lekker, ik was eindelijk blessurevrij,’’ grijnsde ‘Turbo’ Lopes Silva, die als linksback begon, na afloop.

Vreugde dus bij TOGR. Voor RVVH, dat al de eerste periodetitel op zak heeft, waren de druiven zuur. De eerste periodewinnaar kraakte na afloop scheidsrechter Peter van Gijzen, die een cruciale rol speelde bij de niet meer verwachte gelijkmaker van TOGR. RVVH-trainer Cor Lems cynisch: ,,Ik heb hem zelfs bedankt voor zijn uitstekende fluiten.’’

Maar Lems hekelde ook zijn doelman Danny Spelde, die bij beide treffers niet vrijuit ging. Na afloop sprak iedereen over de vrije schop, waaruit de gelijkmaker viel. Elf minuten voor het einde was er een duel tussen Yurtcan Kayis (RVVH) en Stevey Sengers (TOGR). Sengers ging in de fout, maar TOGR kreeg de vrije schop mee en Lopes Silva verzilderde die.


 

 

Niemand van RVVH protesteerde. Pas na afloop kwamen de tongen los. ,,Dat duel was niet relevant, want daarvoor had ik al een duwfout van een RVVH-verdediger geconstateerd,’’ lichtte Van Gijzen zijn beslissing toe. Toen Lopes Silva diep in blessuretijd de winnende treffer met het hoofd aantekende, leek wel of TOGR een kampioenschap aan het vieren was.

Dat het een beladen wedstrijd zou worden, bleek al in de eerste minuut. Terwijl TOGR-doelman Ruben Muskiet de bal in zijn bezit had, kreeg hij een kegel van RVVH-aanvoerder Giovanni Franken (,,ik gleed uit’’), die ontsnapte aan rood.

Nog geen minuut later was het teamgenoot Bruce Godvliet, die veel te hard ingreep en dat leverde de eerste gele kaart op. RVVH zette daarmee de toon.

De Ridderkerkers hadden pech dat een pegel van Franken door de paal gekeerd werd. Daarna vlogen de vonken er vanaf. Beide teams maakten zich hieraan schuldig. Kort na de hervatting was het Yurtcan Kayis, die de score opende (0-1). Nog geen zeven later had Mickey Lopes Silva pech, dat zijn inzet ook door de paal gekeerd werd. RVVH claimde twee keer tevergeefs voor een strafschop. Na zo’n twintig minuten greep TOGR-coach Bryan Cairo in. Hij liet linksback Lopes Silva doorschuiven en dat pakte goed uit. Lopes Silva verzilverde de vrije schop (1-1).

Geholpen door de gelijkmaker ging TOGR op jacht naar de winnende treffer. De bezoekers kregen ver in blessuretijd de genadeklap. Lopes Silva won het luchtduel van Godvliet en Spelde (2-1).
 

Bijzonderheden: Geel voor Giovanni Senior.
Osvaldo de Pina en Stevey Sengers van TOGR. Bij RVVH werden Bruce Godvliet en Yurtcan Kayis geboekt.
TOGR: Muskiet; Senior (69.De Koning), De Heer, Faerber, Lopes Silva; Koremans (74. Marbah), Lopes (42.Sengers), De Pina, Pinto; Londt, Garcia Mendes.
RVVH: Spelde; Lima, Andrade, De Vos, Eerhart; Godvliet, Seymour (85.Akkermans), Kayis; Kooiman, Franken, Zeldenrust (88.Fernandes).

TOGR wint kraker tegen RVVH

 uit de weekbrief:

Afgelopen zaterdag was er behalve de intocht van Sinterklaas nog een heel belangrijke gebeurtenis. Namelijk op de Charloisse Lagedijk troffen de nummers 1 van de ranglijst elkaar. Een echte derby tussen het nog ongeslagen RVVH en het nog niet goedspelende, maar wel punten sprokkelende TOGR. Het was een gezellige drukte op sportcomplex ‘De Lage Weide’ en vele bekendheden uit het amateurvoetbal hadden deze wedstrijd uitgekozen om eens te bekijken. TOGR had wat blessures en miste ook door schorsingen Jessey Soares en Lenine Cabral Semedo.  Na waarschijnlijk enig puzzelwerk stuurden de trainers Blaauwkamp en Cairo de volgende 11 namen voor TOGR het veld in.

Opstelling TOGR:
Ruben Muskiet, Giovanni Senior, Robert de Heer, Winston Faerber, Miguel Lopes Silva, Christiaan Koremans, Carlos Lopes, Osvaldo de Pina, Edivaldo Pinto, Ian Londt en aanvoerder Antonio Garcia Mendes.

