TOGR 6 - Zinkw. Boys 5

Het zesde geeft winstwaarschuwing

Voor de klassieker tegen de Zinkwegse Boys was het zesde van TOGR al om half tien present in training- en wedstrijdcomplex ‘De Lage Weide’. De stemming zat er meteen goed in toen het zesde de toegang tot de kantine werd ontzegd met de woorden: ‘Denk aan de 8-2 jongens!’

Hoewel een aantal spelers zich niet bij de selectie konden voegen in verband met verplichtingen elders (het seizoen van de familieweekeinden is weer aangebroken) kon trainer/ speler/ mental coach/ en kledingleverancier Bertel Geerts met zijn ingenieuze ‘turfjes-systeem’ toch een evenwichtig elftal op de mat krijgen. De coach: ‘Ik heb een brede selectie tot mijn beschikking waarin ieders kwaliteiten benut moeten worden. Daarom plaats ik turfjes bij iedere speler die zijn best niet… eh… wat wil je eigenlijk van me?’.

Naar goed gebruik werd er enkele minuten te laat afgetrapt. Het eerste kwartier was voor TOGR, maar dat maakte weinig indruk op de Boys. In de 25ste minuut zag de scheidsrechter in een ingreep van Geert (sinds kort ook bekend van ‘De Grote Den Boogerd Show’) een overtreding en gaf een vrije trap. Hoewel Kris ‘Luistervink’ nog naar de bal toevloog, zeilde deze met een misselijkmakend boogje in het doel: 0-1.

 

In de tweede helft herhaalde de Zinkwegse Boys hun kunstje nog drie keer zodat uiteindelijk 0-4 in het boekje van de scheids genoteerd werd. Een aantal goede kansen (2 keer paal, 1 keer lat en een aantal malen de kaalhoofdige keeper van de Boys) konden in die stand geen verandering brengen. Het zesde kon de hoge verwachting weer niet waarmaken. Er wordt al gefluisterd dat zich een ernstige collectieve vormcrisis heeft aangediend in het zesde.

Graag hadden we op dit gerucht een reactie van één van de spelers van het zesde gehad, maar zo open als de gelederen bij vlagen waren tijdens de wedstrijd, zo gesloten waren ze erna. De mannen van het zesde verdwenen in de kleedkamer en waren niet bereid te reageren. De scheidrechter was wel bereid, anoniem, een kleine reactie te geven: ‘De jongens moeten niet zo onrustig spelen. Luister nou eens naar Peter! Je voetbalt om te winnen en niet om vrienden te maken, toch?”…

 

terug