13-09-08

 

's Gravenzandse SV - TOGR: 0-1

uit de weekbrief:

Na twee jaar Hoofdklasse komt TOGR in de eerste klasse weer een groot aantal bekende ploegen tegen. ‘s-Gravenzandse SV is zo’n bekende, al jaren een stabiele Eersteklasser met een complex dat misschien wel een niveau hoger verdient. Het lukt de ploeg uit het Westland echter maar steeds niet om eens de sprong naar boven te maken.
De wedstrijden tegen deze tegenstander zijn voor de Groen-Witten altijd een lastige horde, maar de beginfase lijkt deze middag echter anders uit te wijzen. Net als tegen Spijkenisse weten de snelle spitsen al snel gaten in de verdediging van de tegenstander te forceren.
De aanvallende uitblinkers van afgelopen week, Jessey en Toni, geven in de vierde minuut hun visitekaartje af. Een snelle combinatie tussen de twee wordt afgerond door Toni, keeper Leerdam weet te redden ten koste van een corner. TOGR houdt de thuisploeg goed onder druk en een doelpunt lijkt slechts een kwestie van tijd. Maar de SV weet dankzij haar lange spitsen ook het nodige gevaar stichten, want binnen het eerste kwartier wordt het doel van Ruben tot tweemaal toe gevaarlijk onder vuur genomen. Toch is het in datzelfde eerste kwartier TOGR dat op een verdiende 0-1 voorsprong komt. Bij een afgeslagen aanval van de thuisploeg weet Mickey de bal goed naar voren op Toni te spelen. De spits zet zijn directe verdediger weg en kan alleen op keeper Leerdam van de thuisploeg af. Met een bekeken pass wordt de meegelopen Jessey bereikt, die de aanval netjes afrondt voor de 0-1. Hoewel de SV constant gevaarlijk blijft bij standaardsituaties zijn de echte grote kansen voor de “Strand aan de Maas-formatie”. Halverwege de eerste helft moet Toni de voorsprong verdubbelen als hij na een schitterende individuele actie twee man het nakijken geeft en onbedreigd op het doel van de tegenstander af kan gaan, zijn beoogde lob is tekort om de keeper te kunnen verschalken. Een volgende kans voor Toni en een kunststukje van Mickey, die nog niet helemaal de vorm te pakken heeft die we van hem kennen, zijn de belangrijkste wapenfeiten tot aan de rust, die vanwege de zeer vele spelonderbrekingen pas na 5 minuten blessuretijd wordt aangevangen.

 

De tweede helft laat een vervolg van de eerste helft zien, TOGR met het verzorgdere spel en de SV dat probeert met lange ballen zo snel mogelijk haar boomlange spitsen te bereiken. De uitblinkers staan deze middag bij TOGR in de verdediging en zij zorgen dat het dreigende gevaar veelal gesmoord wordt. Nadat Jessey een volgende goede kans voor de 0-2 heeft laten liggen is het na een kwartier in de tweede helft toch plotseling de SV dat een bres heeft weten doorte vinden in de verdediging. Ruben voorkomt de 1-1 in een rechtstreeks duel met één van de spitsen.
Het spel gaat hierna over en weer van speelhelft en omdat TOGR na de 0-1 verzuimt om definitief afstand te nemen van haar tegenstander blijft het gevaar van een gelijkmaker aanwezig. In de 82ste minuut komen de Groen-Witten goed weg als de ingevallen Joeri van der Voort de paal raakt. Ook de tweede helft heeft het nodige oponthoud gekend met een lange spannende blessureperiode tot gevolg. Hierin is eerst een kans van Mickey te zien die zich langs de achterlijn naar het doel kan werken en zijn inzet op de voeten van de doelman ziet stranden. Ook deze kans wordt niet verzilverd en aan de overzijde is het Ruben die met een sublieme redding  zijn doel deze middag definitief schoon houdt na een gevaarlijk ingekopte corner door de SV. Het slotakkoord is voor Toni, bediend door een sterk ingevallen Ion. De voorzet op maat wordt door de spits echter op de binnenkant van de paal geschoten en belandt in de handen van de doelman. Na deze actie volgt het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Prooi en is een knappe tweede overwinning op rij een feit! Aanstaande zaterdag weer een lastige uitwedstrijd tegen één van de tegenstanders en mededegradant van vorig jaar, SHO.

 

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Lenine Cabral Semedo, Carlos Lopes, Winston Faerber, Brian Strang, Nick Wijsman, Osvaldo de Pina, Edivaldo Pinto (68. Christiaan Koremans), Miguel Lopes Silva, Antonio Garcia Mendes, Jessey Soares (77. Ion Londt). 

 

  

Terug