uit Rotterdams Dagblad - 30-09-2005:

'We móeten nu punten pakken'

Winston Faerber voelt zich verplicht iets extra's te brengen bij TOGR


JOHAN VAN BOVEN
ROTTERDAM

»Cijfers liegen niet. Na drie competitiewedstrijden in de eerste klasse B heeft TOGR slechts één schamel puntje verzameld.

De ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de hoofdklasse hoopt morgen in de derby tegen XerxesDZB het tij te keren. Aanvoerder Winston Faerber: 'Als we niet snel punten gaan pakken, krijgen we een moeilijk seizoen.' 
Ondanks de schamele oogst tot nu toe heeft de oud-prof van ADO Den Haag, Cardiff City en FC Den Bosch alle vertrouwen in een goede afloop. 'We hebben onlangs in een oefenwedstrijd met 4-1 gewonnen van hoofdklasser DOTO. We kunnen het dus wel, maar in de competitie komt het er nog niet uit. Voetballend zijn we elke wedstrijd de betere ploeg, maar we komen erg moeilijk tot scoren. Ook moeten we wennen aan het hardere spel in de eerste klasse en de scheidsrechters die daar soms wel erg soepel mee omgaan. 

 

 

Ik vind het dan ook onnodig onze doelstelling - terugkeer naar de hoofdklasse - aan te passen. Tegen XerxesDZB kunnen we een eerste stap maken. Wij zijn er in elk geval klaar voor.'  Het had weinig gescheeld of Faerber had nog 'gewoon' in de hoogste amateurklasse rondgelopen. Vorig jaar had hij het uitstekend naar zijn zin bij Deltasport.
' Maar de club was wel heel erg laat met een gesprek over dit seizoen. Inmiddels had een aantal clubs interesse getoond, omdat ik een prima seizoen draaide. TOGR was er daar een van en na mijn gesprek met Danny Kuppen (technisch coördinator, red.) had ik direct een goed gevoel. Ik vond het erg jammer dat de club niet veel later degradeerde, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin in de eerste klasse. Dat neemt overigens niet weg dat ik mijn carrière wil afsluiten in de hoofdklasse.' Faerber vindt dat hij als voormalig betaald voetballer iets extra's moet brengen.  Op en buiten het veld. 'Ik probeer daar vooral op trainingen aan te werken en in de kantine veel over voetbal te praten. Ja, dan gaat het soms over mijn profcarrière. Ik heb genoeg leuke verhalen over die periode, maar we leven nu en zijn allemaal speler van TOGR. 

 

Ik hoop dat mijn medespelers iets van mij kunnen leren, zonder dat ze tegen mij opkijken.' Andere voetballers iets bijbrengen; het begon bij Faerber direct te kriebelen nadat hij twee seizoenen geleden afscheid nam van het betaald voetbal. 'Ik had ooit wel eens een voetbalclinic gegeven, meer niet.Maar ik wil graag mijn geld verdienen in de voetballerij. Vandaar dat ik nu de cursus Trainer Coach 3 volg met een aantal andere (oud-)profs. Ik zit in de groep met Peter van den Berg (Vitesse), Patrick Zwaanswijk (NAC) en Raymond Victoria (Willem II).  Als ik ergens aan begin, wil het goed doen. Dus ja, ik wil coach betaald voetbal worden. Wie niet?' 

 

 

 

Paspoort
Naam: Winston Faerber
Geboortedatum:
27 maart 1971
Geboorteplaats:
Paramaribo
Woonplaats:
Den Haag
Beroep:
werkzoekende
Positie:
centrale middenvelder
Clubs:
ADO Den Haag, Cardiff City, FC Den Bosch, Deltasport