14 april  2007    Capelle - TOGR : 1-2

Bron: VOETBAL ROTTERDAM
Indrukwekkende opmars
TOGR drukt met 2-1 overwinning slap Capelle dieper in de problemen.
Waar Capelle voor aanvang van het seizoen rekening hield met een rol in het linkerrijtje moet de ploeg na het verdiende 1-2 verlies tegen TOGR vrezen voor een optreden in een promotie-degradatiewedstrijd. Voor TOGR, dat bezig is aan een miraculeuze reeks, lijkt de kans op een dergelijke voorstelling met de week kleiner te worden.
 
DOOR BAS LIEUWMA
CAPELLE AAN DEN IJSSEL

"Voor een laaggeklasseerde ploeg is het makkelijker voetballen als de laatste resultaten goed zijn geweest dan wanneer het al weken steeds minder gaat" Het was een logische verklaring van TOGR-trainer Theo de Boon na alweer een goed resultaat.
De Rotterdammers, in de winterstop nog degradatiekandidaat nummer ιιn, oogden veel frisser dan het wederom teleurstellende Capelle. Met goed voetbal lijkt de ploeg in de Hoofdklasse A op weg naar handhaving. Voor de Slotbewoners blijft het na de verdiende 1-2 nederlaag voorlopig nog even billenknijpen.
Bij de Capelse formatie van trainer Enar Krootjes wil de laatste tijd niets meer lukken. De zwaar teleurstellende resultaten noemt Krootjes als basis van alle ellende. "Dat vreet aan het vertrouwen en daardoor komen we net dat ene procentje tekort, dat nodig is om een wedstrijd te winnen." Ondanks het feit dat de conclusie van Krootjes logische elementen bevat, gaat het te ver om de nederlaag tegen TOGR alleen af te schuiven op interne problemen. Daarmee zouden de Rotterdammers te kort worden gedaan.
Hoewel de eerste grote kans van de wedstrijd voor Capelle-middenvelder Patrick Molendijk was, legden de bezoekers de lusteloos spelende thuisclub voetballend volledig zijn wil op. Het Rotterdamse overwicht leverde de gasten na ruim een half uur een verdiende voorsprong op. Aanvaller Carlitos Carvalho Rodriguez 'rommelde' de bal naar TOGR's topscorer Roel van Rixoort, die keeper Jim Nederhand met een schuiver in de lange hoek kansloos liet: 0-1.
Pas na rust liet Capelle zijn tanden zien. Nadat Alex van Duijvenbode eerder van
 dichtbij over het doel van TOGR-goalie Ruben Muskiet had gekopt, was het even later wel raak. Een voorzet van Nick van Katwijk werd door Henk Roeland steenhard binnengeschoten: 1-1.
Toch bracht de Capelse gelijkmaker voor de gastheren niet de gewenste ommekeer. Sterker, een waardeloze terugspeelbal van aanvoerder Andrι Hol werd door Nederhand zo slecht verwerkt, dat Antonio Garica Mendes TOGR van dichtbij opnieuw op voorsprong kon schieten.
Waar een furieus slotoffensief van Capelle werd verwacht, kwam het elftal van De Boon in het restant van de tweede helft echter amper meer in de problemen. Alleen Jan-Willem Schep was nog dichtbij een tweede gelijkmaker. Zijn vrije trap raakte echter de bovenkant van de lat.

Goede afloop
"Vroeger verloren we cruciale duels als deze meestal", straalde De Boon na afloop. "In de winterstop zag het er niet best uit voor ons, maar inmiddels zijn de zaken veranderd.

Waar we toen de punten aan de naaste concurrenten lieten, winnen we nu wel. Echt, ik geloof in een goede afloop." "Tegen TOGR zat het er niet in, maar wij gaan nog zeker twee van de resterende vier wedstrijden winnen," was ook Krootjes optimistisch. "Of het nu via een promotie-degradatie duel is of niet, Capelle blijft hoofdklasser!"

