Bron:          

                                                                          2006/2007 TOGR 1
artikelen maart en mei 2007

 

maart 2007
Wie worden er straks de klos?

ROTTERDAM - De strijd tegen degradatie in de hoofdklasse A, waarbij bijna alle clubs uit de regio Rijnmond zijn betrokken, nadert zijn ontknoping.

Wie worden er de klos?

ASWH heeft zich als enige club uit de regio Rijnmond al in veiligheid gespeeld. SHO en DOTO hebben nog een paar puntjes nodig. Zij moeten met de andere hoofdklassers uit de regio uitmaken wie op het hoogste niveau blijft en wie er afglijdt. Heerjansdam staat er het slechtste voor, maar is nog niet verloren. ,,De breedte van de selectie en de rust in de groep geven de doorslag.’’

DOTO Plaats: 8
Aantal punten: 28
Resterende duels: Excelsior M (thuis), Heerjansdam (uit), TOGR (thuis), SHO (uit) en Noordwijk (thuis). Trainer Jasper de Muijnck: ,,Met 30 punten zijn we in veiligheid. Het komt nu aan op de breedte van de selectie en de rust in de groep. Heerjansdam maakt gezien zijn slechte reeks de grootste kans op degradatie. TOGR heeft een goede ploeg en zie ik nog wel boven de streep eindigen.’’

SHO Plaats: 9
Aantal punten: 27
Resterende duels: Kozakken Boys (uit), Capelle (thuis), ASWH (uit), DOTO (thuis), Katwijk (uit. Trainer Erik van der Meer: ,,Ik kijk alleen naar mijn eigen elftal en ik verwacht dat we vier of vijf punten nodig hebben. Dat wordt niet makkelijk, want we krijgen nog een paar concurrenten als Capelle, en DOTO. Maar ik zie het ons wel redden.”

Capelle Plaats: 10
Aantal punten: 23
Resterende duels: TOGR (thuis), SHO (uit), Noordwijk (thuis), Kozakken Boys (uit), FC Lisse (thuis). Onder leiding van Bep de Ruiter werkt Capelle alvast naar het nieuwe seizoen toe. Het woord degradatie komt dan ook niet in de vocabulaire van de Capellenaren voor.

Excelsior M Plaats: 11
Aantal punten: 23
Resterende duels: DOTO (uit), Katwijk (thuis), Rijnsburgse Boys (uit), Ter Leede (thuis), Vitesse Delft (uit).
De Maassluizers hebben één voordeel. Ze weten al vanaf dag één dat de strijd tegen degradatie loodzwaar is. Trainer Ben Spork wordt vooral in de steek gelaten door de geroutineerde spelers, die niet meer brengen wat ze moeten brengen.

TOGR Plaats: 13
Aantal punten: 20
Resterende duels: Capelle (uit), ASWH (thuis), DOTO (uit), Katwijk (thuis) en Rijnsburgse Boys (uit).
Trainer Theo de Boon: ,,Ik denk dat wij een grote kans maken op minsten een promotie-/degradatiewedstrijd. We waren al afgeschreven, maar zijn goed teruggekomen.’’

Heerjansdam: Plaats: 14
Aantal punten:18
Resterende duels: ASWH (uit), DOTO (thuis), Katwijk (uit), Rijnsburgse Boys (thuis), Ter Leede (uit).
Er heerste lange tijd een serene rust bij Heerjansdam, waar het contract met trainer Cees Lagendijk werd verlengd. Maar tussen de oefenmeester en voorzitter Janus van Peenen botert het niet meer. De resultaten lijken te lijden onder de onrust.

 

 

Uit ADSportDichtbij

donderdag 29 maart 2007

Puzzel valt in elkaar bij TOGR


Invallers helpen TOGR terug in strijd tegen degradatie

Door FOLKERT VAN DER KROL
ROTTERDAM


ROTTERDAM - Afgeschreven door alles en iedereen richtte TOGR zich eind februari op. In Heerjansdam begon de overlevingstocht, die nog steeds voortduurt. De Rotterdamse hoofdklasser leeft weer: dankzij een stel afgeschreven spelers.
Met zes punten uit veertien duels ging TOGR de winterstop in. Zes wedstrijden later heeft de ploeg van trainer Theo de Boon er al dertien bij. De laatste plaats is overgedragen aan Heerjansdam en een plek boven de rode streep lonkt als morgen op eigen veld wordt gewonnen van Kozakken Boys.

,,Ik ben zelf ook verrast,’’ erkent De Boon. ,,Als je zes punten voor de winterstop behaalt, verwacht je niet er daarna twintig te pakken.’’
 

 

Een geslaagd trainingskamp in Portugal, een eenvoudige speelstijl (De Boon: ,,De spelers mogen in principe geen breedtepasses meer geven, de bal mag alleen naar voren’’) én een waslijst aan blessures en schorsingen staan aan de basis van TOGR’s wederopstanding. Roel van Rixoort, al afgeschreven door de technische staf, leidde de Rotterdammers naar de zwaarbevochten 3-2 winst in en tegen Heerjansdam. Ivo Reemnet, die wegens aanhoudend blessureleed stopt met voetballen, verloor geen wedstrijd in de duels dat hij wel meedeed.

