Van 5 naar 6 naar 7

 

Dit seizoen zullen de jongens van 5, na de schifting afgelopen zomer de eer van T.O.G.R. 6 hoog gaan houden. Wij zullen proberen om iedereen dit seizoen hier via verslagen in de weekbrief en op de website wekelijks van op de hoogte te houden. Deze week: de seizoensopening tegen IJVV De Zwervers 11.

Een zomer lang doortrainen, teambuildingsbijeenkomsten in de Baja Beachclub en vakanties naar alle uithoeken van de wereld, dat was in het kort wat de twaalf man die zich zaterdagmiddag voor de aftrap meldden in IJsselmonde, in de benen hadden. Zonder de nieuwe aanwinsten werd er afgetrapt voor de eerste van 3 poulewedstrijden die uiteindelijk moeten leiden tot het winnen van de beker door T.O.G. 6. De aftrap leidde bijna direct de valse start van dit seizoen in. Binnen 2 minuten lag de bal via een fortuinlijke vrije trap achter onze, met nieuwe handschoenen keepende keeper; Hans “de kat van Charlois”.

Om nu te zeggen dat deze snelle achterstand voor onrust zorgde, nee. Het gevoel leefde dat er deze middag in IJsselmonde een makkelijke overwinning in het verschiet kon liggen. Het veldspel van de mannen van 6 overklaste de tegenstander totaal. Niet veel later was het dan ook Geert (misschien beter bekend van De Grote Den Boogerd Show), die simpel de 1-1 binnentikte. Niet veel later volgde de 1-2 die op naam kwam van wereldreiziger Jeroen “des nuevos autos” (na een weergaloze kapbeweging van Jordi “Bodempje”). Her en der in het veld werd al geroepen dat dit de genadeklap was voor de machteloze zwervers. In tegenstelling tot hun Rotterdamse collega’s bleken deze zwervers echter makkelijk bij machte om uit de goot omhoog te komen en de wedstrijd, na een ongelukkige verdedigende actie aan T.O.G. zijde weer tot een wedstrijd te maken: 2-2.

 

De T.O.G. speelwijze werd hierop een beetje aangepast. Meer schieten van afstand en het afwisselen van diepte en breedte passes leidden ertoe dat Rikkert, terug van een slepende blessure met dank aan Fortis, de ban voor eens en voor altijd brak met een fraaie bal in de verre hoek vanaf een meter of 17. Nog voor de rust stond door wederom Geert ook de 4-2 nog op het scorebord.

Speler/coach Bertel “De Beitel” had in de rust zijn tactisch inzicht weer tentoon gespreid, waardoor Christiaan “De Pitbull” plaatsnam in de spits en Geert een linie terugschoof naar het centrum van het middenveld. De pitbull beet zich vervolgens bij zijn eerste balcontact zodanig vast in de bal dat deze plots de vijfde goal van het zesde betekende.

De verdediging, in dit stuk nog niet genoemd, had de exotische voorhoede van de IJsselmondse VV stevig in de tang. Het was dan ook de verdediging die na schitterend oplopen Rikkert de vrije doorgang gaf naar het vijandelijk doel. De 2-6 en het weglopen van de keeper waren het gevolg. Dit laatste was weer nieuw voor ons van het zesde. De toch niet meer zo piepjonge keeper trok zijn handschoenen uit en rende zonder om te kijken van het veld, linea recta naar de kantine. Gelukkig voor de keeper wachtte zijn moeder hem hier op met een flesje fristi en een zakje chips, waardoor de tranen van de bedroefde sluitpost waarschijnlijk al snel weer plaats konden maken voor een brede glimlach. Vanaf de schoot van zijn moeder zal deze keeper misschien nog wel hebben moeten toezien hoe “Des nuevos autos” met treffer nummer 7 de eindstand op 2-7 bracht.

 

 

terug