25 oktober 2008:

uit AD/Hoeksche Waard

                

uit AD/Drechtsteden:  s-Gravendeel karig beloond tegen TOGR

Alle kansen kreeg s-Gravendeel zaterdag om TOGR een nederlaag toe te brengen, maar het verzuimde na de 2-1 voorsprong een aantal goede kansen te benutten. Daardoor bleven de Rotterdammers geloven in een remise en die kwam er via schutter Antonio Garcia Mendes: 2-2.
s-GRAVENDEEL

De karige beloning voor s-Gravendeel was extra zuur, omdat de Hoeksche Waarders ook een punt kwijtraken. Naar aanleiding van het tijdelijk staken van het duel tegen s-Gravenzandse SV kregen beide ploegen van de KNVB een punt in mindering gebracht.

s-Gravendeel liet tegen TOGR zien dat het sinds de aanstelling van Ronald Hulsbosch als oefenmeester aan voetballend vermogen heeft gewonnen. ,,Ik wil goed voetbal spelen waarbij de opbouw verzorgd moet zijn. Bij vlagen komt dat er ook heel goed uit. Het euvel is echter nog het afmaken van de kansen.

s-Gravendeel was vanaf het begin beter, maar Jan Vos en Joey van Axel-Dongen kwamen niet tot scoren. Sneu was het voor de thuisclub dat vervolgens uit een voorzet van Christiaan Koremans centrale verdediger Axel van den Heuvel de bal in eigen doel mikte. De gelijkmaker van s-Gravendeel na een goed half uur was volkomen terecht. Vos bereikte in het centrum ex-Dubbeldammer Perry van Eijken en de beste man van het veld passeerde doelman Ruben Muskiet: 1-1.
 
Daarna waren de bezoekers duidelijk even van slag. Maar mede door een te zelfzuchtige optreden van de broers Joey en Johnny van Axel-Dongen bleven meer s-Gravendeelse treffers uit.

Na de hervatting behield s-Gravendeel het initiatief. Joey van Axel-Dongen beloonde het overwicht met de 2-1. De overwinning lag daarmee in het verschiet. Defensief speelden de Seuters vrij compact en daar had TOGR veel moeite mee. Alleen Garcia Mendes nam zijn team op sleeptouw.

De kansen kwamen via de counter vooral voor s-Gravendeel. Invaller Jeffrey van Twist liet tot tweemaal toe na om de rood-witten op een ruimere marge te zetten en een schot van Van Eijken werd van de doellijn gehaald. Doordat s-Gravendeel de bevrijdende treffer maar niet produceerde, bleef TOGR in de race. Toen verdediger Maikel Blom een bal verkeerd beoordeelde, verscheen Garcia Mendes vrij voor sluitpost Erwin Fortuin. En zon buitenkansje moet je deze spits niet geven. Het betekende 2-2 en daarmee een teleurstelling voor Hulsbosch en co. Ook in de overtalsituatie - na de domme tweede gele kaart van TOGRs Lenine Cabral Semedo - bleef de winnende namelijk uit.

s-Gravendeel - TOGR  2 - 2    TOGR steelt punt in s Gravendeel.

uit de weekbrief:

Tegenstander van deze middag thuisploeg s Gravendeel heeft juist deze ochtend te horen gekregen dat het 1 punt in aftrek heeft gehad van de KNVB. Hierdoor staat het 1 punt onder TOGR op een gedeelde 4de plek in de ranglijst. Direct bij aanvang blijkt dat deze goede klassering niet geheel verrassend is. Beide flankaanvallers Joey en Johnny van Axel-Dongen en lange balvaste spits Remi Spier vormen samen met een paar offensief opkomende middenvelders een plaag voor iedere tegenstander. Na 3 minuten komt TOGR dan ook al met de schrik vrij als Joey van Axel-Dongen Brian het nakijken laat en een pasklare bal klaarlegt voor de mee opgekomen Jan Vos. Het schot van de middenvelder spat uiteen op de kruising, de rebound van Van Axel-Dongen gaat rakelings over. s-Gravendeel laat haar voetballende intenties blijken, wat aan de overzijde ook ruimte biedt voor de Groen-Witten om doelgevaarlijk te worden. Mickey krijgt hiervoor de beste kans maar zijn inzet strandt naast het doel. Het eerste kwartier hebben backs Brian en Jeffrey zeer veel moeite om hun directe tegenstanders af te stoppen, twee uitbraken via de zijkanten resulteren levensgrote mogelijkheden voor de thuisploeg. Als eerst de ene Van Axel-Dongen een inzet voorlangs ziet gaan, is het later de ander die door Ruben wordt belet de openingstreffer aan te tekenen. In de 17de valt de openingstreffer wel, maar dan aan de overzijde in het voordeel van TOGR. Een voorzet van Christiaan verdwijnt via het scheenbeen van verdediger Axel vd Heuvel in het eigen doel. Door die 0-1 is s-Gravendeel even uit het veld geslagen en in de volgende minuten laat de toch niet geheel fitte Mickey een levensgrote kans voor de 0-2 laat liggen. Dit was op basis van de eerste 15 minuten zeker niet verdiend geweest, maar het had wel een opstap kunnen vormen tot een beter spelend TOGR. De 0-2 komt er niet en s-Gravendeel maakt na een half uur de verdiende gelijkmaker. De bij zijn directe tegenstander weggelopen middenvelder van Van Eijken wordt aangespeeld en kan onbedreigd op Ruben afgaan, waarna hij koel de 1-1 inschiet. Na de gelijkmaker wordt het spel van TOGR er niet beter op, het maakt het zichzelf erg lastig door  slordig met de passing om te gaan en daardoor te veel onnodig balverlies te lijden.

 Als vlak voor rust laat de matig leidende scheidsrechter Sinke vlagger Danil laat staan, verzuimt Joey van Axel-Dongen te profiteren en s Gravendeel met een voorsprong de kleedkamer in te laten gaan, zijn inzet gaat over. Na rust is het voornamelijk s Gravendeel dat het spel bepaalt, TOGR speelt ver beneden haar niveau en het is wachten op de voorsprong van de thuisclub. De 2-1 valt na 57 minuten. In een weer snel uitgevoerde aanval verlengt Spier de bal goed op de vertrokken Joey van Axel-Dongen, die ditmaal met zijn inzet Ruben wel kansloos laat. Na de voorsprong neemt de thuisploeg iets gas terug waardoor het lijkt dat TOGR zich enigszins kan herstellen, maar dit levert eigenlijk geen rele kansen op. Die zijn er aan de overzijde wel, de thuisploeg laat bij verscheidene snelle uitvallen de 1-3 liggen. Met kunst en vliegwerk, met o.a. een knappe omhaal van Jeffrey van de doellijn, wordt af en toe het doel schoongehouden. Tien minuten voor tijd doet zich een curieus moment voor als Toni getergd, zoals hij na afloop zal toegeven door alle ongepaste verwensingen in het veld door een bepaalde tegenstander, niet mee wil werken aan het teruggeven van een bal na een blessurebehandeling. De spits wordt ternauwernood afgestopt, natuurlijk de woede en nog meer de scheldpartijen op zijn hals halend. Misschien niet helemaal slim, maar de aanvoerder stookt ook de makke Groen-Witten weer op. Vijf minuten voor tijd haalt de spits helemaal zijn gram als hij zelf gebruik maakt van een onachtzaamheid in de verdediging van de thuisploeg en met een keurige lob de uitgekomen Fortuin passeert voor de 2-2. Vlak na dit doelpunt moet TOGR met 10 man verder, Lenine krijgt, na een eerste vanwege een overtreding in de eerste helft, een tweede gele kaart van Sinke wegens praten. In ondertal komt TOGR niet meer in de problemen en kan er met een punt teruggekeerd worden naar Charlois.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel.

Opstelling TOGR:

Ruben Muskiet, Brian Strang, Lenine Cabral Semedo, Carlos Lopes, Jeffrey de Koning, Christiaan Koremans (86. Geovanni Senior), Diego Watson, Nick Wijsman (64. Chris Promes), Edivaldo Pinto, Miguel Lopes Silva (73. Ion Londt), Antonio Garcia Mendes. 

 


Toni lobt de 2-2 binnen

 

 

 

Terug