4 april 2009
TOGR - Strijen

uit AD Sport:

Plichtmatig TOGR nadert hoofdklasse

TOGR-Strijen 2-0
20. Robert de Heer 1-0
84. Miguel Lopes Silva 2-0

Door RONALD VAN MEIJEREN
 
ROTTERDAM - Na de 2-0 zege op het bijna gedegradeerde Strijen, blijft TOGR de belangrijkste titelkandidaat in 1B.
Het spel was echter een kampioen onwaardig.

Scheidsrechter Van Waveren wilde TOGR in de 18de minuut wel een handje helpen en gaf tot ieders verbazing een strafschop voor een vermeende duwfout op Miguel Lopes Silva. Doelman Christian van Wijngen keerde de slap ingeschoten strafschop van Antonio Garcia Mendes echter met gemak.

Enkele minuten later kopte voorstopper Robert de Heer alsnog de belangrijke 1-0 binnen. De Heer had het in de auto onderweg naar de club voorspeld. ,,Ik ga scoren.’’ Veelbetekenend was dan ook de knipoog naar zijn vrouw na zijn eerste competitietreffer van dit seizoen.
Diep in de tweede helft gooide arbiter Van Waveren opnieuw olie op het vuur. Twintig minuten voor tijd zag hij wederom als enige op sportpark De Lage Weide een duwfout, ditmaal op spits Marijn Roelof van Strijen, en ook nu wees hij naar de stip. Na hevige protesten laste hij een afkoelingsperiode van vijf minuten in. Beide trainers konden na afloop hun ergernis niet verbergen. ,,De scheidsrechter had een te grote invloed. Hij nam de meest vreemde beslissingen,’’ aldus trainer René Blaauwkamp van TOGR. En ook Geert Meijer kon zijn ogen niet geloven. ,,Dat deze man op dit niveau en zelfs hoofdklasse fluit, is mij een raadsel.’’

Na het oponthoud wist Micha Moerenhout geen raad met het buitenkansje. Hij knalde de strafschop over het doel de Charloisse Lagedijk op. Heel TOGR haalde opgelucht adem en deed dit nogmaals toen Lopes Silva in de slotfase het duel besliste (2-0). Ondanks zijn waarzeggende gaven durfde De Heer zijn vingers niet te branden aan het voorspellen van de kampioen. ,,Wij moeten niet naar anderen kijken en gewoon zelf alles winnen.’’


 

Bijzonderheden: Gele kaarten voor Edivaldo Pinto, Jeffrey de Koning, Jessey Soares en Robert de Heer (allen TOGR)
TOGR: Muskiet; Cabral Semedo, De Heer, De Pina, De Koning(72.Sengers); Pinto, Watson(86.Marbah), M.Lopes Silva(80.Koremans), Garcia Mendes
Strijen: Van Wijngen; De Man (72.J.van Tiggelen), A.van Tiggelen, Westbroek, J.Roelof, Zwets, Stam, Van Vliet, Post (46.El Ahmed; Moerenhout, M.Roelof.

uit de weekbrief:

TOGR pakt moeizaam wederom de drie punten en blijft op koers

Op de eerste zaterdag in april heeft TOGR wederom drie punten aan haar totaal toegevoegd en blijft op titelkoers. Tegen hekkensluiter Strijen ging dit echter niet vanzelf. TOGR begon met de volgende opstelling:

Ruben Muskiet; Lenine Cabral Semedo; Robert de Heer, Oswaldo de Pina; Jeffrey de Koning; Edivaldo Pinto; Carlos Lopes; Mickey Lopes Silva; Diego Watson; Jessey Soares en Antonio Garcia Mendes.