 

 

De wedstrijd ving aan om half drie door het fluitsignaal van scheidsrechter Van Gijzen, die later volgens vele Ridderkerkers de wedstrijd in hun nadeel beïnvloed  zou hebben. Reeds in de eerste minuut liet RVVH zien, dat het misschien wel overgeconcentreerd was en dit als een echte finale beschouwde. Smerig doorglijden van Giovanni Franken op keeper Muskiet werd niet bestraft door Van Gijzen. De toon was wel direct gezet en na een keiharde ingreep van Bruce Godvliet in de 2e minuut kon Van Gijzen niets anders doen dan direct een gele kaart te tonen. RVVH begint overtuigender aan de wedstrijd en in de 5e minuut draait de vreselijk goed kunnen voetballende, maar ook gezegend met teveel vedette neigingen Giovanni Franken weg van de verdediging en schiet met veel gevoel op het doel. Echter de paal brengt redding. In de 10e minuut is er een harde overtreding van Giovanni Senior op de snelle buitenspeler Zeldenrust en ook dit wordt door Van Gijzen terecht met geel bestraft. De wedstrijd gaat op en neer, maar echte kansen ontstaan er niet al lijkt RVVH iets sterker en elkaar iets makkelijker te kunnen vinden. In de 19e minuut is er ook een gele kaart voor RVVH speler Kayis. Dan is er in de 25e minuut een eerste echte kans voor de thuisclub, maar Osvaldo schiet vanuit een vrije trap de bal ruim over. Na enkele hachelijke momenten voor het TOGR doel, onder andere doordat de verder goed spelende Robert de Heer over een bal heen trapt (maar iedereen was te verrast om te reageren) wordt TOGR in de 33e minuut gevaarlijk als de super actieve en beresterke Antonio doorbreekt. Echter deze actie levert slechts een corner op. Enige minuten voor rust moet de bij TOGR altijd sterk spelende Carlos Lopes geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Stevey Sengers, hetgeen de trainers van TOGR doen besluiten om Miguel Lopes Silva een linie naar voren door te schuiven en Stevey linksback te zetten, waarna de rust kort daarna aanbreekt met  een 0 – 0 als tussenstand.
Dan is de tweede helft pas 5 minuten bezig en op links breekt de snelle Zeldenrust wederom door en legt de bal terug op de volledig vrijstaande behendige Yurtcan Kayis, die met dit buitenkansje wel raad weet en de 0 – 1 op het scorebord knalt. Op dat moment lijkt de Europa Cup gewonnen door RVVH gezien de enorme vreugde uitbarsting en gezien ook het iets betere spel van de Ridderkerkers lijkt het voor de groenwitten een uitermate lastige middag verder te gaan worden.  Echter na een goede actie van Antonio komt de bal bij Miquel, die met een uiterst bekeken schot keeper Spelde van RVVH kansloos laat, echter de bal verdwijnt via de paal naar de zijkant van het veld. In de 59e minuut krijgt dan Osvaldo een gele kaart voor praten, want het is duidelijk te zien in de wedstrijd dat er prestige op het spel staat en beide teams de huid zo duur mogelijk verkopen. In de 64e minuut is er wederom na een mooie actie van Miquel een kans om de gelijkmaker te scoren, echter het schot van de volledig vrijstaande Christiaan Koremans wordt geblokt door een RVVH verdediger.

Een minuut later is het bijna 0 – 2 als keeper Muskiet reddend moet optreden op een actie van wederom de pijlsnelle Zeldenrust. In de 67e minuut moet Stevey handelend optreden, hetgeen hem bestraft wordt met een gele kaart. De trainers van TOGR besluiten te wisselen en de geblesseerd ogende Giovanni Senior wordt vervangen door Jeffrey de Koning en niet veel later komt Ibrahim Marbah er ook nog in voor Christiaan Koremans. Dan in de 79e minuut krijgt TOGR een vrije trap op de rand van de zestien en met enorm veel gevoel plaatst Miguel Lopes Silva de bal langs de muur en achter keeper Spelde. Veel gejuich en vreugde en vanzelfsprekend de 1 – 1 op het scorebord. Vanaf dat moment laat TOGR het beste voetbal van het seizoen zien, al blijft RVVH gevaarlijk met tegenstoten van onder andere de eerder vermelde Zeldenrust en aanvoerder Franken. Maar Ruben redt meerdere malen zeer bekwaam. In de 87e minuut is er de mooiste aanval van de middag. Via de goedspelende Winston Faerber komt de bal bij Edivaldo die op rechts gebruik maakt van de vrijheid, zijn pass op Marbah is op maat, maar helaas wordt deze vloeiende aanval net naast geschoten. Daarna volgen acties van Antonio en een vrije trap van Osvaldo, maar keeper Spelde toont zich een bekwame doelman door reddend op te treden. TOGR blijft gaan voor de overwinning en speelt de laatste minuten RVVH volledig van de mat, hetgeen in de allerlaatste momenten van de wedstrijd beloond wordt met de 2 – 1 door een schitterende aanval, welke wederom door Miguel Lopes Silva (man of the match) benut wordt. Een enorme explosie van vreugde is het gevolg.

Kort daarna fluit scheidsrechter Van Gijzen voor het einde. De druiven zijn (zeer begrijpelijk) zuur voor de bezoekers uit Ridderkerk en de woede keert zich voornamelijk richting scheidsrechter Van Gijzen. TOGR had bij enkele beslissingen het geluk aan zijn zijde, maar RVVH had ook na 1 minuut al zonder Franken verder kunnen moeten gaan.

Enfin, TOGR trots aan kop van de ranglijst, maar zowel voor RVVH als TOGR geldt dat de competitie nog lang is en er voldoende andere kapers op de kust liggen te loeren om straks gewoon mee te doen om die bovenste plaats. In deze afdeling gaan gewoon tot de laatste speelronden 4 a 5 ploegen strijden om de titel.

Volgende week is er geen competitieronde en de week daarna is er een uitermate aantrekkelijke ronde, met onder andere RVVH – SHO en Vitesse Delft tegen TOGR. Blijf de groenwitte combinatie steunen en kom dan met z’n allen naar Delft.

 


Mickey kopt de 2-1 binnen.


 

 

Terug