25 april 2009:

>>>KAMPIOEN !
uit AD/RD:

TOGR keert na één seizoen alweer terug op het hoogste niveau

Door AAD ACHTERBERG
 
RIDDERKERK - TOGR is terug van weggeweest.
De club van voorzitter Ad van der Poort slaagde erin om binnen een jaar na de degradatie naar de eerste klasse kampioen te worden en weer terug te keren naar de hoofdklasse. De equipe van René Blaauwkamp en Bryan Cairo versloeg RVVH met 0-1 en zag overgebleven concurrent SHO bij het reeds gedegradeerde Strijen punten morsen (2-2).

Het duurde na afloop van het duel een kwartier toen TOGR-afgevaardigde Ger Klip vanuit Strijen de uitslag doorbelde. Bloemen, bijval en felicitaties, ook van RVVH-zijde, onderstreepten de mooie prestatie, die naderhand tijdens de drukbezochte en zeer geanimeerde instuif op eigen veld nog eens langdurig door loftuitingen werd omzoomd.

Of TOGR een verrijking is voor de hoofdklasse, is onzeker. Het budget voor de hoofdmacht volgend seizoen gaat omlaag, dus het aantrekken van nieuwe spelers zal moeilijk worden. Van de huidige selectie hebben Osvaldo de Pina en Jessey Soares te kennen gegeven weg te gaan. Voorzitter Ad van der Poort wil nog niet vooruitlopen op de situatie. ,,Eerst feesten en daarna nadenken over de toekomst.

 

 

Zeker is dat ik (Van der Poort neemt de portefeuille technische zaken van Danny Kuppen over, red.) na de laatste wedstrijd tegen Vitesse Delft met alle spelers individueel praat. Ik wil duidelijkheid,’’ aldus de trotse preses. De vertrekkende Blaauwkamp was ook in de wolken. ,,Voor de club is dit fantastisch,’’ aldus de oefenmeester, wiens toekomst als trainer mogelijk in het buitenland ligt. Meer wil hij nog niet kwijt.
Weinig mensen wisten overigens, dat de KNVB een onderzoek heeft ingesteld naar de tijdelijk gestaakte wedstrijd van TOGR bij Strijen. Puntenaftrek zou in het voordeel van SHO zijn geweest. Het verschil is nu dusdanig groot dat TOGR zich geen zorgen hoeft te maken.

De wedstrijd bij RVVH was in feite na vier minuten gespeeld. Na goed voorbereidend werk van Miguel Lopes Silva kon Diego Watson de bal intikken (0-1). Het zeer gehavende RVVH (Germain Akkermans, Carlos Fernandes, Giovanny dos Santos, Dave Schaeffer en Dave de Vos werden door blessures en schorsingen node gemist) mocht van geluk spreken, dat TOGR daarna een aantal kansen miste. Dat was ook te danken aan doelman Danny Spelde, die een aantal goede reddingen verrichtte. RVVH-aanvoerder Giovanni Franken na afloop: ,,Wij konden TOGR geen pijn doen. Wij moeten ons focussen op de nacompetitie.’’
uit de weekbrief:

Voor de derde keer in 8 seizoenen promoveert TOGR naar de absolute top in het amateurvoetbal! Het binnenhalen van het kampioenschap in de eerste klasse B, dat door de aanwezigheid van de vele ambitieuze clubs en titelpretendenten ook wel de hoofdklasse D wordt genoemd, is een enorm knappe prestatie. 

TOGR deed deze middag wat het moest doen, het won met 0-1 bij RVVH. De enig overbleven concurrent na deze overwinning, SHO, bleef uiteindelijk na een 2-0 achterstand bij rust op een 2-2 gelijkspel steken in de derby bij Strijen, waardoor met nog 1 wedstrijd te spelen TOGR een overbrugbare voorsprong van 5 punten heeft. Na afloop van de gewonnen wedstrijd duurde het wel even voordat de definitieve uitslag van de andere wedstrijd bekend werd, men had in Strijen namelijk ruim 10 minuten blessuretijd nodig om de wedstrijd tot een einde te brengen. Hierdoor liep de spanning bij de op het veld van RVVH verzamelde selectie in de “wachtende” 7 minuten nog aardig op. Met het bekend worden van het definitieve puntverlies van SHO betekende dit het kampioenschap voor TOGR en konden de champagneflessen worden ontkurkt.

