Wedstrijdverslag TOGR 5 - TOGR 6 - 26 mei 2005

Strijd der giganten

Het einde van een lange reeks wedstrijdverslagen mag dan zijn aangebroken, als een echte Heintje Davids onder de wedstrijdverslagen is er hier dan alsnog een speciaal wedstrijdverslag van een speciale wedstrijd.

Maandenlang was er naar uitgekeken, de confrontatie tussen de ervaring van TOGR 5 en de frivole kunsten van het jonge Zesde. Dat de laatste weken de spanning hoog opliep was al te merken op en rondom de training. Scherpe tackles, halve ellebogen, afknippen van broekspijpen in de kleedkamer en douchefris in je schoenen. De oplettende lezer begrijpt het: de boel stond redelijk op scherp.

Zaterdag 28 juni, een dag die tot dan toe de warmste van het jaar was, werd er in de schaduw van de enorme molshopen op het trainingsveld (ietwat verlaat door logistieke problemen van de heren Verhoef senior en junior) afgetrapt voor deze met prestige overgoten wedstrijd.

Na een rumoerige openingsfase waarin er flink moest worden geacclimatiseerd leek de wedstrijd stevig op slot te zitten. De bal bleef slechts circuleren op het middenveld en geen van beide teams slaagde erin om de aanvalslinie goed te bedienen. Weinig kansen en verbrandende keepers waren het gevolg. Zo’n tien minuten voor de rust werd het slot echter plotseling opengebroken. Het was Geert (u zult ‘m inmiddels wel kennen van de Grote den Boogerd show), die met een lichaamsschijnbeweging de ervaren verdediging van het vijfde op het verkeerde been zette en alleen op het doel afkon. Daar waar Geert zijn eerst schot nog op de binnenkant van de paal zag belanden wist hij de rebound op de voor hem kenmerkende wijze met veel gevoel alsnog te verzilveren.

Dat deze goal precies was wat het Zesde nodig had bleek vijf minuten voor de thee. Met de eerste goed uitgespeelde aanval na de winterstop (!) waarbij Jordi “Bodempje”van de Oord de bal vanaf de rechterflank aflegde op de inschoven speler/aanvoerder/coach/leider/verzorger /teammanager/scout/statisticus/barman Bertel “Beitel” Geerts welke op zijn beurt weer de op stoom geraakte Benno “Barracuda” Bedeaux bereikte welke op zijn beurt de bal strak in de rechter onderhoek drukte (aan een samenvatting van deze zin wordt gewerkt), werd de ruststand op 0-2 bepaald.

Na een aantal liter water en een goede lik zonnebrand in de nek werden de teams door de voor deze wedstrijd in het oranje gehulde scheidsrechter Bezemer met open armen opgewacht op de middenstip. Door een zoekgeraakte sleutel viel de wedstrijd na rust alles behalve in het slot. Een groot aantal kansen werd door de zesde om zeep geholpen waardoor de ervaren mannen van het vijfde nog steeds mochten hopen op een klein wonder. Door een zeldzaam misverstand in de verdediging van het zesde kregen de aspiraties van het vijfde nog een extra impuls. Het was nota bene de keeper van de A1 van de club (Verhoef junior) die het vijfde terug in de wedstrijd bracht.

 

Beitel Geerts maande zijn spelers tot kalmte in de brandende mei-zon. Deze aanwijzing zorgde ervoor dat het zesde de wedstrijd weer in handen begon te krijgen. (Er gaan echter geruchten dat niet dit, maar oververhitte tijgerbalsem aan de kant van het vijfde, hier de oorzaak van was maar dit terzijde). Tien minuten voor tijd was het wederom tijd voor een Grote Den Boogerd show toen Geert voor de tweede keer een-op-een op Verhoef senior kwam te staan en na een goede kapbeweging deze keer geen rebound nodig had. De licht geblesseerde Jeroen “des nuevos autos” kwam na deze 1-3 de kleedkamer uitgesneld met de kwijtgeraakte sleutel waardoor de wedstrijd de laatste 10 minuten weer op slot ging en er al zwetend, puffend, steunend en kreunend een einde kwam aan de strijd der giganten.

 

Na afloop van de wedstrijd werden de winnaars beloond met een grote cornetto en werd Coach Geerts na het presenteren van de statistieken van het afgelopen seizoen door “zijn” winnaars beloond met de enige echte “wissel-slidingbroek” (de prijs voor de door de spelers van het zesde als meest waardevol ervaren speler) welke hij komend seizoen mag gaan verdedigen. Coach toonde zich op dit punt strijdbaar: “Hoewel ik zelf meer had gedacht aan een doosje zeebanket, is dit een prijs die ik dit jaar met verve zal dragen en hopelijk aan het einde van het volgende seizoen kan prolongeren”.

 

Een fijne vakantie namens Het Zesde

 

 

terug