TOGR 6 - Voorne 7

 

Op deze stralende zaterdagmiddag waren vanwege de zomerprogrammering helaas “El Zorro”en de “Grote den Boogerd Show” komen te vervallen. Gelukkig hadden we met 12 andere raspaarden voldoende kwaliteit in huis voor een fysiek sterk en vooral technisch hoogstaand potje voetbal op veld drie van De Lage Weide.

Al snel ondervonden de tegenstanders uit Voorne de gevolgen van het nieuwe elan waarmee de Beitel/coach/teamleider/masseur/briljant tacticus en tevens linksback Bertel zijn mannen het veld had ingestuurd.

Nadat onze Kris “Luistervink”door het sleutelgat van kleedkamer 7 had gehoord dat de keeper van de tegenstander niet zo klemvast was, besloot hij door te lopen op een dieptepass die onze eigen Hans “de Kat van Charlois” zeker geen nachtmerries zou hebben bezorgd. De Voornse keeper liet daarop inderdaad de bal los en “Luistervink” kon het net laten bollen met een droge knal.

De tegenstander mocht opnieuw naar de middenstip (een plek die zij nog vaak zouden zien). Meteen doken onze noeste arbeiders op de bal en een werkelijk briljant, de reserve 8ste klasse ontstijgend, doelpunt van onze kant volgde. Een dieptepass werd door Jordi “bodempje”met links in de loop aangenomen. Hij snelde naar de achterlijn en met een cross a la Beckham stelde hij Bert –vooralsnog zonder bijnaam- in staat de bal in het hok te werken. 2-0.

 

Het filmmateriaal van deze goal zal in de toekomst worden gebruikt in de opleiding van nieuwe rechtsbuitens.
“Kettingzaag”Roel besloot daarop de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Met een stijlvolle sliding, zoals we van hem gewend zijn, werkte hij de bal over onze keeper heen, wat we niet van hem gewend zijn. Deze 2-1 kwam hard aan en de tegenstander kon even later zelfs de 2-2 laten aantekenen. TOG zette een tandje bij en Rikkert slalomde ons naar de 3-2 en knalde ons even later met een hard schot in de lange hoek naar de 4-2.
Na het rustsignaal besloot TOG6 ietwat terug te zakken in opdracht van de Beitel/coach/teamleider/masseur/briljant tacticus en tevens linksback Bertel. Dit pakte niet goed uit want de taaie mannen uit Voorne konden zo de 4-3 laten aantekenen.
TOG6 herpakte zich wederom na wat uit de door het bestuur beschikbaar gestelde flessen Rotterdams kraanwater gedronken te hebben (niet voor niets als beste getest!). Een subtiel hakballetje van ondergetekende stelde Rikkert in staat nogmaals te excelleren. 3-5! Nu zou het dan toch wel gedaan zijn, zo meenden de bijna moegestreden mannen van het 6e.

Dit was een juiste veronderstelling want de 5-4 welke de Voornse tegenstander na wat geluk uit de hoed toverde bleek niet voldoende om het geloof in een voorspoedig einde te laten verdwijnen.

5-4 bleef het en het schijnt dat enkele spelers van de A-selectie moeten gaan vrezen voor hun stek in het 1e.

 

Alain Sterk.

 

 

terug