20-09-08

 

SHO - TOGR 2-1
Onder ideale voetbalomstandigheden, het is praktisch windstil en er schijnt een heerlijk zopnnetje op de "Kikkershoek", kan TOGR zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen SHO.
Het vertoonde voetbal blijft echter ver achter bij de schitterende weeromstandigheden de eerste helft. Beide ploegen kunnen nauwelijks een vuist maken, TOGR deelt een paar speldenprikjes uit zonder dat er echt sprake is van echt uitgespeelde kansen voor het doel van SHO, zoals dat de voorgaande twee wedstrijden wel lukte. SHO stelt hier ook weinig tegen over. Het spektakel moet voor de toeschouwers komen in de tweede helft. Met nog geen minuut in deze speelhelft op de klok wordt de wedstrijd door TOGR opengebroken
De weer zeer gedreven voetballende Toni zet zich ten koste van zijn directe tegenstander goed door en kan alleen op het vijandelijke doel af gaan. Met een bekeken schuiver in de verre hoek zorgt de spits voor de 0-1.

Dit doelpunt schudt de thuisploeg wakker, want in de volgende aanval aan de overzijde is SHO direct dicht bij een gelijkmaker. Voor de Groen-Witten lijkt het doelpunt bevrijdend te werken, er wordt weer goed verzorgd voetbal gespeeld en een sterke actie van Edivaldo wordt met moeite gestopt door de verdediging van de thuisploeg. Na een kwartier voetballen krijgt SHO plots een mogelijkheid als het wegens een handsbal een vrije trap op ruim 20 meter van het TOGR doel mag nemen. Andrew Dias D’Ullois zet zich achter de vrije trap en krult de bal met precisie over de muur in de bovenhoek achter een geslagen Ruben voor de 1-1.
In de hierna volgende minuten komt TOGR nog tweemaal gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Toni kan, al dan niet gehinderd, geen goed schot loslaten als hij naar het doel oprukt, en dezelfde Toni ziet kort daarna zijn inzet geblokt nadat hij goed door Lenine wordt aangespeeld in het zestienmetergebied. Een kwartier voor tijd valt plotseling de 2-1 letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Een scherpe voorzet vanaf rechts lijkt een prooi voor Ruben, de bal wordt echter door de keeper tegen het hoofd van spits Jean Philip Becht gebokst en verdwijnt met een hoge boog in het lege doel achter de TOGR-goalie. Na deze voorsprong neemt SHO vakkundig het initiatief en zorgt met een niet aflatende inzet dat een thuisoverwinning wordt binnengehaald. Tien minuten voor tijd is het spijtig om te zien dat aanvoeder Osvaldo met rood moet inrukken na een actie bij een overtreding. TOGR ziet geen kans meer om iets te produceren wat in de buurt van een gelijkmaker komt, het is SHO dat in de slotfase kansen op een extra doelpunt laat liggen.

Volgende week wacht de nieuwe koploper Voorschoten ‘97, dat met een overtuigende 4-0 overwinning op Spijkenisse de eerste plaats van de Groen-Witten heeft overgenomen. 

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Lenine Cabral Semedo, Carlos Lopes, Winston Faerber, Brian Strang, Nick Wijsman (64. Ibrahim Marbah), Osvaldo de Pina, Edivaldo Pinto, Miguel Lopes Silva, Antonio Garcia Mendes, Jessey Soares (73. Ion Londt). 

 

 

uit AD/R.Dagblad:
TOGR afgestraft
Ploeg van trainer René Blaauwkamp te flegmatiek

Door JAN VAN DER VORM
 
OUD-BEIJERLAND - TOGR verloor zaterdag voor eerst in de historie bij SHO.
Dat hadden de Rotterdammers volledig aan zichzelf te wijten. Ze verspeelden onnodig een 0-1 voorsprong.

,,We zijn na de twee competitieoverwinningen met een veel te gemakkelijke instelling aan dit duel begonnen,’’ vertelde TOGR-coach René Blaauwkamp. ,,Op de training merkte ik donderdag al dat het niet goed zat.’’

Beide teams speelden een zeer matige eerste helft. TOGR hanteerde veel te veel de lange bal, terwijl er juist met dit team veel gecombineerd moet worden. De twee snelle spitsen Mendes en Jessey Soares moet je geen kopduels laten uitvechten tegen lange verdedigers. SHO, met de na een lange blessure teruggekeerde Cees Nobel en Mark van der Hor, speelde slap en wekte geen moment de indruk dat het beslist wilde winnen. De duels gingen verloren en er werd veel te veel ruimte weggegeven. De thuisploeg mocht dan ook van geluk spreken dat de Rotterdammers daar amper gebruik van maakten.
Na de hervatting lag de bal binnen een minuut achter doelman Rogier Schomaker van SHO. Mendes won een duel met Kristian Adelmund, die hij wel aantikte, en scoorde de 0-1.
 

SHO had een dood spelmoment nodig om langszij te komen. De muur van de Rotterdammers stond niet goed en dat maakte het voor specialist Dias d’Ullois eenvoudiger om met een prachtig schot in de linker hoek de 1-1 aan te tekenen. TOGR schrok even en liet in een goede combinatie van Lenine Cabral Semedo met Mendes zien hoe het moest voetballen. Schomaker greep echter goed in bij de inzet van de spits. Er viel wel een doelpunt aan de andere kant toen spits Jean Philip Becht en doelman Ruben Muskiet in de lucht de strijd met elkaar aangingen. De sluitpost stompte op het hoofd van de SHO’er en de bal dwarrelde in het doel: 2-1. Het werd nog erger voor TOGR toen Osvaldo de Pina op het been van de op de grond liggende Becht ging staan. Scheidsrechter Jansen stond er enkele meters vandaan en kon niet anders doen dan de rode kaart trekken.

 

Terug