TOGR 6 - Zuidland 5

Coach in gevarenzone!

 

Na de dramatische tussenstand van 5 punten uit 5 wedstrijden moesten er punten gepakt worden. Niet alleen de fans (twee honden en een verdwaalde kroegtijger) laten het steeds vaker afweten, ook de beloofde spelersbus van sponsor Sterk blijft uit. Zelfs het trainingskamp in Mallorca lijkt nu onzeker. De paradepaardjes van het 6de mochten niet falen, anders was het maar zeer de vraag of de coach de groepsfoto (traditie getrouw na de winterstop) haalt…

Hoewel TOGR6 het betere spel liet zien in de eerste 15 minuten werd toch na een listige lange bal het witte fort van gelegenheidskeeper ‘De Tank’(Rikkert) met succes beschoten door Zuidland 0-1. De omstreden spits ‘des nues Autos’ (Jeroen) reageerde direct door keihard op de verdediging in te rijden. Na enkele botsingen in het zestienmetergebied kon onze Braziliaan de scoringsbonus opstrijken: 1-1. ‘De Grote Den Boogeert’ liet de show niet stelen en kopte dankzij een voorzet van conditietijger Bert keurig richting het doel. Het was echter een Zuidlandse verdediger die hem fraai in eigen doel schopte 2-1. Dankzij de uitstekende verdedigingslinie van de gebroeders Roodthaer (Gido/Paul) kon de voorlopige 2-1 worden gevierd met een kopje thee.

 

Vlak na de rust wist ‘Bodempje’ (Jordi) vriend en vijand te verrassen door de bal vanaf het zestienmetergebied te schieten met zijn opstandige linker, welke vervolgens de binnenkant van de linkerpaal ging verwennen  3-1. Zuidland leek aangeslagen, maar een dodelijke counter belandde na een keurige actie van Zuidlands beste/enige spits in de rechterkruising. Naast de 3-2 bracht deze actie de moraal terug bij de tegenstander.  Ondanks nog scherper optreden van de gebroeders Roodthaer en ‘De Tank’ kon wederom een tegengoal niet worden voorkomen: 3-3. De boefjes van Zuidland waren nu uit op slachtoffers. Met veel getrek en geschop leek er zich een fysieke veldslag te voltrekken op de mistige zaterdagmorgen. Daarom besloot gelegenheidskeeper ‘De Tank’ nog eenmaal zijn volledige arsenaal er tegenaan te gooien. Na het uitschakelen van drie tegenstanders wist hij koeltjes de bal hard in het dak van de goal te schieten. Eindstand: 4-3. Hoewel voor de meeste spelers tijdens deze wedstrijd de superlatieven tekort schieten, mag ik niet vergeten te melden dat ook ‘Pupil van de week’ -Onno z’n best wel heeft gedaan. Laten we hopen dat zijn grote wens (vaste plek in het 6de) ooit werkelijkheid wordt.

 

Jordi van den Oord

 

 

terug