11-04-09  Spirit - TOGR

TOGR maakt geen fouten

uit de weekbrief:

TOGR deed wat van de ploeg verwacht werd door met 0-2 te winnen bij nummer één na laatst Spirit. Vooraf had deze inhaalwedstrijd van de technische staf de nodige aanpassing in de opstelling gevraagd. Aanvoerder Toni miste omdat hij op deze vooraf “vrije” zaterdag zijn zoontje beloofd had hem bij zijn buitenlandse voetbaltoernooi (met Sparta) te vergezellen, Robert was geschorst, Brian geblesseerd en ook Jessey werd met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant gehouden. Maar het elftal dat vanaf de aftrap aantrad, liet direct zien dat dit seizoen personele problemen goed opgevangen kunnen worden. Met name Ian Londt, die al meerdere malen zijn kwaliteiten in het eerste elftal heeft bewezen, was samen met de weer zeer gedreven voetballende Mickey een ware plaag voor de defensie van de thuisploeg. Het duo zorgde al bijna binnen een minuut voor de 0-1, nadat via een voorzet van Christiaan, Mickey Ian een opgelegde kans voorschotelt. De reddende benen van keeper Labee voorkomen de zeer vroege voorsprong. TOGR speelt het eerste half uur zeer dominant en een vroeg doelpunt laat nog maar 6 minuten op zich wachten. Wederom is het Ian die de hoofdrol voor zich opeist. De spits ontsnapt aan buitenspel en kan onbedreigd op de uitkomende Labee af gaan. Ondanks dat hij door de uitkomende keeper flink uit balans wordt gebracht weet de aanvaller gedecideerd de bal vanaf 16 meter achter de mee terug gelopen verdedigers in het lege doel te schieten. De vroege 0-1 lijkt de opmaak voor een grote uitslag, de geheel in het groen gestoken TOG-ers zijn het eerste half uur heer en meester en er volgt kans op kans. Bij de kansrijke aanvallen blijft echter net het stukje geluk achterwege. Vooral Mickey heeft de pech dat zijn inzetten geen beter lot treffen, zijn magistrale kopbal gaat net naast, terwijl even later de bal uit zijn vlammende schot via de onderkant van de lat het veld weer in komt.

 

 

 

Na een half uur neemt TOGR iets gas terug en wordt de thuisploeg iets meer adem gegund zonder dat dit overigens in de gehele wedstrijd leidt tot één noemenswaardige kans voor de gastgever. Waar het eind van de eerste helft het flitsende aanvalsvoetbal van TOGR is geluwd en steeds meer sprake is van een matte pot, wordt dit in de tweede helft nog eens versterkt. TOGR hoeft niet zo nodig meer, de opgebouwde voorsprong lijkt nauwelijks in gevaar te komen. Halverwege de tweede helft wordt de definitieve eindstand van 0-2 vastgelegd als tijdens een aanval Mickey in het strafschopgebied onderuit getrokken wordt. De beste man van het veld, scheidsrechter Otto, is zeer gedecideerd en wijst naar de penaltystip. Osvaldo schiet de toegekende strafschop onhoudbaar achter een kansloze Labee. Met de 0-2 valt de wedstrijd definitief in het slot en behaalt TOGR een nuttige zakelijke overwinning. Met nog twee wedstrijden voor de boeg blijft het verschil van drie punten op directe achtervolger SHO gehandhaafd. Over twee weken volgt de lastige uitwedstrijd tegen RVVH dat door de nederlaag tegen Xerxes de kans om rechtstreeks te promoveren definitief verloren zag gaan.

 

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Lenine Cabral Semedo (85. Giovanni Senior), Jeffrey de Koning, Osvaldo de Pina, Stevey Sengers, Edivaldo Pinto (72. Nick Wijsman), Carlos Lopes, Diego Watson (69. Dario Lara Olaya), Christiaan Koremans, Miguel Lopes Silva,  Ian Londt. 

 

 

 

 

 


Ian op weg naar de 0-1

 

 

Terug