TOGR 6 krijgt hard op de broek

Na een week gedwongen rust stond er voor het zesde een uitwedstrijd van formaat op het programma. Tegenstander Egelantier Boys 6 was zaterdagmiddag de vierde tegenstander die het deze competitie op mocht nemen tegen het nog steeds ongeslagen zesde.

8-2, Dat was de stand die na 90 minuten te noteren viel. De eer was weliswaar met twee goals van Rikkert ‘De Tank’ gered, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Enige lichtpuntjes in deze wedstrijd waren beide doelmannen (de reeds eerder genoemde Rikkert, en Onno ‘De Zaag’), Roel ‘De kleine luijstervink’ die als laatste man een dozijn kansen van de Egelantier spitsen Lien A Lien en Kocoglu om zeep hielp, en Geert (ook wel bekend van De grote Den Boogerd show) die wederom een dikke 8 verdiende met zijn spel.

De 8-2 nederlaag kwam niet alleen aan als een donderslag bij heldere hemel, tevens was het de voorbode van een grote discussie in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd. Enkele van de daarbij betrokken spelers weigerden na afloop enig commentaar te geven. Degenen die het wel als hun plicht zagen tekst en uitleg te geven verwoordden dit als volgt:

 

Coach/ speler/ verzorger/ aspirant-bestuurder en roerganger Bertel Geerts: “Ik heb wel vertrouwen in mijn jongens, maar niet op dit niveau. Ik denk dat de wedstrijd van vanmiddag het levende bewijs is dat de eisen die worden gesteld aan dit jonge elftal te hoog gegrepen zijn. Ik denk daarom dat een heroriëntatie op de voorafgaand aan dit seizoen opgestelde doelstellingen noodzakelijk zal zijn”.

Jeroen ‘Des nuevos autos’ Heemskerk : “Wat?, een reactie op deze wedstrijd, voor in het wedstrijdverslag? Nee, na het verdraaien van mijn woorden in jullie vorige verslag waag ik mij daar niet meer aan”. Na enig aandringen op een reactie wil Heemskerk nog wel het volgende kwijt: “Dit team heeft behoefte aan een frisse, fruitige speler. Met mijn reiservaring weet ik wat er te krijgen is op de wereldmarkt. Als alles rondkomt hoop ik binnenkort Andrei Oeroemov “De parel van de Krim” (een subtropische landstreek aan de idyllische Zwarte Zee in de buurt van Odessa, red.) te kunnen introduceren in het zesde”. 

De altijd sympathieke Peter (GGK 6) (bij sommigen van u misschien al bekend uit wedstrijdverslagen van vorig seizoen, en zaterdagmiddag aanwezig als meubelstuk in de kantine):  “Dat ik mijn geliefde jongens van het zesde hier tref berust op louter toeval. Als tip zou ik de jongens mee willen geven dat de voetbalwereld een harde wereld is. Wat meer hufterigheid op zijn tijd kan wonderen doen. Je voetbalt om te winnen en niet om vrienden te maken, toch?”. 

 

terug