Onderstaand verslag is (met toestemming) geplukt van de Monster-site:

VV Monster 2 - TOGR 3     25 september 2004      4 - 2

Zonder Matthew Mulder (uitgenodigd voor het Eerste) en Dave van Spronsen (nog geblesseerd) hadden we op links voor het eerst dit seizoen niet voldoende linkspoten. Rob Boon speelde net als vorige week als linksback; Peter Brugman (door Marijn Draak tijdelijk "verstoten" als rechtsback) bleek als linkshalf ook zeer goed uit de voeten te kunnen. Ook keeper Paul van der Burg was na zijn blessure nog niet wedstrijdfit, zodat zijn plaats tussen de palen opnieuw door Mano Meurs werd ingenomen.

Vorige week was Monster in de beginfase niet bepaald scherp; deze week was dat wel anders. Met precies 35 seconden op de klok scoorde Jurg Wartewig de openingstreffer, nadat een voorzet van Jos van der Wal in het strafschopgebied door een aantal spelers van beide partijen wat heen en weer was geflipperd. Bij die 1-0 bleef het niet lang; in de 6e minuut scoorde Koos van Spronsen zijn eerste competitietreffer uit een voorzet van Leen van der Kruk; twee minuten later was hij opnieuw op de juiste plek om een voorzet af te ronden van Stephan Rolaff, die vanaf rechts met de bal aan de voet het strafschopgebied binnenging en op het juiste moment vanaf de achterlijn de bal teruglegde.

Acht minuten gespeeld en een 3-0 voorsprong; Monster leek op weg te gaan naar een grote score. Dat pakte echter anders uit. TOGR schudde de teleurstelling van zich af en knokte zich in de wedstrijd. Daarbij werd de ploeg in de 13e minuut geholpen door matig uitverdedigen van de Monsterse defensie, waardoor de spits de bal kon oppikken en onhoudbaar de 3-1 binnenschoot. In het half uur daarna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen enkele kansen om te scoren. Aan Monsterse kant was vooral Peter Brugman een paar keer dicht bij een goal. Een mooi afstandsschot werd door de keeper gepareerd en een kopbal vanaf de rand van de zestien ging maar rakelings naast.

Vlak voor rust leek TOGR de aansluitingstreffer te scoren. Een lange bal van achteruit werd door onze verdediging niet goed verwerkt; de spits ging dapper het luchtduel aan met keeper Mano Meurs en kopte vlak voordat hij knock-out ging de bal het doel in, maar scheidsrechter Mosterd had een aanvallende fout geconstateerd en keurde de goal af, ondanks de woedende reacties van de spelers van TOGR. Nadat de spits weer een beetje bij zijn positieven was gebracht en de gemoederen bedaard waren, kon Monster de eerste helft zonder verdere schade uitspelen.

Na rust was het TOGR dat een bliksemstart had. Binnen de minuut werd alsnog de aansluiting tot stand gebracht toen een middenvelder met een snoeihard laag schot in de rechterhoek buiten bereik van Mano doel trof. Gelukkig bracht Monster al snel de marge opnieuw op twee doelpunten. Linksbuiten Jos van der Wal werd op snelheid aangespeeld; passeerde zijn verdediger en gaf een perfecte voorzet op maat voor het doel, waar Koos van Spronsen al klaar stond om met het hoofd de bal in de verre hoek binnen te knikken. Een prachtig doelpunt, dat bovendien bij de tegenstander de moed in de schoenen deed zakken. TOGR bleef wel proberen om opnieuw terug te komen, maar leek het vertrouwen in een goede afloop toch wel kwijt te zijn. Enkele van hun spelers reageerden hun frustratie af op de benen van hun tegenstander; halverwege de tweede helft moest de scheidsrechter daarom een gele kaart trekken voor een flinke aanslag op de enkels van Daan van Antwerpen. Gelukkig bleef dat zonder ernstige gevolgen.

Met Mark Middelburg in de ploeg voor Stephan Rolaff; Erwin Goedendorp voor Peter Brugman en Frank van Antwerpen voor Leen van der Kruk, waren de wissels verbruikt en voetbalde Monster de wedstrijd zonder verdere problemen uit. Gezien de resultaten van de overige wedstrijden in de competitie ziet het er naar uit dat KMD ook dit seizoen weer één van de lastigste tegenstanders zal zijn. Loosduinen lijkt, met inmiddels 5 verliespunten in 4 wedstrijden, even afgehaakt, maar zal er komende zaterdag, bij hun bezoek aan Polanen, alles aan doen om de achterstand te verkleinen. Dat belooft spektakel!!!

                                 

terug