14-02-09

TOGR wint dikverdiend van s-Gravenzandse SV

 

Eindelijk was er weer competitievoetbal en nog wel op het eigen mooie thuiscomplex De Lage Weide. Kortom, de thuiswedstrijd tegen s-Gravenzandse SV ging door. Van oudsher is dit normaliter een moeilijk te bespelen tegenstander voor TOGR. Echter vandaag begon de thuisclub voortvarend aan de wedstrijd en zette de geelblauwe Westlanders direct onder druk. Binnen 15 seconden had Jessey bijna de 1-0 op het scorebord staan. TOGR bleef er kort opzitten, maar toch was er bijna de 0-1 toen Leroy Smits van afstand de bal op de lat schoot achter de verbouwereerde doelman Muskiet. Direct nam TOGR de aanval over en Jessey kon na een schitterende pass van Oswaldo alleen op de doelman van s-Gravenzandse afgaan en maakte het ook koelbloedig af. De 1-0 kon op het scorebord worden gezet. TOGR bleef aanvallen en in de 13e minuut kon een verdediger slechts ten koste van een corner en bijna eigen doelpunt een goal voorkomen. In de 19e minuut is het bijna weer raak als Sjakie vanaf rechts opkomt en de bal vol op de kruising schiet. Zo blijven er volop kansen komen en nadat Miquel nog een paar maal door de prima keepende Jesper Leerdam is gestuit is het in de 27e minuut toch weer raak. Wederom laat Miquel de rechtsback van s-Gravenzandse ver achter zich en bedient Jessey op maat. Deze weet wel raad met deze kans en maakt beheerst en knap de 2-0. In de 31e minuut komt TOGR goed weg als Niels Vonk op de paal schiet. TOGR blijft echter de aanval zoeken en ook Antonio wordt nog een keer heel gevaarlijk met een harde kopbal. De druk van TOGR neemt iets af en met een 2-0 op het scorebord zoeken beide partijen de kleedkamer op voor de rust.

 

In de tweede helft pakt TOGR het spel weer op, zoals het aan de wedstrijd begonnen was en met veel pressing kwam de tegenstander totaal niet aan het voetballen toe. In de 49e minuut is er een corner van de naderhand terecht uitgeroepen man of the match Oswaldo welke door Antonio keihard en schitterend wordt ingekopt. De 3-0 staat op het scorebord. Vlak daarna krijgen de Westlanders nog een kans, maar Mark van Antwerpen schiet huizenhoog over. Het spel van beide partijen wordt wat matiger, TOGR hoeft niet meer en de geelblauwen kunnen deze middag absoluut niet beter. Toch gaat TOGR er het laatste kwartier nog voor en kansen volgen er voldoende. Jessey, Miquel, later Nicky Wijsman (ingevallen voor Jessey) en wederom Miquel krijgen volop de gelegenheid de score verder uit te bouwen, maar helaas. In de allerlaatste minuut is er zelfs nog een doelpunt van Niels Vonk die de eindstand bepaald op 3-1. Rest nog te melden dat Giovanni Senior en Christiaan Koremans ook nog invielen en wel voor resp. Sjakie en Diego.

 

Samengevat een prima overwinning voor de groenwitten. Door het verloop van de andere wedstrijden staat TOGR nu op een tweede plaats, achter de koploper Voorschoten 97 die al 4 punten losstaat. Nu nog twee thuiswedstrijden op rij, te beginnen met zaterdag tegen SHO. Deze thuiswedstrijden moeten gewonnen worden om de druk op Voorschoten 97 te kunnen opvoeren.

 

 

 

 


Mickey was deze middag meermalen de verdediging van 's Gravenzandse SV  te vlug af.


Oswaldo, man of the match, feliciteert Antonio met zijn doelpunt.

 
 

 

 

uit AD/Sport

 

uit:

ROTTERDAM - Weer was het Jessy Soares.

De flegmatieke linkspoot van TOGR, die vorig seizoen bij DOTO weggeplukt werd, die TOGR langs haar tegenstander bracht. Soares scoorde twee maal en droeg daardoor zwaar bij aan de 3-1 winst op s Gravenzandse SV.

Soares had zich in de eerste minuut al onsterfelijk kunnen maken, maar faalde voor de keeper. Echter na vijftien minuten was het wel raak. Oswaldo de Pina zette met een splijtende pass Soares voor de keeper. Soares faalde dit keer niet en zette TOGR op voorsprong. Soares maakte nog geen kwartier later al zijn tweede treff er van de dag. Lopes Silva veroverde de bal en zette Soares wederom voor de keeper. Met een behendig schot passeerde Soares de keeper wederom.
Antonio Garcia Mendes maakte aan de illusies van s Gravenzandse SV direct na rust een einde. Een corner van De Pina belandde panklaar voor Garcia Mendes, die niet twijfelde maar direct inkopte. s Gravenzandse SV kwam via invaller Niels Vonk nog wel terug in de wedstrijd, maar in gevaar kwam de zege voor TOGR niet meer.

TOGR - s Gravenzandse SV 3-1 (2-0)

15. Soares 1-0, 27. Soares 2-0, 47. Garcia Mendes 3-0,

 

 

foto Jenny Groeneveld


 
Terug