Zuiderpark 5 - TOGR 6

“Laat de pleuris nu maar eens uitbreken”

Na een zoveelste slappe pot van zijn ploeg Willem II kwam de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde met bovenstaand citaat. Ook bij het zesde, dat na de winterstop na enkele vriendschappelijke nederlagen ook vandaag zijn 1e competitiewedstrijd genadeloos werd afgedroogd, lijkt het tijd voor dit scenario. Tilburgse coach Geerts wist in navolging van vriend Maaskant dan ook te melden dat “vanaf nu helemaal niemand meer zeker is van zijn basisplaats”.

De wedstrijd dan maar…op het prima tijdstip van 9.30. Een wedstrijd op de hele vroege zaterdagmorgen is voor een f’je misschien puur genot, maar voor de doorgewinterde student of werkende is het verre van een pretje. Toch werd volle goede moed verzameld in de kantine van Zuiderpark, ongenaakbaar koploper in de competitie, alwaar de tactische besprekingen reeds begonnen.

 

Na een redelijke eerste helft, waar door iedereen fel van zich afgebeten werd, werd uiteindelijk toch met een 3-0 achterstand de kleedkamer in gegaan. Er werd zelf weinig gecreëerd maar verdedigend stond het redelijk tot goed. Dat de zwarte parel van Zuiderpark het enkele keren op zijn heupen kreeg doet daar niets aan af.

De tweede helft was van een minder niveau. Vooral de middenvelders van Zuiderpark kregen de ruimte om De Kat van Charlois flink onder vuur te nemen en zo werd rustig uitgelopen naar 9-0. Een pijnlijke, ietwat geflatteerde overwinning, die toch weer als een rechtse directe aankwam bij de mannen van het zesde.

En zo werd na afloop afgedropen naar de kleedkamer. Felle discussies braken uit en het lijkt er dan ook op dat komende woensdag tijdens de training de ME beter ingezet kan worden op de Charloisse Lagedijk dan bij ADO-ajax.

 

 

terug