Middenvelder Oswaldo de Pina en verdediger Jurgen Faerber, die de club eveneens gaan verlaten, steken de laatste weken in topvorm. ,,In december hebben we al bepaald welke spelers na het seizoen weg moeten. Maar als ze in vorm zijn, stel ik ze gewoon op,’’ aldus De Boon. ,,Met invallers hebben we heel veel punten behaald. Die zijn opgestaan. Het gevoel leeft dat ze toch even willen laten zien wat ze kunnen. Maar keeper Ruben Muskiet is onze beste man. Hij sleept ons er doorheen.’’

Handhaving is plotseling weer een reëel doel. De Boon: ,,Ik denk dat we nog tien punten nodig hebben. Maar eerlijk gezegd zijn we met een promotie-/degradatiewedstrijd al tevreden.’’

Nog zwaar programma
TOGR wacht in de resterende competitiewedstrijden bepaald geen makkelijke tegenstanders.
Twee weken na het duel van morgen met Kozakken Boys gaan de Rotterdammers naar Capelle, waarvan thuis met liefst 4-0 werd verloren. Daarna volgen ASWH (thuis), de derby tegen DOTO (uit), subtopper Katwijk (thuis) en lijstaanvoerder Rijnsburgse Boys (uit).
"Maar we pakken tegen ploegen die niet onze concurrent zijn de meeste punten," relativeert trainer Theo de Boon. "Tegen de toppers kunnen we makkelijker voetballen dan tegen de degradatiekandidaten."

12 mei 2007

Regiohoofdklassers in ban van degradatie

FOLKERT VAN DER KROL
ROTTERDAM

De degradatiestrijd in de hoofdklasse A zaterdag én zondag kent dit weekeinde zijn ontknoping. TOGR, Excelsior M en Capelle hopen zich vanmiddag in veiligheid te spelen. Excelsior’20 kan nog maximaal een promotie/degradatieduel afdwingen. Een vooruitblik.

Als één club het de laatste jaren tot en met de laatste competitieronde en soms zelfs langer spannend houdt, is het TOGR wel. Vorig seizoen behaalden de Rotterdammers op de laatste speeldag het kampioenschap in 1B. Dankzij concurrent Barendrecht dat koploper Vitesse Delft versloeg.

Ook drie jaar geleden viel voor TOGR de beslissing pas op de laatste speeldag. De Rotterdammers, die een jaar later alsnog degradeerden, handhaafden zich door SHO in Oud-Beijerland met 5-1 te verslaan. Deltasport werd het kind van de rekening. Die ontknoping kreeg nog een staartje. Toenmalig Deltasport-trainer Ton Pattinama liet later weten dat TOGR geld zou hebben betaald aan SHO-spelers om te verliezen. ,,Een onzinverhaal, natuurlijk,’’ verzekert TOGR-voorzitter Ad van der Poort. ,,Maar ik weet wel hoe het de wereld in kwam. Paul Verboom, toen keeper van SHO, had een sms-je gestuurd naar de toenmalige Deltasport-spele
r Raymond Roos, waarin hij zei dat ze geld hadden gehad. Maar dat was maar een geintje van hem.’’

Voor de club van Van der Poort lonkt vanmiddag een zelfde scenario als vorig seizoen: twee concurrenten (toen: Barendrecht en Vitesse Delft, nu: Vitesse Delft en Excelsior M) maken elkaar het leven zuur, TOGR profiteert. Het enige verschil is dat een jaar geleden de titel in 1B op het spel stond en nu degradatie. De ploeg van trainer Theo de Boon gaat vanmiddag op bezoek bij Rijnsburgse Boys, dat het kampioenschap al op zak heeft en weinig meer te winnen heeft. Bovendien moet de tegenstander komende donderdag al zijn eerste wedstrijd spelen om de algehele landstitel van het zaterdagvoetbal. Verwacht mag worden dat de kampioen niet met zijn sterkste opstelling aantreedt.
 
Als TOGR zegeviert, moet het hopen dat uitgerekend Vitesse Delft (waarvan het dus vorig seizoen op de laatste speeldag de titel afsnoepte) op eigen veld Excelsior M minimaal op een gelijkspel houdt. In dat geval is TOGR in één klap veilig, hetgeen na de rampzalige eerste competitiehelft (slechts zes punten in de winterstop) een wonderbaarlijke prestatie is.

De Delftenaren zullen er in elk geval vol invliegen, want bij winst kunnen zij nog op gelijke hoogte komen met TOGR, dat dan wel moet verliezen. De twee clubs dienen volgens dat scenario in een beslissingsduel uit te maken wie rechtstreeks degradeert.

Excelsior M is het haasje als het niet wint in Delft en TOGR wel zegeviert. De ploeg van trainer Ben Spork moet lijfsbehoud dan veilig stellen in een beslissingswedstrijd tegen de klasseperiodekampioen van de zaterdag-eerste klasse B.