Capelle-TOGR 1-2 (0-1) 34. Van Rixoort 0-1, 55. Roeland 1-1, 61. Garcia Mendes 1-2
Scheidsrechte
r Van de Ketterij (
Roel C.P. van der Werff red.)
Bijzonderheden: Gele kaarten Koremans en Mengistu (beiden TOGR).
Capelle: Nederhand; Hol, Van Duijvenbode, Lagendijk (77. Doeland), Van Katwijk;  Albregts, Molendijk, Gulpen (46.Zenzen); Schep, Van Gelder, Roeland
TOGR: Muskiet; Mengistu, Van der Hor, Jurgen Faerber, Stienstra; De Pina, Remco Koremans (72. Sengers), Winston Faerber, Carvalho Rogriguez (60. Grant); Van Rixoort 82. (Fortes Boaventura), Garcia Mendes

uit Ad/SportDichtbij

Moeilijk te motiveren

TOGR achterhaalt zielloos en dolend Capelle op ranglijst

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Capelle

1
TOGR 2
34. Van Rixoort 0-1
55. Roeland 1-1
61. Garcia Mendes 1-2

DANIEL DWARSWAARD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL

In de extreem spannende strijd tegen degradatie heeft Capelle een gevoelige en terechte 1-2 nederlaag geleden tegen concurrent TOGR. De Rotterdammers zetten hun ongekende opmars stevig door en staan nu in de hoofdklasse A op gelijke hoogte met Capelle, dat in de beslissende fase van het seizoen enorm teleurstelt.
,,Het is moeilijk om de ploeg te motiveren in deze situatie,’’ zei Capelle-trainer Enar Krootjes na de slappe vertoning van zijn ploeg. ,,We zitten in een negatieve spiraal. Het is lastig om die te doorbreken. Vertrouwen komt alleen met punten, die blijven uit. De kwestie Raymond Roos (vertrok na een aanvaring met trainer Ton van Bremen, red.) kwam daar ook nog bij. TOGR zit juist in de lift. Wat bij ons net niet lukt, ging bij TOGR wel goed.’’

Maar dat was niet het enige verschil tussen de twee ploegen op sportpark ’t Slot. Vooral in de eerste helft speelde Capelle beroerd en hoofdklasse-onwaardig.

TOGR was de enige ploeg die probeerde te voetballen. De 0-1 van Roel van Rixoort, hij passeerde Jim Nederhand in de verre hoek, was verdiend. Capelle had via Patrick Molendijk en Henk Roeland twee kansen, maar had eigenlijk geen recht op een doelpunt.

Het offensief van Capelle na rust was veelbelovend. Alex van Duivenbode kopte een corner via de grond net over het doel van Ruben Muskiet. Even later was het wel raak. Roeland tekende voor zijn veertiende goal van het seizoen. Maar na de gelijkmaker zakte Capelle weer terug. Toen Jim Nederhand een waardeloze terugspeelbal niet onder controle kreeg en Antonio Garcia Mendes daardoor de 1-2 kon maken, was het gedaan met Capelle.

Jan-Willem Schep zag een verdwaalde voorzet nog op de lat komen, maar TOGR had via invaller Celcius Grant nog de grootste kansen. Maar de twee treffers van de Rotterdammers bleken genoeg voor een heel belangrijke overwinning. TOGR zag alle concurrenten verliezen en staat nu op plaats tien. Maar met hetzelfde puntenaantal (23) als Capelle en Excelsior Maassluis. In de winterstop had de ploeg van trainer Theo de Boon nog maar zes punten. ,,Dit is eigenlijk een dubbele overwinning voor ons,’’ zei De Boon. ,,Wedstrijden tegen concurrenten konden we nooit winnen, nu dus wel. Het zou in onze situatie al mooi zijn als we niet rechtstreeks degraderen, maar dit geeft natuurlijk veel vertrouwen.’’

Ook Krootjes blijft strijdbaar. ,,Ik ben er van overtuigd dat we erin blijven. Van de resterende vier wedstrijden zullen we er minimaal twee moeten winnen, en dan blijven we er dus gewoon in.’
 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van de Ketterij ( Roel C.P. van der Werff red.) gaf geel aan Koremans en Mengistu van TOGR.
Capelle: Nederhand; Hol, Van Duivenbode, Lagendijk (77. Doeland), Van Katwijk;  Albregts, Molendijk, Gulpen (46.Zenzen); Schep, Van Gelder, Roeland
TOGR: Muskiet; Mengistu, Van der Hor, Jurgen Faerber, Stienstra; De Pina, Remco Koremans (72. Sengers), Winston Faerber, Carvalho Rogriguez (60. Grant); Van Rixoort 82. (Fortes Boaventura), Garcia Mendes

Capelle – TOGR 1 - 2

Op deze met fantastisch lenteweer (waarbij de temperatuur op liep tot ver boven de 20 graden celsius) overgoten zaterdagmiddag moest TOGR het opnemen tegen Capelle. Een wedstrijd die cruciaal is voor de strijd om de onderste posities. Vooraf waren de verwachtingen aan TOGR zijde hoog gespannen, TOGR zal immers in de lift en Capelle in de negatieve spiraal

Vooraf riep de speaker bij Capelle al om dat komend jaar een aantal spelers over en weer zouden verhuizen, Onze Frank Stienstra, die een basisplaats had ten koste van Stevey Sengers, gaat volgend seizoen naar Capelle en Onno Doeland (op de bank bij Capelle), Raymond Roos (reeds vertrokken bij Capelle en ons al bekend van een paar seizoenen geleden) en Louis van Kleef (ook al vertrokken bij Capelle) komen volgend seizoen de gelederen van TOGR versterken.

