SHO 10 - TOGR 6

 

'Strijdbare' Geerts: 'Effect nog niet uitgewerkt'

Nadat afgelopen week vlak voor tijd de overwinning werd binnengehaald is het tijd voor harde maatregelen. De druppel die de emmer deed overlopen, was woensdag", zegt Bertel over de veranderingen. "Ik kon niet begrijpen waarom wij het goede spel van de training niet ook in de wedstrijden kunnen laten zien. Ze zullen het allemaal niet bewust doen, maar zaterdag veranderen er dingen."

En zo is het ook gebeurd. Topschutter Rikkert werd geofferd aan het teambelang. En zonder de Tank begon TOGR aan de belangrijke wedstrijd tegen SHO.  Een lastig elftal met veel lengte in de ploeg. Stuk voor stuk bomen van kerels en ėėn van de opponenten had qua gestalte zelfs vaag iets weg van de Euromast.

Al snel wist SHO er een corner in te knikken en kort daarop liepen ze zelfs uit naar 2-0. Na een prachtige imitatie van de “Heilbot” door Maarten in het vijandige strafschopgebied kon Geert de strafschop naar binnen rammen. Na een voorzet van Benno “de postbode” kon Maarten zelf ook nog een doelpunt aantekenen. Helaas ging TOGR toch de rust in met een doelpunt achterstand.

 

In de tweede helft wist SHO hun voorsprong uit te breiden naar een 7-3 winst. Opmerkelijk was de goal van Bert “de wandelende tak’ die zijn ambitie om de spits te worden van zes met een fraaie goal onderstreepte. Nog opmerkelijker was het beruchte kluitincident. Paul raapte een losse graspol op van de mat en wierp hem naast de lijnen, zodat niemand zich er aan kon verwonden. De scheids zag zijn kans en stuurde de deugniet direct buiten de lijnen met een tijdstraf aan zijn broek. Een nationaal unicum. Om het te vieren kreeg Paul na de wedstrijd een bloemetje aangeboden van Henk Kessler.

De vraag is of het zogenaamde Geerts-effect niet is uitgewerkt. Roerganger Geerts na de wedstrijd: "Pas als ik het gevoel heb, dat ik het niet meer kan veranderen, dan stop ik. In de winterstop kunnen we misschien onze conclusies trekken." De coach staat onder druk na enkele zeer matige prestaties dit seizoen. Na uitschakeling in de beker begint ook de klassering in de competitie nijpende vormen aan te nemen. Komend weekeinde hoeft het zesde niet te ballen, dus hij heeft twee weken om zijn team weer in het gareel te krijgen.  

 

 

terug