Maar ook Capelle is voor TOGR en Excelsior M nog niet uit beeld verdwenen. Capelle-trainer Enar Krootjes liet weten nog één punt nodig te hebben voor handhaving, maar hij rekende zich een beetje te vroeg rijk. Want winnen TOGR en Excelsior M, dan volgt bij een gelijkspel een beslissingsduel om de twaalfde plaats (die een promotie/degradatieduel tot gevolg heeft tegen de klasseperiodekampioen van 1B).

Dan is er nog Excelsior’20 dat bijna twee weken geleden al knock-out leek in de zondag-hoofdklasse A. Dankzij de zege van afgelopen zondag op concurrent Tonegido én het verlies van Omniworld mogen de Schiedammers nog steeds hopen. Om te beginnen moeten ze zondag zelf op eigen veld Haaglandia verslaan. Omniworld dient te verliezen van Turkiyemspor en Tonegido mag niet winnen bij ADO’20. Alleen dan mag Excelsior’20 in een beslissingsduel met FC Omniworld strijden om de twaalfde plek. De winnaar speelt een promotie/degradatieduel om één hoofdklasseticket.
 

'Met een punt tevreden'

TOGR kan zich met een overwinning bij Rijnsburgse Boys in veiligheid spelen. ""Maar we leggen er geen druk op. We gaan voor minimaal een punt, zodat we Vitesse Delft definitief achter ons houden. Ik heb een goed gevoel, maar dat heb ik al een paar maanden. Het geeft in elk geval een heerlijk gevoel dat we vanmiddag niet kunnen degraderen."

 

12-05-2007 Rijnsburgse Boys - TOGR 

 uit AD/SportDichtbij:

Miraculeuze ontsnapping Rotterdammers handhaven zich dankzij goal diep in blessuretijd

TOGR dankt De Heer


Rijnsburgse Boys 1
TOGR 2
11. Antonio Garcia Mendes 0-1
70. Martijn Gootjes 1-1
90. Robert de Heer 1-2

Op 7 juli treedt Theo de Boon in het huwelijk. Zijn spelers schonken de TOGR-trainer afgelopen zaterdag bij kampioen Rijnsburgse Boys alvast het mooiste cadeau dat ze hem konden geven. Dankzij de sensationele winnende treffer (1-2) diep in blessuretijd van invaller Robert de Heer acteren de Rotterdammers ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau.

FOLKERT VAN DER KROL
RIJNSBURG

Een orkaan van vreugde overspoelde TOGR na het laatste fluitsignaal. De Boon deed snikkend zijn verhaal, voorzitter Ad van der Poort viel zijn medebestuursleden in de armen en Joop Knipscheer - de voor TOGR zo belangrijke man achter de schermen - liet zijn tranen eveneens de vrije loop.

De emotionele taferelen volgden aan het einde van een wedstrijd én seizoen waarover bij TOGR nog lang zal worden nagesproken. In de winterstop richtte de club zich al op volgend seizoen, zo beroerd stond het elftal van De Boon ervoor.

Maar de rol van underdog bleek TOGR in het vervolg van de competitie uitstekend te liggen. Al afgeschreven spelers als Roel van Rixoort stonden op en plotseling ging het wel lopen. Met een miraculeuze ontsnapping op de laatste speeldag als tastbaar resultaat.

,,Dit was het droomscenario,’’ kon Van der Poort zijn geluk niet op. ,,Ik ben enorm trots op de spelers en de technische staf. Dit is heel belangrijk voor TOGR, ook financieel. Het maakt wat inkomsten veel uit of je thuis speelt tegen Rijnsburgse Boys of bijvoorbeeld Valken’68.’’
De Boon veegde de tranen intussen uit zijn ogen. ,,Hier hebben we al die tijd zo keihard voor gewerkt.’’
Matchwinner Robert de Heer kon nauwelijks geloven wat hem was overkomen. Met zijn treffer gaf de verdediger zijn seizoen, gedeeltelijk vergald door blessures, in één keer glans. ,,We stonden zwaar onder druk. Dan verwacht je niet nog te scoren. Maar ik liep bij die counter in blessuretijd mee naar voren. De voorzet van Celcius Grant viel toevallig precies voor mijn voeten.’’

Rijnsburgse Boys deed méér dan zijn sportieve plicht. Zeker na rust deed de thuisclub er alles aan om TOGR op de knieën te dwingen. Nadat de Rotterdammers zelf enkele opgelegde kansen hadden gemist, leek de winnende treffer van Rijnsburgse Boys een kwestie van tijd. Maar op het moment dat niemand het nog verwachtte, schonk De Heer TOGR, dat naar de tiende plaats steeg, de zege.

De spelers hadden de winst kennelijk verwacht. Zij gaven De Boon voor het duel een reep chocolade met daarop de tekst ‘Voor de coach van het jaar’. Na het wonder van TOGR komt die titel Theo de Boon meer dan toe.