SV Blerick C2 - TOGR C1 op 17 mei 2008

 

Zaterdag 17 mei 2008: Een hele week stralend mooi weer, maar juist niet op zaterdag als TOGR afreist naar het limburgse Blerick voor een vriendschappelijke ontmoeting tegen derde klasser SVB C2. Dat wil zeggen ...de bus zou om tegen 9 vertrekken en toen er om kwart voor negen nog steeds geen bus aanwezig was sloeg lichte paniek toe. Dus in allerijl rondbellen. Of het iets met de naam heeft te maken is schrijver dezes onbekend, maar Ringelberg wijdde een berg telefoontjes en dan komt de aap uit de mouwen. King Louie was weliswaar tijdig aanwezig, maar had zich aan de verkeerde zijde van het sportpark bij concurrent Egelantier Boys geposteerd. Opluchting alom: 't busje komt zo... En zo kon de meute door een druilerig regentje uitgeleid worden en vertrekken richting Limburg. 
Nabij Oeteldonk gloorde in het mooie brabantse land hoop als het zonnetje doorbreekt en de regen niet meer zachtjes op het raam tikt. Wordt het toch nog een mooie zonnige dag? Ook het gelaat van de meegereisde verslaggever klaarde zienderogen op en je kon hem horen denken: als het water in de Maas toch eens bier is...Gelukkig voor ons is dat een fabel anders zou hij de rest van de dag met een glas in de hand in gezelschap van die schoonste aller schonen hebben doorgebracht. Bruusk werd hij uit zijn dromen opgeschrikt als de regen opnieuw op de ramen tikt. En dus moesten de paraplus weer tevoorschijn worden gehaald. En na 2 uur onthouding kwamen de Camels, Marlboros, Drums en Samsons tevoorschijn om de vele meegereisde ouders en andere ouderen weer te bedaren en vervolgens kon de kantine op 't Saorbrook worden bestormd alwaar de kudde gastvrij en liefdevol werd ontvangen door mevrouw Ita en haar collega's. Maar opnieuw groeide enige onrust als de tegenstander in nog geen velden of wegen schijnt te zijn bekennen. En lijkt bij een enkeling de verveling toe te slaan. Even worden de gasten opgeschrikt als een golfballetje bijna een kantineruit doorboort. Dat balletje wordt onmiddellijk door een van de meegereisde stewards geconfisceerd en de onverlaten worden vermanend toegesproken. Maar dan rond 1 uur kan dan eindelijk worden begonnen aan het doel van de reis een vriendschappelijke wedstrijd tegen SVB C2. Maar eerst even kort iets over de Sport Vereniging Blerick met een bloemrijk verleden. Begin zestiger jaren wist de vereniging, die nu derde klasse speelt, voor het eerst door te dringen tot de 1e klasse KNVB. Hierna volgden moeilijke perioden met wisselend degradaties en promoties. Absoluut hoogtepunt is ongetwijfeld het seizoen 1983/1984 als het nederige Blerick in de 8e finale voor de KNVB-beker op eigen terrein ten overstaan van een 3000-koppig publiek eredivisionist PEC Zwolle (het huidige FC Zwolle) met 2-1 weet te verslaan. In Alkmaar werd de wedstrijd diepgaand geanalyseerd om te voorkomen dat AZ, de volgende tegenstander van SVB, hetzelfde lot zou ondergaan. En de analyses bleken vruchten af te hebben geworpen, want SVB kon met een geflatteerde 6-1 worden bedwongen. SVB C2, de tegenstander van de TOGR-kampioenen, kwam eveneens uit in de derde klasse en werd - alweer - eveneens kampioen van zijn poule.

Genoeg inleiding. Nu naar de wedstrijd. Voor de bal daadwerkelijk te laten rollen overhandigde captain Ismeil Adsalmis de aanvoerder van SVB het TOGR-vaantje. Al vanaf het begin trekt TOGR het initiatief naar zich toe. Een enkele uitval ten spijt speelt het grootste deel van het spel zich af op de helft van SVB. Toch maken de Rotterdammers niet echt indruk met hun aanvallen. Maar zij hebben uiteindelijk wel het meeste geluk als Eliazid voor rust per ongeluk achter de SVB-goallie kopt en TOGR met een 0-1 voorsprong de kleedkamers mag opzoeken. Na rust komt er wat meer lijn in het spel. Na een onsportieve houding van Tiny mag hij van de trainer direct het veld ruimen en wordt zijn plaats ingenomen door Baris Akdil die voor een bevrijdende 0-2 zorgt.  In de slotfase is het tenslotte Daley Vitters die de eindstand 0-3 mag laten aantekenen.

Rond 4 uur wordt dan afscheid genomen van 't Saorbrook en wordt - ditmaal door de Betuwe - koers gezet naar die andere stad aan de Maas.