6 december 2008 Spijkenisse - TOGR

 

uit AD/R.Dagblad: TOGR is de weg én de koppositie kwijt


Gerard Vonk
SPIJKENISSE

TOGR is de koppositie in de eerste klasse B kwijt. In een aantrekkelijk duel bond Spijkenisse ook de technisch sterke maar mentaal kwetsbare Rotterdammers aan de zegekar: 5:3.
Vooral het aantal tegengoals, negen in twee duels, zat TOGR-trainer Bryan Cairo dwars. "Op dit niveau mag dit niet," baalde hij. "Vandaag vielen bijna alle treffers na voorzetten waarbij we alleen naar de bal keken en de man vergaten te dekken. Nee, defensief hebben we het absoluut niet goed gedaan. We zijn de koppositie kwijt en zullen moeten uithuilen en opnieuw beginnen."
De openingsfase was voor de Rotterdammers. Spits Antonio Garcia Mendes opende de score maar vervolgens zetten Tom de Boer en Marco van Zomeren met kopballen het zichtbaar met zelfvertrouwen acterende Spijkenisse binnen een kwartier op voorsprong: 2-1.
 
Het publiek zag vervolgens dat de degelijkheid en herkenbaarheid van Spijkenisse gelijke tred hield met het grillige TOGR dat gaandeweg de eerste helft meer en meer energie verspilde aan praten en mopperen. Op slag van rust ging de Rotterdamse defensie opzichtig in de fout en kon Dane Oost de 3-1 aantekenen. zonder echt aan te dringen lukte het TOGR wel om binnen een kwartier door een eigen doelpunt van Jesper van Deelen en één van invaller Ian Londt op gelijke hoogte te komen: 3-3. Spijkenisse herpakte zich knap en zag zijn jeugdige topscorer De Boer met twee uitgekiende kopballen tot 'man of the match' uitgroeien.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Geuzen uit Rotterdam trok geel voor Soijkenisse-speler Martijn Hoek en de Rotterdammers Mark Smeding, Carlos Lopes en Jessey Soares.
Spijkenisse: Voets; Frank, Polet, Van Deelen, Ernst; Lopes Cruz, Van Zomeren, Overkleeft; Oost (65. Hoek), Van Hengel, De Boer (78. Leona).
TOGR: Smeding; Cabral Semedo (76.Watson), De Heer, Faerber, Sengers; Pinto, Lopes, De Pina, Promes (46. Lopes Silva); Soares (46.Londt), Garcia Mendes

uit de weekbrief:

Spijkenisse - TOGR  5 - 3  

 TOGR loopt verdere schade op

 

Voor de tweede maal op rij staat TOGR met lege handen, na Vitesse Delft is ditmaal Spijkenisse in eigen huis te sterk voor TOGR.

Het begin van de wedstrijd is heel even voor het in reserve tenue gestoken TOGR. In de stromende regen zorgt Antonio namelijk na 8 minuten heel koel voor de 0-1, nadat hij alleen voor keeper Voets kan opduiken dankzij een messcherpe steekpass van Ossy. Na deze treffer is het echter nadrukkelijk Spijkenisse dat de wedstrijd naar zich toetrekt. Met snel spel weet de thuisclub constant één van haar drie gevaarlijke spitsen te bereiken. De voor de licht geblesseerde Ruben in het doel staande Mark weet twee eerdere gevaarlijke inzetten te pareren, maar in de dertiende minuut heeft hij het nakijken na een onhoudbare kopbal van Tom de Boer. En nadat de stromende regen na twintig minuten is gestopt, is het Spijkenisse dat het spel blijft domineren. Na 22 minuten resulteert dit in een voorsprong voor de thuisclub. Door onachtzaamheid in de verdediging valt de bal uit een afgeweken voorzet plots voor de tweede paal waar de geheel vrijstaande Marco van Zomeren de hoek voor het uitzoeken heeft. Met een geplaatste kopbal zorgt hij voor de 2-1. En terwijl de aanval van TOGR zich bij vlagen laat zien, zijn het vooral het balverlies en de mislukte combinaties die hierbij opvallen. Spijkenisse kan haar voorsprong voor de thee uitbreiden naar 3-1, als het gebruikmaakt van mistasten in de TOGR-verdediging. Laatste man Robert verkijkt zich volledig op een bal waarna het voor de thuisclub met drie man een eenvoudige klus is om de stand via Dane Oost naar 3-1 te tillen.

 

 

 

 

Na rust blijkt de trainersstaf ingegrepen te hebben met twee wissels. De deze middag zeer ongelukkig spelende Jessey en Chris hebben het veld verlaten voor Mickey en Ian. Na tien minuten lijkt dit zich helemaal uit te gaan betalen als TOGR binnen een paar minuten de stand van 3-1 naar een 3-3 gelijk trekt. In beide gevallen is Edivaldo de man van de assist. Na een sterke actie van de middenvelder is het in eerste instantie Jesper van Deelen die niets anders kan doen dan de bal in eigen doel te werken. Niet veel later is het Ian die een volgende voorzet van Edivaldo via de binnenkant van de paal binnenschiet. Met nog een half uur te gaan lijkt de wedstrijd weer helemaal open en heel even lijkt erop dat TOGR de wedstrijd kan kantelen. Dit duurt slechts 10 minuten, want dan is het Spijkenisse dat via de grote man deze middag, Tom de Boer, de wedstrijd definitief naar zich toetrekt. Met nog 2 rake kopballen zorgt de blonde aanvaller dat de stand naar 5-3 wordt getild, waarmee hij verdiend de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg beslist.

Door dit verlies gaat Spijkenisse op basis van doelsaldo TOGR voorbij op de ranglijst. Omdat de 3 wedstrijden met overige titelkandidaten werden afgelast, blijft TOGR voorlopig op een gedeelde tweede plaats staan. Volgende week zaterdag ontvangen we de ’s Gravenzandse SV aan de Charloisse Lagedijk.

 

Opstelling TOGR:

Mark Smeding, Lenine Cabral Semedo (79. Diego Watson), Robert de Heer, Winston Faerber, Stevey Sengers, Edivaldo Pinto, Carlos Lopes, Osvaldo de Pina, Chris Promes (46. Miguel Lopes Silva), Antonio Garcia Mendes, Jessey Soares (46. Ian Londt).