28-02-09

>>> TOGR - Xerxes DZB 3 - 2  

 

TOGR lijstaanvoerder in 1B!

 

In een geweldige apotheose is het twee minuten voor tijd “Man of the Match” Miguel Lopes Silva die door middel van een fantastische kopbal zijn derde doelpunt van de wedstrijd maakt en alsnog de overwinning binnensleept voor het met 10 man spelende TOGR. Het bericht uit Oud-Beijerland dat koploper Voorschoten verloren heeft van SHO betekent TOGR de eerste plaats overneemt op de ranglijst.

Hoewel het begin van de wedstrijd veel belovend is, na 3 minuten staat de 1-0 al op het bord, komt de thuisploeg met een 1-1 ruststand goed weg. De Groen-Witten zijn in deze eerste helft geen schim van de ploeg die de afgelopen twee wedstrijden met overtuigend spel overwinningen binnenhaalde tegen SHO en ’s-Gravenzande. De 1-0 van Miguel, na goed voorbereidend werk van Christiaan, wordt te snel tenietgedaan door de 1-1 vier minuten later aan de overzijde. De op elke bal lopende spits van Xerxes, Stoops, gaat door na een uittrap van zijn keeper en straft het weifelende optreden in de TOGR-defensie af. De thuisploeg weet hierna haar draai maar niet te vinden, aanvallend kan men geen vuist maken en achterin wordt slordig gespeeld waardoor corrigerende kaarten van Brian en Osvaldo het gevolg zijn. Het is met name Xerxes-speler Daniel Munoz die in het restant van de eerste helft het meest van zich laat spreken. Tot tweemaal toe heeft de snelle flankspeler de voorsprong op zijn schoen, de inzetten kunnen gelukkig ternauwernood gekeerd worden.

Bij de start van de tweede helft valt er weer een ander TOGR te zien, binnen twee minuten herstelt het zich van die zwakke eerste helft. Het zijn weer Christiaan, met de voorzet, en Miguel, met de afrondende inzet, die de thuisploeg op voorsprong zetten. Enkele minuten later kan TOGR zelfs de wedstrijd in een vroegtijdig slot gooien als Jessey gebruik kan maken van een Xerxes dat direct de aanval zoekt. De snelle spits kan alleen op keeper Van Staayeren af, maar evenals vorige week tegen SHO strandt de inzet op de binnenkant van de paal. Een minuut na deze gemiste kans is het aan de overzijde Brian die ten koste van een overtreding moet optreden om erger te voorkomen. Het betekent voor de back echter wel de tweede gele en dus rode kaart. Met nog 39 minuten te spelen ruiken de bezoekers kansen tegen de tien man. De druk van Xerxes neemt toe, maar de echte kansen zijn er voor de thuisploeg.

 

 

De zich steeds nadrukkelijker in het eerste elftal manifesterende Diego Watson weet zich tot tweemaal toe met een sterke individuele actie voor het doel van Xerxes te manoeuvreren, maar tot resultaat komt het niet. Ook Miguel ziet een inzet van dichtbij geblokt en bij een aanval aan de overzijde is het plots Xerxes dat de wedstrijd dan toch gelijktrekt. Een mislukt schot uit tweede lijn belandt voor de vrijstaande Munoz die met een bekeken schot de 2-2 aantekent. Met tien man lijkt een gelijkspel dan toch een resultaat om genoegen mee te nemen, maar de technische staf denkt daar anders over, verdediger Robert wordt gewisseld voor aanvaller Ian. Hiermee wordt Xerxes iets meer teruggedrongen op eigen helft, maar de wedstrijd lijkt wel op een gelijkspel af te stevenen. Het is echter Miguel die daar anders over denkt als TOGR in de 88ste minuut een vrije trap aan de zijkant krijgt. De frêle aanvaller weet de vrije trap van Osvaldo tussen 4 verdedigers onhoudbaar in de verre hoek binnen te koppen. Hiermee herhaalt hij op identieke wijze zijn huzarenstukje uit de wedstrijd tegen RVVH. Met nog enkele minuten te gaan blijft het resultaat van 3-2 staan en kan TOGR de laatste 7 wedstrijden ingaan als trotse koploper in de eerste klasse B.

Volgende week wacht de zware fysieke clash uit bij Schelluinen. Van deze ploeg werd als enige thuis verloren, de Groen-Witten hebben dus nog iets recht te zetten.

 

Opstelling TOGR:

Mark Smeding, Lenine Cabral Semedo, Robert de Heer (71. Ian Londt), Osvaldo de Pina, Brian Strang, Carlos Lopes, Edivaldo Pinto, Diego Watson, Christiaan Koremans, Miguel Lopes Silva,  Jessey Soares (57. Stevey Sengers / 76. Giovanni Senior). 

 


Mickey,  man of the match,  weet driemaal te scoren

uit AD:

 

Terug