TOGR startte in de volgende opstelling: Ruben Muskiet in het doel, rechts achter Nahom Mengistu, in het centrum Mark van der Hor en Jurgen Faerber, linksachter Frank Stienstra. In het midden Winston Faerber, Oswaldo de Pina en Remco Koremans en voorin Carlitos Carvalho Rodriquez, Roel van Rixoort en Antonio Garcia Mendes.

De wedstrijd werd gespeeld op een hobbelig veld. Door de enorme droogte (we hebben het over half april !) sprong de bal voortdurend op polletjes alle kanten op. Vooral voor TOGR een extra handicap omdat het spel gekenmerkt wordt door technische voetbal met mogelijk korte en snelle combinaties. Capelle daarentegen laat weinig voetbal zien en hanteert voortdurend de lange bal op Arne van Gelder in de spits die deze dan moet doorkoppen op de snelle Henk Roeland. Op een hobbelig veld is dit nog moeilijker te verdedigen dan normaal omdat het vaak onbekend is welke richting deze doorgekopte bal uitspringt.

Daarnaast heeft Capelle nog een aantal lange en kopsterke spelers in de gelederen en is het dus zaak om hen niet te veel vrije trappen te geven die zij standaard hoog in de 16 gooien. De goede trap van routinier Fred Lagendijk komt hierbij prima van pas. TOGR was dus gewaarschuwd.

Al in de 1e min komt TOGR goed weg als een vrije trap hoog in de 16 van TOGR wordt gespeeld en vrij kan worden aangenomen door de lange Molendijk. Gelukkig speelt hij de bal, schuin voor het doel, recht in de handen van Ruben Muskiet. In de 9e min is TOGR voor het eerst gevaarlijk als Tony een bal prima aanneemt in de 16 en prima draait en schiet. Helaas net naast. In de 20e min gaat Tony prima door maar wordt met handen en voeten gestrand. Vrije trap op 20 meter van het Capelse doel maar geen geel. Jurgen neemt deze uitstekend maar de Capelse goalie redt prima uit de kruising.


In de 25e minuut wordt het spel even doodgelegd voor een ingelaste drinkpauze, ook in de tweede helft zal dit gebeuren.
In de 36e minuut gaat Carlitos goed door en speelt aan op Roel die mirakuleus uit de draai scoort met een rolletje dat via de tweede paal binnen rolt. Een prima ruststand.

In de tweede helft moet Capelle dus komen. In de 46e wordt een corner van Capelle goed ingekopt door de vrijstaande man maar gelukkig voor onze groenwitte mannen gaat deze via de grond over de lat. In de 6e min maakt Capelle dan toch gelijk via Henk Roeland. TOGR wisselt daarna Celcius Grant voor Carlitos en ongeveer een kwartier na rust gaat Tony goed door op de keeper nadat deze een veel te harde en te hoge terugspeelbal niet goed onder controle krijgt. Tony verovert de bal en maakt keurig de 1-2.

Daarna gaat Capelle nog meer de lange en hoge bal hanteren en krijgt TOGR nog prima countermogelijkheden. Capelle scoort nog bijna de niet verdiende gelijkmaker als een gevaarlijke vrije trap vanaf de zijlijn boven op de lat boven Ruben stuitert. Theo de Boon wisselt nog Stevey Sengers voor Remco en Fredson Fortes Boaventura voor Roel en sluit de wedstrijd af met een verdiende en middels hard werken verkregen 1-2 overwinning.

Er worden goede zaken gedaan nu SHO verliest (met 3-2 bij Kozakken Boys), Heerjansdam verliest (met 3-1 bij ASWH), Excelsior Maassluis verliest (met 3-2 bij DOTO) en Vitesse Delft verliest (met 4-1 bij Katwijk)De stand onderaan is nu: Heerjansdam 18 ptn, Vitesse Delft 20 ptn, Capelle / Excelsior Maassluis / TOGR 23 ptn en SHO 27 ptn.

We zijn er nog niet maar wie had dit gedacht rond de winterstop. Proficiat mannen, nu nog een paar wedstrijden. De 3e periodetitel ligt nog binnen bereik overigens.

 Beide doelpuntenmakers: Roel en Tony

 

meer foto's in het fotoalbum