08-11-08

Strijen - TOGR 1-2

uit:

TOGR gedeeld op kop na zege bij Strijen

Rotterdammers boeken moeizame overwinning

STRIJEN – Na negen competitiewedstrijd blijft Strijen nog steeds wachten op de eerste competitiezege.
De ploeg uit de Hoekse Waard ging zaterdag tegen TOGR met 1-2 onderuit. TOGR heeft het tegen nummer laatst Strijen niet gemakkelijk gehad. De uit de hoofdklasse gedegradeerde ploeg het het moeilijk tegen promovendus Strijen. Ian Londt zette pas in de 74ste minuut de eindstand op het scorebord.

Strijen verdedigde vooral in eigen huis. TOGR had veelvuldig balbezit maar deed daar aanvankelijk veel te weinig mee. De uitvallen van Strijen waren weliswaar gevaarlijk, maar tot scoren kwam de ploeg in de beginfase niet. Micha Moerenhout was er in de tiende minuut nog het dichtst bij. Zijn kopbal werd met kunst- en vliegwerk onschadelijk gemaakt. In de slotfase van de eerste helft kwam TOGR goed weg als Strijen wederom twee goede kansen krijgt Antonio Garcia Mendes opende in de 49ste minuut de score. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Garcia Mendes, die niet nadacht en verwoestend binnenschiet. Echt lang kon TOGR niet van de voorsprong genieten. Marijn Roelof schoot binnen drie minuten Strijen op gelijke hoogte. Uit een vrije trap passeerde hij in de verre hoek Ruben Muskiet. Miguel Lopes Silva, die op de bank begon, viel goed in. De geblesseerde speler kwam in de 72ste minuut na een combinatie met Garcia Mendes in schotpositie en twijfelde niet. Zijn schot was voor Strijen-doelman Van Wijngen moeilijk te verwerken en kwam los van het lichaam. Ian Londt besliste door het inschieten van die losgekomen bal de wedstrijd, 1-2.

Tot overmaat van ramp moet Strijen het tot aan de winterstop doen zonder Steven van Vliet. Hij viel in de eerste helft uit en kreeg in het ziekenhuis te horen dat hij minimaal tot aan de winterstop dient te revalideren. TOGR deelt door de winst en het gelijke spel van RVVH nu de eerste plaats met laatstgenoemde vereniging                                           ANTONIO GARCIA MENDES IN DUEL MET EEN STRIJEN-VERDEDIGER. FOTO: JENNY GROENEVELD

Strijen – TOGR 1-2 (0-0). 49. Garcia Mendes 0-1, 52. Roelof 1-1, 72. Londt 1-2.

Bijzonderheden: Twee maal geel voor Andrew van Tiggelen (Strijen).

 

VoetbalRotterdam.nl Webkrant

 

 TOGR medekoploper naast RVVH.

uit de weekbrief:

Bij de uitwedstrijd tegen de nummer laatst in de competitie, Strijen, lag het in de lijn der verwachting dat de thuisclub zich verdedigend op zou stellen om zoveel mogelijk het voetbal van TOGR op te vangen en vanuit die verdedigende positie te gokken op een snelle uitbraak. De eerste helft ontspint zich precies volgens dit scenario, TOGR veelal in balbezit, weet zich op het zware veld weinig raad met een gedisciplineerd verdedigend Strijen dat zoveel mogelijk met 10 man achter de bal blijft. De enkele keren dat Strijen deze wedstrijd uit haar verdedigende schulp kruipt is het steeds verbazingwekkend gevaarlijk bij het doel van Ruben. De eerste echte mogelijkheid in de wedstrijd is na 10 minuten dan ook bij de eerste uitbraak van de thuisploeg te noteren, de goed ingekopte bal van Micha Moerenhout kan onschadelijk gemaakt worden. De enige aan TOGR-zijde die in deze eerste helft een bres in de hechte verdediging van de tegenstander weet te forceren is de mee opgekomen Lenine. De gevaarlijke voorzetten van de rechtsback leveren na een scrimmage voor het doel echter niets op. Vlak voor rust is het Strijen, na onnodig moeilijk uitverdedigen door TOGR, dat nogmaals in twee instanties gevaarlijk kan worden, de uiteindelijk inzet wordt van de lijn geruimd.

In de rust heeft Jeffrey plaats gemaakt voor Nick om meer te profiteren van de ruimte die Strijen de TOGR verdediging laat. Er is blijkbaar ook duidelijk aangegeven door beide coaches Brian en René om met meer tempo te gaan voetballen. Een standaardsituatie zorgt er na slechts 3 minuten in de tweede helft voor dat de wedstrijd echt “los” komt. Een corner van Osvaldo belandt voorbij de tweede paal bij Toni die met een hard diagonaal schot de defensie van de thuisploeg kansloos laat de 0-1 te verhinderen. Erg lang kan er echter niet van deze “bevrijdende” voorsprong genoten worden. Strijen pakt de kans, die het krijgt als het een vrije trap op de rand van strafschopgebied krijgt toebedeeld, met beide handen aan. Marijn Roelof schiet de bal langs de muur en langs Ruben om de stand weer in evenwicht te brengen. TOGR kan weer op zoek naar een opening voor een voorsprong.

  

 

 

 Op het zware veld valt dit niet mee, snelle combinaties zijn erg lastig en bij uitbraken van het op de counter loerende Strijen blijft het goed opletten voor de TOGR-verdediging. Na een uur voetbal wordt het overwicht van TOGR toch steeds beter zichtbaar en onder de vurige aanmoedigingen van het complete tweede elftal, dat net daarvoor weer een keurige 0-3 overwinning heeft behaald bij het naburige Binnenmaas, lijkt slechts een kwestie van tijd voordat een hernieuwde voorsprong wordt verkregen. Het dichtst hierbij is in eerste instantie Ian, die een voorzet van Toni net niet genoeg richting kan meegegeven in kansrijke positie. Zijn kopbal gaat net over. In de 73ste valt de nu echt bevrijdende 1-2. De ingevallen Mickey kan vanuit linksback positie met de bal opstomen en na een combinatie met Toni aanleggen voor een schot vanaf 16 meter. Het schot is te lastig voor keeper Van Wijngen, waarna Ian de vrijgevallen bal inschiet voor de 1-2. Na deze hernieuwde voorsprong komt de overwinning niet meer in gevaar.

Met deze overwinning nestelt TOGR zich naast RVVH, dat gelijkspeelde tegen Spijkenisse. Aanstaande zaterdag 15 november volgt de topper tegen hetzelfde RVVH als beide koplopers elkaar ontmoeten aan de Charloisse Lagedijk.

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Lenine Cabral Semedo, Robert de Heer, Winston Faerber (68. Miguel Lopes Silva), Jeffrey de Koning (46. Nick Wijsman), Carlos Lopes, Christiaan Koremans, Osvaldo de Pina, Edivaldo Pinto, Ian Londt, Antonio Garcia Mendes. 

 

 

 

 


Toni scoorde zojuist de 0-1

 

Terug