Zwervers, IJVV 8 - TOGR 6

“Coach verliest zich wederom in beeldspraak”

Kunstgras. Het blijft raar spul. Je kunt je er lelijk aan bezeren, maar bovenal mist het het juiste gevoel. De kleur is fout. De geur is fout. Maar bovenal misten de ongepolijste voetballers van TOG 6 de kluiten onder hun schoenen. De geur van modder, die synoniem was geworden voor de zegereeks van de afgelopen weken, werd hard gemist. De paradepaardjes van het zesde trokken na een 2 ½  uur durend epos dan ook aan het kortste eind.

Zoals de naam al doet vermoeden is het allemaal niet erg goed geregeld bij de Zwervertjes. Een bal oppompen duurt daar al snel 15 minuten. Een bal uit de bosjes vissen een kwartier. Een schouder weer rechtzetten nog eens 10. En een staking nog eens 5 minuten. (Onbegrijpelijk, maar het 8e van de Zwervers beschikt over een misplaatst fanatieke aanhang)

In een rare wedstrijd bleef er een lange tijd de snelbereikte 1-1 stand op het scorebord staan. Ook na het uitvallen van smaakmaker Rikkert bleef het zesde in de race voor een punt. Na een ongelukkige tweede tegengoal brak het bij het 6e. En konden de Zwervers de score geleidelijk uitbreiden.

“Een club met de ambities van TOG 6 mag niet met 5-1 verliezen”, mopperde speler/coach/leider/verzorger/materiaalman/ Bertel. “Bovendien worden wij gehinderd door ons tenue. Het zomerse shirt maak het oprollen van de mouwen onmogelijk. Ik heb geprobeerd duidelijk te maken dat we daarom maar de handen uit de mouwen moesten steken. Maar daar hebben de jongens duidelijk nog moeite mee. Ze lieten ze liever wapperen, maar dat was vandaag onvoldoende”

Door de nederlaag mist het 6e de kans op aansluiting bij de subtop. En met de zware confrontatie met koploper Rhoon voor de boeg is het te hopen dat de anders zo onverwoestbare tank Rikkert snel herstelt. “Als we dan met het juiste been uit bed komen zullen we zeker ons beste beentje voor voorzetten. Meer kan ik niet beloven.”

terug