 

Binnen 12 seconden stond TOGR al bijna 1-0 achter, want na een enorme fout van Robert de Heer kon Strijen bijna scoren, maar Ruben was direct in vorm en keerde het schot. Ook in die zelfde minuut had TOGR al haar eerste gele kaart te pakken, want Edivaldo kreeg direct geel bij zijn eerste overtreding van de scheidsrechter. De toon was gezet en alwaar een scheidsrechter juist goed schijnt te fluiten als hij niet opvalt, was dit het begin van een aflevering ‘in de hoofdrol’. TOGR had moeite met het felle spel van Strijen en begon vrij laconiek aan de wedstrijd. In de 7e minuut is er de eerste kans maar na een pass van Edivaldo schiet Jessey mis. Dan in de 18e minuut is er een lichte overtreding op Mickey en TOGR krijgt een makkelijk gegeven strafschop. Antonio pakt de verantwoording, maar de gehele wedstrijd prima keepende doelman Van Wijngen stopt de bal. Een minuut later is het echter toch raak als uit een corner van Oswaldo de 1-0 prachtig wordt ingekopt door de meegekomen Robert de Heer. TOGR blijft de eerste helft de sterkere ploeg, maar verzuimt afstand te nemen. Kansen zijn er genoeg, in de 36e minuut een kopbal van Carlos net naast, in de 39e minuut een actie van Mickey in het zijnet en net voor rust wordt een goed genomen vrije trap van Oswaldo door Van Wijngen uit de bovenhoek getikt.

 

De rust breekt aan met een 1-0 voorsprong, maar het spel is zeker niet dat van een kampioensploeg.

 

De tweede helft is twee minuten oud als Edivaldo de bal voor geeft, echter doordat de keeper er net zijn hand bij krijgt komt Jessey net niet tot scoren. Tien minuten na rust is het bijna 1-1 als Stam van Strijen hard voorlangs schiet. In de 57e minuut is de wedstrijd bijna beslist maar de poeier van Antonio raakt de paal. Dan volgen momenten waarop de scheidsrechter de hoofdrol opeist en in die fase strooit hij ook makkelijk met gele kaarten voor Jeffrey en Jessey. In de 67e minuut ziet de scheidsrechter enig geduw binnen de zestien meter en besluit Strijen tot verrassing van iedereen een strafschop te geven. Tevens krijgt Robert de gele kaart voor het lichte vergrijp. Als er dan een licht opstootje is, besluit tot verbazing van beide ploegen de scheidsrechter tot tijdelijk staken. Na ca. tien minuten wordt de wedstrijd hervat met een strafschop voor Strijen. Echter Moerenhout schoot deze enorme kans voor Strijen wel erg ruim over. Vanaf dat moment maakt de scheidsrechter er een warboel van en lijkt de grip op de wedstrijd kwijt te zijn. Een niet geziene handsbal op het middenveld laat hij doorgaan, hetgeen een kans voor Strijen oplevert. Bij TOGR is inmiddels Stevey Sengers in het veld gekomen voor Jeffrey en Christiaan Koremans voor Jessey. TOGR krijgt kansen om de wedstrijd te beslissen, maar aanvoerder Antonio heeft duidelijk zijn dag niet. Dan een kwartier voor het einde breekt Lenine (Sjaak) op rechts door (in buitenspelpositie) en zijn voorzet wordt door Mickey perfect ingeschoten. De 2-0 is een feit en de wedstrijd is beslist. Zelfs tien minuten voor het einde wordt het nog 3-0 door een eigen doelpunt van Strijen, maar de scheidsrechter ziet er buitenspel (??) in. Na nog wat kansen en een laatste wissel bij TOGR (Ibrahim Marbah voor Diego) wordt er door de scheidsrechter afgefloten en zijn na een rommelige middag de drie punten toch weer een feit. Na de uitslagen gehoord te hebben, lijkt ook RVVH af te haken en lijkt de titel naar TOGR of SHO te gaan. Wel was de angst na afloop of deze wedstrijd een staartje zal krijgen. Echter als dat gebeurt dan kan elke scheidsrechter zo zijn momenten uitkiezen, want er was totaal geen reden om van het veld te gaan. Beide trainers waren ook erg verbaasd hierover.

Het echte aftellen is nu begonnen en TOGR heeft alles in eigen hand, te beginnen met de uitwedstrijd aanstaande zaterdag bij Spirit.
Komt allen de boys aanmoedigen, want het zullen nog zware zaterdagen gaan worden.


Robert kopt de 1-0 binnen.

en Mickey stelde de zege veilig.

 

 

Terug