07-03-09

>>> Schelluinen - TOGR

 

TOGR verzuimt goede zaken te doen

Op een winderig en met weinig toeschouwers bevolkt sportcomplex Scalune moest koploper TOGR aantreden tegen Schelluinen. Deze ploeg was de enige ploeg die dit seizoen de volledige drie punten vanaf de Charloisse Lagedijk had meegenomen, dus TOGR had nog wat recht te zetten. Dit was ook goed te zien, want TOGR kwam met goed voetbal direct fel en aanvallend uit de startblokken. In de 2e minuut was het bijna raak toen een pass van Toni bij Jessey aankwam die na een goede actie een voorzet gaf, maar Miquel schoot over het doel van doelman Ron Kersbergen. TOGR zat er fel op, maar de beweeglijke spits Papilaja wist toch doelman Muskiet in de 6e minuut tot een redding te dwingen. In de 10e minuut is het dan bijna raak na wederom een goede voorzet van Jessey kopt Miquel in, maar gaat de bal er niet in.

Direct daarna is er wederom een aanval van de koploper. Een goede actie van Toni bereikt Jessey die doorbreekt, maar keeper Kersbergen redt wederom goed. Daarna zakt het spelniveau, maar TOGR blijft de bovenliggende partij. Pas een kwartiertje later in de 26e minuut wordt TOGR weer echt gevaarlijk na een corner van Christiaan Koremans kopt Toni goed in, maar weer staat de goed keepende doelman een doelpunt in de weg. Ook is dit het geval als een minuut later Edi doorbreekt en op de doelman stuit. In de 34e minuut breekt Edi weer door en speelt op Toni, maar deze schiet voorlangs. TOGR blijft drukken en wil met een voorsprong de rust bereiken, maar ook in de 40e minuut gaat de bal over na een schot van Toni na een goede voorbereidende actie van Jessey. En dan komt TOGR nog goed weg als net voor rust Jaimy Bakkenes over schiet.

 

 

Kortom, de ruststand wordt bereikt met de stand hoe men ook aan de wedstrijd was begonnen. Waar een ieder met een groenwit hart in de rust nog wel verwachtte dat TOGR alsnog makkelijk de punten zou kunnen meenemen, kwam men wel bedrogen uit. De tweede helft was nog geen 4 minuten oud, toen Jerome Ceton vanuit een scrimmage keihard naast schoot en TOGR dus goed weg kwam. Pas in de 16e minuut komt het eerste echte wapenfeit van de tweede helft van TOGR kant. Toni breekt door en geeft de bal voor. Er staan drie TOGR spelers vrij, maar helaas is de voorzet niet goed en gaat de bal voorlangs. De TOGR aanvoerder heeft vandaag het geluk niet aan zijn kant, want ook na een solo in de 19e minuut van de 2e helft schiet hij voorlangs. De tijd begint te dringen en het spel wordt er niet beter op, waarbij het zelfs meerdere keren voorkomt dat een corner zelfs niet goed voorgegeven kan worden. Toch blijft TOGR het proberen maar echt heel gevaarlijk wordt men niet meer en als men wel kansen krijgt dan is de voortreffelijke keeper Kersbergen een ware sta in de weg. In de 37e minuut van de tweede helft is er zelfs nog een knappe redding van Muskiet nodig, want anders zou het deze middag helemaal verkeerd zijn afgelopen. Net voor het einde van de wedstrijd weet TOGR dan eindelijk te scoren, maar de kopbal van Miquel wordt afgekeurd wegens buitenspel. Als dan in blessuretijd ook Sjaak nog overschiet, dan besluit kort daarna de goed fluitende scheidsrechter Prooij er een einde aan te maken en rest er slechts de berusting van een matige tweede helft. Gezien de andere uitslagen is er nog niets aan de hand, maar het worden nog 6 loodzware wedstrijddagen met veel spanning en 6 kanshebbers op de titel. Aanstaande zaterdag speelt TOGR thuis tegen het lastige ís-Gravendeel. Komt allen kijken en schreeuw TOGR naar de hoofdklasse.

 

 

Terug