 

 

De wedstrijd

TOGR leek met een flitsende start gelijk alle schroom en spanning van zich af te gooien. Na 4 minuten stond de 0-1 al op het bord nadat een inzet van Mickey onvoldoende kon worden afgestopt door keeper Spelde en Diego in de rebound de bal in het net kon schieten. Maar hoewel er meerdere mogelijkheden waren voor de Groen-Witten in het eerste kwartier, kon de voorsprong niet worden vergroot. Met het uitblijven van een veiligere marge leek het of dan alsnog de nervositeit in de ploeg sloop, waardoor er soms slecht en onzorgvuldig werd ingespeeld en er teveel onnodig balverlies werd geleden. Ook RVVH ging mee in dit spel waardoor de beide ploegen er zeker geen hoogstaande wedstrijd van maakten. Na een half uur was er even paniek in TOGR defensie als een bal maar niet uit het strafschopgebied kan worden geruimd, maar echt daadwerkelijke doelkansen zijn er niet voor de gastgever. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft had TOGR zich zelf meer gemoedsrust moeten bezorgen door het duel voor rust in het slot te gooien. Een voorzet van Sjaak komt panklaar op het hoofd van Tony, die de bal voor een open doel vervolgens zo strak naar de grond kopt dat de bal daardoor net over de lat stuitert. Vlak voor het ingaan van de rust was er eenmaal een actie van de verder door Robert goed uitgeschakelde Giovanni Franken. De aanvoerder van RVVH draaide zich sterk weg, maar werd net voordat hij uit kon halen gestuit door Carlos die net op tijd rugdekking kan bieden.

 

Na rust is wederom het begin voor TOGR, vooral Edivaldo is in die fase gevaarlijk met een paar goede acties waarbij helaas net niet de juiste man wordt gevonden. Hoewel beide ploegen niet sterk acteren blijft TOGR de bovenliggende partij en heeft RVVH het halverwege de tweede helft aan Spelde te danken dat de stand op 0-1 blijft staan als hij de inzetten van met name Mickey onschadelijk maakt. In het restant van de wedstrijd lijkt het erop dat TOGR vooral de voorsprong koestert en zich eerder concentreert om deze voorsprong te bewaken dan voor extra succes te gaan. In de 80ste minuut is er dan plots uit het niets dé gevaarlijke kans voor RVVH. Bij een goed opgezette aanval worden verschillende TOG-ers op het verkeerde been gezet en kan de inzet van RVVH die volgt met zeer veel moeite van de lijn worden gekeerd. Met het missen van deze kans is het pleit beslecht en terwijl RVVH verder niets meer heeft in te brengen heeft Mickey vlak voor tijd nogmaals de kans de om de definitieve beslissing te forceren. Na een combinatie met Tony komt de sympathieke aanvaller vrij voor Spelde te staan, maar zijn schot eindigt van dichtbij in het zijnet. Na 3 minuten blessuretijd is het met kop en schouders de beste man van het veld, scheidsrechter Van der Roest, die voor het laatste fluitsignaal zorgt.

TOGR kan zich met dit kampioenschap op gaan maken voor al weer het zesde seizoen op het allerhoogste amateurniveau!

 

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Lenine Cabral Semedo (68. Dario Lara Olaya), Osvaldo de Pina, Robert de Heer, Jeffrey de Koning, Edivaldo Pinto (74. Christiaan Koremans), Carlos Lopes, Diego Watson, Miguel Lopes Silva, Antonio Garcia Mendes, Ian Londt (84. Jessey Soares). 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

Terug