Bron: Voetbal Rotterdam

 

Miguel Lopes Silva: 'Ik acht het team klaar voor het kampioenschap'

 
Miguel Lopes Silva beleeft een van zijn betere jaren. De linkermiddenvelder is nog topfit op zijn 34ste jaar en strijdt met TOGR momenteel om een directe terugkeer naar de hoofdklasse. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg een voorsprong drie punten. Zaterdag mag Lopes Silva met TOGR op bezoek bij het lastige RVVH en zou het bij puntverlies van SHO al kampioen kunnen worden.

„Ik kom nooit aan, heb een goed gewicht en voetbal vooral op snelheid,’’ verklaart Lopes Silva zijn fitheid. Dit moet gaan leiden tot nog een aantal jaren voetbal op het hoogste niveau. De snelle middenvelder, die eerder uitkwam voor DCL, Spijkenisse, Belvedere, TOGR en DOTO, kwam de laatste seizoenen voornamelijk uit in de hoofdklasse en deed vorig jaar dus een stap terug. „Het bevalt toch erg goed moet ik zeggen. Natuurlijk mis ik de hoofdklasse wel maar ik kwam op deze manier ook weer een aantal oude bekenden tegen.’’

Toch hoopt Lopes Silva op een vroege terugkeer naar de hoofdklasse. TOGR staat op de rand van een promotie en dus weer een plaats in de hoofdklasse. Na een matige start is de ploeg de laatste weken bijna onverslaanbaar. „We zijn naar elkaar toegegroeid. Ik denk dat we elkaar nu erg goed kennen en we weten onze krachten te gebruiken. Tevens is het wel een pluspunt dat we als team erg sterk zijn maar ook zeker een aantal jongens individueel erg sterk zijn,’’ verklaart Lopes Silva de kracht van zijn team.

 

Een kracht waarover TOGR al jaren beschikt. Toch lukt het de ploeg niet om zich voor een langere tijd te handhaven in de hoofdklasse. Lopes Silva denkt dat het nu anders zal zijn. De club beschikt over een sterk tweede waarin veel jonge  talenten rondlopen en hoopt dat TOGR de spelers bij elkaar kan houden. „Er loopt erg veel talent rond bij TOGR. Het tweede is met twee vingers in haar neus kampioen geworden en de club moet daar de vruchten van gaan plukken. Wel zal je het team bij elkaar moeten houden en zullen er wel enkele versterkingen moeten komen indien je in de hoofdklasse wilt blijven,’’ weet de ervaren middenvelder uit het verleden.

TOGR zal nog wel eerst haar voorsprong moeten behouden om ook daadwerkelijk te promoveren. Lopes Silva ziet het echter rooskleurig in. „Ik acht het team voor 100% zeker in staat om te promoveren. Ik wil ook gewoon erg graag kampioen worden met TOGR alleen is de kans wel groot dat ik vertrek aan het einde van het seizoen,’’ sloot Lopes Silva af die de kanttekening plaatst nog niet te weten waar hij volgend jaar zal spelen.

 


Foto: Jenny Groeneveld